Μια στιγμή αλάτι! Το «μυστικό» για να δώσεις διαφορετική γεύση σε όσα θα ζήσεις φέτος το καλοκαίρι

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί αγαπάς τόσο πολύ το ελληνικό καλοκαίρι; Είναι οι πλατείες, οι γιορτές, οι γεύσεις, οι μυρωδιές, ο ήλιος, η θάλασσα, το αλάτι και φυσικά, η ανυπομονησία για όλα όσα πρόκειται να ζήσεις. Για εκείνες τις ξεχωριστές στιγμές δηλαδή, στις οποίες δεν βλέπεις την ώρα να δώσεις μία διαφορετική «γεύση», μία… γεύση, η οποία έρχεται να σου θυμίσει τις ρίζες σου, τις αναμνήσεις και τις αισθήσεις που σου δίνει ο τόπος σου.

Και κάπως έτσι, από την απέραντη θάλασσα και το ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, τους χορούς στο πανηγύρι του χωριού και τα τζιτζίκια που σε συντροφεύουν το καταμεσήμερο, μέχρι τα γέλια, τις συζητήσεις, τα τραγούδια γύρω από το τραπέζι και τα ατελείωτα «στην υγειά μας», ένα είναι το σίγουρο: Το καλοκαίρι είναι η «γεύση» που δίνεις στις στιγμές με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Διότι, γνωρίζεις ήδη, πως δεν χρειάζεσαι πολλά για να δημιουργήσεις τις πιο όμορφες στιγμές, αρκούν μερικά σημεία αναφοράς, κοινά για όλους μας, ή αλλιώς μία μπύρα ΆΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι. Είσαι έτοιμος να ανακαλύψουμε παρέα όλες τις ξεχωριστές στιγμές που δημιουργούν το καλοκαίρι μας; Συνέχισε να διαβάζεις και ετοιμάσου να δώσεις μία διαφορετική γεύση από αλάτι, σε όσα θα ζήσεις φέτος το καλοκαίρι.

#1 Τα πανηγύρια που τελειώνουν το ξημέρωμα

Ας είμαστε ειλικρινείς, ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει πανηγύρια, κυκλωτικοί χοροί γνωστών και άγνωστων ανθρώπων που ενώνονται υπό τους ήχους μίας γνωστής, κοινής μελωδίας. Στιγμές όπως αυτές άλλωστε, σηματοδοτούν κατά κάποιον τρόπο την έναρξη αλλά και το αποκορύφωμα του καλοκαιριού σε έναν από τους αγαπημένους μας ελληνικούς προορισμούς. Και έτσι, δημιουργούμε -παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα- στιγμές που μένουν χαραγμένες στον χρόνο και βραδιές που αρχίζουν και τελειώνουν με τους πιο παραδοσιακούς ρυθμούς από την κοινή μας γη. Μόνο που φέτος, θα έχουμε μαζί μας και τη νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι, εμπνευσμένη από τον τόπο που μοιραζόμαστε και τις ρίζες που είναι πάντα μαζί μας. Γιατί όπως η παράδοση, έτσι και η νέα ΑΛΦΑ είναι εκεί, σε κάθε μας «βήμα».

#2 Τα μακρόστενα τραπέζια με τους φίλους μας

Στην Ελλάδα είμαστε, αν δεν μας ενώσουν τα τραπέζια με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τότε τι μας ενώνει; Είτε είμαστε στο τραπέζι της αυλής μας, είτε στην ψαροταβέρνα δίπλα στο κύμα, πάντα τα μακρόστενα τραπέζια με τους φίλους μας, είναι η καλύτερη επιλογή για να περάσουμε χρόνο με αυτούς που αγαπάμε. Διότι, αυτό που κάνει μία τόσο απλή στιγμή, όπως αυτή… μία στιγμή με αλάτι, είναι το μοίρασμα! Το μοίρασμα των μεζέδων, το μοίρασμα των συναισθημάτων, το μοίρασμα της νέας ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι, που έχει την πιο ταξιδιάρικη γεύση της θάλασσας και συνδυάζεται ιδανικά με φαγητό. Γιατί οι δεσμοί μεταξύ μας χτίζονται πάνω σε όσα μοιραζόμαστε.

 

 

#3 Η θάλασσα που γεμίζει… αλμύρα τις στιγμές μας

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα. Πάντα άλλωστε, όταν ο καιρός ζεσταίνει, όλοι μας ανεξαιρέτως, «τρέχουμε» να βουτήξουμε στις θάλασσες γιατί ο συνδυασμός ήλιος, θάλασσα, αλάτι ήταν ανέκαθεν ο καλύτερος και ειδικά όταν εκεί, βρίσκονται τα φιλαράκια μας. Βλέπεις, είτε το σκηνικό έχει ως φόντο μία ηλιόλουστη ημέρα του Αυγούστου, είτε αναμμένες φωτιές και κιθάρες κάτω από το φεγγαρόφωτο, η θάλασσα είναι εκεί για να κάνει τις στιγμές μας μαγικές και να μας γεμίσει αλμύρα. Το ίδιο κάνει πλέον, και η ευκολόπιοτη και δροσιστική ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι. Γιατί η συσκευασία της που μοιάζει με τενεκέ φέτας, είναι πάντα κάπου εκεί χωμένη στην άμμο και περιμένει να απολαύσουμε την πιο ιδιαίτερη γεύση με ένα αναπάντεχο συστατικό.

Κι αν αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό; Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζεις καθώς θα ανοίγεις το κουτάκι από τη νέα lager μπύρα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι, είναι πως η αυθεντική γεύση της και οι αρωματικοί λυκίσκοι συναντούν μια μικρή ποσότητα θαλασσινού αλατιού από τις αλυκές Μεσολογγίου. Και κάπως έτσι, δημιουργήθηκε η αναβαθμισμένη γεύση της, που νοστιμεύει τις σχέσεις μας, ξυπνά αναμνήσεις και θυμίζει όσα μας συνδέουν.

 

ALFA13

 

Είτε λοιπόν χορεύεις ξυπόλυτος στον ρυθμό του βιολιού, είτε τα αστεία με τους φίλους σου δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα ή ακόμη και εάν κάνεις το πρώτο σου μακροβούτι στη θάλασσα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι είναι εκεί. Όπως εκεί για εσένα είναι και οι φίλοι σου, οι οποίοι σαν το αλάτι, δίνουν γεύσεις στις στιγμές!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved