Πώς οι νηστίσιμες μακαρονάδες απέκτησαν μεγαλύτερο hype από τις “αυθεντικές”;

Ήρθαν ως μία εναλλακτική στην περίοδο της νηστείας αλλά δε θα φύγουν από το τραπέζι μας σύντομα.

Δώσε μου υδατάνθρακα και πάρε μου τα υπάρχοντα. Ακόμη κι αν δεν ήταν απαραίτητοι για όλα εκείνα τα αποθέματα ενέργειας που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας, πάλι δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς υδατάνθρακες. Τους θέλω όπως η Ματίνα Μανταρινάκη το νυφικό. Μπορεί όσο καλοκαιριάζει να πρέπει να τους ελαττώσω γιατί είναι ένοχοι για τα περιττά κιλά, αλλά από την στιγμή που δεν πρόκειται να βγουν εντελώς από τη διατροφή μου, τότε θα καταλήξω πως τα μακαρόνια θα γίνουν οι πιο πιστοί σύντροφοί μου. 

Με τον διατροφολόγο να είναι κάθετος αναφορικά με την ποσότητα, που πάντα συνοδεύεται από το σύντομο ανέκδοτο της “μίας κούπας” (λες και πίνω ελληνικό), θα πρέπει να πιεστώ. Η πιο δύσκολη πίστα. Η μεγαλύτερη διατροφική μου πρόκληση, μέχρι την επόμενη. Οπότε, εν μέρει, μπορώ να κατανοήσω τη ζόρικη πίστα για όσους επιβάλλουν τον εαυτό τους στη διαδικασία της νηστείας. Εκείνο το απαραίτητο διάλειμμα για σωματική και -κυρίως- πνευματική κάθαρση. Η νηστεία έχει τους δικούς της κανόνες. Χρειάζεται εγκράτεια, σύνεση, και κυρίως ειλικρίνεια ώστε να μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Νηστεύω σημαίνει στερούμαι. Το “βάλε 4 μπιφτέκια με λαχανικά, πατάτες τηγανητές, βίγκαν μπέργκερ, βίγκαν σουβλάκια” δεν είναι νηστεία. Το ξέρεις και το ξέρω. 

Πόσο νηστίσιμο είναι ένα πιτόγυρο χωρίς κρέας;

Κλείνω την παρένθεση και επιστρέφω στις μακαρονάδες. Στις νηστίσιμες που κερδίζουν όλο και περισσότερο hype σε σύγκριση με τις “αυθεντικές”. Ναι οκ, αγαπημένη διαχρονική επιλογή τα μακαρόνια με κιμά αλλά το μακαρόνι θέλει παιχνίδι. Θέλει αλλαγές για να μη βαριόμαστε. Με τις βασικές αρχές της νηστείας να είναι σχεδόν ίδιες με εκείνες της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής, τότε υπάρχουν λύσεις. 

Οι μακαρονάδες που συνδυάζονται με καραβίδες, γαρίδες, αστακό, καλαμάρι, χταπόδι είναι πιο τίμιες από την καρμπονάρα. Είτε την αυθεντική ιταλική, είτε την ελληνική εκδοχή της. Είναι μία προθέρμανση για τις καλοκαιρινές διακοπές. Την ίδια στιγμή, λαχανικά, ξηροί καρποί και όσπρια μπαίνουν στη μάχη και δίνουν λύσεις και ιδέες, προσφέροντας οργασμό στον ουρανίσκο μας. Και αν ακόμη έχεις αμφιβολίες, τότε τσέκαρε τις παρακάτω συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη. Εκτός κι αν θεωρείς ότι γνωρίζεις καλύτερα από εκείνον.

Νηστίσιμη μακαρονάδα ρατατούι

 

 

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

Ελληνική μακαρονάδα με θαλασσινά

 

 

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

Γαριδομακαρονάδα σε 1 σκεύος

 

 

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

Γρήγορη μακαρονάδα Ναπολιτάνα

 

 

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved