Τα παϊδάκια ψηφίστηκαν το καλύτερο πιάτο με αρνί στον κόσμο

Και είμαστε περήφανοι για αυτό

 

Για εμάς ήταν αναμενόμενο και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει Έλληνας που δεν αγαπάει τα παϊδάκια. Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, είναι στην κουλτούρα μας το ωραίο παϊδάκι  όσες γκουρμεδιές και να γευτούμε εκεί θα γυρνάμε. Σε εκείνο το ωραίο ταβερνάκι με τα ωραία αρνίσια παϊδάκια, τις πατατούλες μας συνοδευμένα από τζατζίκι. Και επειδή εξάγουμε γαστρονομικό πολιτισμό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι αναγνωριστήκαμε παγκοσμίως. Πώς να μην γίνει, άλλωστε όταν το παϊδάκι είναι τόσο νόστιμο;

Να συμφωνήσουμε πως το παϊδάκι ΔΕΝ θέλει μαχαιροπίρουνο;

 

Ειδικότερα, ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas δημοσίευσε άλλη μία λίστα για τα καλύτερα πιάτα με αρνί και φυσικά την πρωτιά έχουν τα δικά μας παϊδάκια. Συγκεκριμένα, τα αρνίσια παϊδάκια είναι No 1 στον κόσμο έχοντας βαθμολογία 4,6 ενώ η περιγραφή του Taste Atlas αναφέρει: «Τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα και συνήθως το απολαμβάνουν ως κύριο πιάτο. Τα αρνίσια παϊδάκια συνήθως μαρινάρονται σε διάφορους συνδυασμούς ελαιόλαδου, χυμούς λεμονιού και ποικιλίας φρέσκων βοτάνων πριν ψηθούν στα κάρβουνα. Συνδυάζονται συνήθως με πατάτες, σαλάτες ή την κρεμώδη και δροσιστική σάλτσα τζατζίκι».

5 μυστικά που πρέπει να ξέρεις για το αρνί σου πριν το ρίξεις στα κάρβουνα

Φυσικά, επειδή η κατηγορία αρνί μας αφορά σε εθνικό επίπεδο, άλλα τέσσερα ελληνικά πιάτα φιγουράρουν στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα με αρνί στον κόσμο. Στην 8η θέση βρίσκεται το κλέφτικο, στην 11η το τσιγαριαστό (Κρήτη), στην 21η το αγαπημένο αρνί με πατάτες στον φούρνο και στη 22η το αντικριστό, επίσης από την Κρήτη. Άλλα δύο ελληνικά πιάτα, βρίσκονται πιο κάτω στη λίστα, το μαούρι Καλύμνου στην 100η θέση και το βυζάντι Καρπάθου στην 102η θέση.

Ήμασταν βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε σε αυτή τη λίστα!

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved