Το γλυκόξινο κοκτέιλ με βάση το τζιν είναι αυτό που ψάχνεις

Το Gimlet χρειάζεται μόνο τρία υλικά

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και κλασικά κοκτέιλ που υπάρχουν και όπως το κάθε κλασικό ποτό, έχει ελάχιστα συστατικά. Μιλάμε φυσικά για το Gimlet. Είναι ένα απλό αλλά και εκλεπτυσμένο ποτό που απολαμβάνουν οι λάτρεις των κοκτέιλ για γενιές και γενιές. Με μια πλούσια ιστορία και μια απλή προετοιμασία, το Gimlet παραμένει μια δημοφιλής επιλογή για όσους εκτιμούν ένα καλό κοκτέιλ.

Η αναζωογονητική του γεύση, η απλότητα και η ιστορία του το καθιστούν βασική επιλογή σε κάθε κατάλογο κοκτέιλ. Είτε προτιμάς την παραδοσιακή έκδοση με βάση το τζιν είτε μία από τις πολλές παραλλαγές του, το Gimlet είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σου κάλυκες και θα σε μεταφέρει σε μια περασμένη εποχή κομψών και εκλεπτυσμένων ποτών. 

6 κλασικά και δημοφιλή κοκτέιλ με βάση το τζιν


Από το 19ο αιώνα χρονολογείται

Η προέλευση του Gimlet χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα πιθανώς γύρω στη δεκαετία του 1860 ή του 1870. Η δημιουργία του ποτού συνδέεται με τον Βρετανό ιατρό πλοίου -Sir Thomas Gimlette-  ο οποίος λέγεται ότι επινόησε το ποτό ως τρόπο για να βοηθήσει τους ναυτικούς να καταπολεμήσουν το σκορβούτο συνδυάζοντας το τζιν με χυμό λάιμ.

Tom Collins: Ένα «αρχαίο» κοκτέιλ πιο σύγχρονο από ποτέ

Ο χυμός λάιμ είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία ήταν γνωστό ότι βοηθουσε στην πρόληψη της νόσου. Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες της δημιουργίας του ποτού παραμένουν ασαφείς, το Gimlet κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα λόγω της αναζωογονητικής γεύσης και το πόσο ευεργετικό ήταν για την υγεία. Σταδιακά άρχισε να διαδίδεται και να γίνεται ένα δημοφιλή κοκτέιλ για το κοινό.

Πώς το φτιάχνεις

Όπως αναφέραμε έχει ελάχιστα υλικά, δηλαδή, τζιν που είναι και το βασικό απόσταγμα του κοκτέιλ, καθώς του δίνει αυτή τη λεία και αρωματική βάση, που το διακρίνει. Επίσης, είναι και ο χυμός λάιμ που παραδοσιακά χρησιμοποιείται φρέσκος για να του δώσει αυτή την έντονη γεύση. Σε πολλές εκδοχές χρησιμοποιείται και το απλό σιρόπι προκειμένου να εξισορροπηθεί η πικρή γεύση του χυμού λάιμ. Το απλό σιρόπι είναι μια εύκολη παρασκευή για να το φτιάξεις στο σπίτι και αυτό θέλει νερό και ζάχαρη. 

Υλικά για να φτιάξεις Gimlet:

60 ml τζιν
30 ml φρέσκου χυμού λάιμ 
5 ml απλό σιρόπι (προαιρετικά, για πρόσθετη γλυκύτητα και επίσης μπορείς να το προσαρμόσεις στις δικές σου γεύσεις)

Εκτέλεση: Παίρνεις ένα σέικερ και το γεμίζεις με πάγο. Προσθέτεις το τζιν και τον χυμό λάιμ και το απλό σιρόπι -αν βάλεις- στο σέικερ. Χτυπάς δυνατά μέχρι να κρυώσει. Σουρώνεις το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρεις με μια σφήνα λάιμ αν θέλεις. Σερβίρεις και απολαμβάνεις.

Παραλλαγές και συμβουλές

Ενώ το κλασικό Gimlet φτιάχνεται με τζιν και χυμό λάιμ, υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του κοκτέιλ όπως:

Vodka Gimlet: Αυτή η παραλλαγή χρησιμοποιεί βότκα αντί για τζιν, προσφέροντας πιο ήπια γεύση.

Cucumber Gimlet: Η προσθήκη  αγγουριού στο κοκτέιλ του δίνει μια πιο φρέσκια αίσθηση. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved