Το The Dalmore's Luminary Series Νο.2 είναι ξεκάθαρα ένα έργο τέχνης

Αρκούν 49 έτη για να αποτυπώσεις τη γεύση μιας Rare εμφιάλωσης;

Η δεύτερη κυκλοφορία στη σειρά The Dalmore's Luminary Series ονομάζεται The Rare και το όνομα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακριβές.

Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ του Master Whisky Maker Gregg Glass και της Melodie Leung, διευθύντριας των Zaha Hadid Architects. Περιλαμβάνει ένα Dalmore single malt 49 ετών που στεγάζεται σε ένα χειροποίητο decanter, που περιβάλλεται από ένα γλυπτό από χάλκινο γυαλί που προορίζεται να συμβολίζει τα στρώματα γεύσης που προσδίδονται στο απόσταγμα κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης.

Το σύνθετο αυτό απόσταγμα, προσφέρει νότες από καβουρδισμένα κάστανα και αχλάδια πριν δώσει τη θέση του στη βανίλια Μαδαγασκάρης, τα πλούσια σε γεύση μούρα, με καπνιστό φινίρισμα καφέ και αμύγδαλο.

Μόνο τρία μπουκάλια και δύο γλυπτά κατασκευάζονται και μόλις ένα σετ θα είναι διαθέσιμο προς αγορά. Θα πουληθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's τον Μάιο με τα έσοδα να διατίθενται για την υποστήριξη του μουσείου V&A Dundee.

Σύμφωνα με τον περίφημο Master Distiller του Dalmore, Richard Paterson, 49 χρόνια γήρανσης ισοδυναμούν με 49 δευτερόλεπτα γευσιγνωσίας – όσοι είναι αρκετά τυχεροί να δοκιμάσουν το The Rare θα πρέπει να το κρατήσουν το απόσταγμα στο στόμα τους για 49 δευτερόλεπτα, για να βιώσουν την πλήρη εμβέλεια της καπνιστής παλέτας του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved