Φέτος τις Απόκριες βάλε πλώρη για ένα «γευστικό» ταξίδι στον κόσμο των Pirate Stories

Τι θα έλεγες, προτού ξεκινήσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο, να απαντήσεις σε μία ερώτηση; Αλήθεια, ποιος είναι ο δικός σου τρόπος για να μπαίνεις κάθε φορά τις Απόκριες σε carnival mood; 

Μπορεί να σου έρχονται ήδη στο μυαλό τα μασκέ πάρτι που πηγαίνεις με τους κολλητούς, οι μεταμφιέσεις, τα κομφετί ή τα ατέλειωτα carnival parade που σας αρέσει να παίρνετε μέρος. Όμως, κακά τα ψέματα, η πιο ανέμελη περίοδος του χρόνου δεν εξαντλείται μόνο σε αυτά.

Βλέπεις, όσο πλησιάζει η carnival season «διψάς» να μπεις στο mood, ανοίγοντας τα πανιά σου για νέες περιπέτειες στην… πόλη. Τι θα έλεγες, λοιπόν, φέτος, να κάνετε ένα… «γευστικό» ταξίδι στον κόσμο των πειρατών;

Πες «Shiver my timbers» και άνοιξε τα πανιά προς τα TGI FRIDAYS μέχρι τις 17 Μαρτίου και μεταφέρσου στον κόσμο των πειρατών μέσα από ένα πλούσιο «γευστικό» ταξίδι. Θεματικές διακοσμήσεις, ολοκαίνουριες γευστικές προτάσεις, εμπνευσμένα cocktails και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού μόλις ξεκίνησε! 

Οι γεύσεις που θα σε φτάσουν στον κρυμμένο θησαυρό

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού για φέτος τις Απόκριες ξεκινάει με τους εξής γρίφους: Treasure of the Seas Shrimps και Pork Belly Burnt Ends. Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας για να κάνεις «walk the plank» και να φτάσεις στη λύση του μυστήριου; Άκου προσεκτικά τα βήματα.

Άνοιξε πανιά, κατευθύνσου προς τα TGI FRIDAYS και ψάξε για την πειρατική σημαία. Αυτή θα σε οδηγήσει στην έναρξη του «γευστικού» ταξιδιού σου.

Παρόλο που μας αρέσουν οι εκπλήξεις, θα θέλαμε να σε προετοιμάσουμε για αυτό που σε περιμένει: Από τη μία, λοιπόν, έχουμε τον γρίφο Treasure of the Seas Shrimps με τραγανές τηγανιτές γαρίδες πανέ, τροπική mango sauce και pineapple pico de gallo.

 

fridays1

 

Από την άλλη, το Pork Belly Burnt Ends με λαχταριστές σιγομαγειρεμένες μπουκιές χοιρινής πανσέτας που καραμελώνονται με smokey BBQ sauce, μία καπνιστή αλλά ταυτόχρονα γλυκοπικάντικη sauce, γαρνίρονται με Frizzled Onions και σερβίρονται με ψητό καλαμπόκι σχάρας, σπιτικό πουρέ πατάτας με cheddar ή τηγανιτές πατάτες. Για να τους λύσεις, λοιπόν, τους γευστικούς αυτούς γρίφους, να είσαι τολμηρός σαν κουρσάρος των θαλασσών και να τους δοκιμάσεις. Μόνο έτσι θα δημιουργήσεις ένα ακόμα pirate story!

 

fridays2

 

Τα cocktails που θα σου φανερώσουν «where did the rum go»

Πειρατική περιπέτεια και κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, δεν γίνονται χωρίς ρούμι. Όμως, για να γευτείς το πειρατικό σου ρούμι, πρέπει πρώτα να τα ψάξεις στα TGI FRIDAYS. Όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία rum-based cocktails είναι ο κρυμμένος θησαυρός σου για να ολοκληρώσεις το pirate story σου. Ούτως ή άλλως τώρα έχεις μπει για τα καλά στο ταξίδι προς τον κόσμο των πειρατών, οπότε το μόνο αναπάντητο ερώτημα είναι το «where did the rum go?».


Η αλήθεια είναι πως έχεις τρία στοιχεία: Το Fool’s Gold, Captain Sparrow’s Colada και το Pirate’s Rum Fashioned. Ψάξε τα υλικά τους και το μυστήριο… λύθηκε!

Ας ξεκινήσουμε με το μυστηριώδες Fool’s Gold που με μία γουλιά θα καταλάβεις ότι αποτελείται από το Havana Club Añejo Reserva, το ρούμι με την απαλή γεύση, τα αρώματα και το ελαφρύ σώμα που οφείλεται στη γεύση της βανίλιας και της καραμέλας, το Havana Club Añejo 3 Años, που είναι το αποτέλεσμα ανάμιξης παλαιωμένων και αρωματικών aguardiente ζαχαροκάλαμου με ιδιαίτερα ελαφρά αποστάγματα ζαχαροκάλαμου, το Orange Curacao, το Orgeat syrup, το simple syrup, τον χυμό lime, τα passion fruit και τα Bitters.

Έφτασε η ώρα να αποδώσεις φόρο τιμής στον αγαπημένο σου ήρωα: Captain Jack Sparrow με το Captain Sparrow’s Colada που θα σου δώσει ακόμα ένα hint για τον «θησαυρό» σου. Δεύτερο rum-based cocktail με Havana Club Añejo Especial, το ρούμι με απαλό γευστικό προφίλ και φρουτώδη χαρακτηριστικά, με Malibu, το ρούμι με φυσική γεύση καρύδας, με πουρέ ανανά, με χυμό ανανά, με γάλα καρύδας και με σιρόπι βανίλιας.

 

fridays3

 

Πλησιάζουμε στο τέλος με το twisted classic Pirate’s Rum Fashioned με έντονες νότες κακάο, βανίλιας, κέδρου, γλυκού καπνού και πλούσιων τροπικών φρούτων, με simple syrup και Chocolate Bitters για να γίνεις ένα old salt πειρατής αφού βρήκες τη λύση του μυστηρίου. Ο θησαυρός, τελικά, βρίσκεται στα… cocktails που επιλέγεις!

Μην ψάχνεις να βρεις τον κρυμμένο θησαυρό σου σε μακρινά άγνωστα μέρη διότι φέτος τις Απόκριες κρύβεται δίπλα σου και μπορείς να τον ανακαλύψεις μέσα από το πιο γευστικό «ταξίδι» στον κόσμο των πειρατών. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς τα TGI FRIDAYS και βάλε πλώρη για το πιο περιπετειώδες ταξίδι της ζωής σου!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved