Το HoReCa Empowered είναι εδώ και δημιουργεί το κορυφαίο blend της σεζόν

Συστατικά του, τα δωρεάν Masterclasses για baristas και bartenders σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα, οι υποτροφίες και πιστοποιήσεις από SCA & WSPC, καθώς και η δικτύωση με περισσότερους από 50 κορυφαίους επαγγελματίες.

Ακούς εστίαση και φιλοξενία και σκέφτεσαι πώς μπορείς να μπεις στον κλάδο ή, ακόμα καλύτερα, έχεις ήδη κάνει τα πρώτα σου βήματα στον χώρο και θέλεις να δεις πώς μπορείς να ξεχωρίσεις; Μήπως είσαι από αυτούς που ψάχνονται διαρκώς και θέλεις να μάθεις, από τους πλέον έμπειρους, τις νέες τάσεις της αγοράς, ή ακόμη και να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις και εξειδίκευση σε μοναδικά serves και σύγχρονες τεχνικές καφέ;

Η αλήθεια είναι ότι, όσο και να το θέλουμε, δεν είμαστε αυτοί που μπορούμε να σου μάθουμε τα how-to, τα tips και τα «μυστικά» της εστίασης και της φιλοξενίας. Ωστόσο, ξέρουμε ακριβώς σε ποιους μπορείς να απευθυνθείς -και δεν θα τους κρατήσουμε μυστικούς. Sharing is caring, λένε.

Ο λόγος, λοιπόν, για την Coca-Cola Τρία Έψιλον που υλοποιεί το πρόγραμμα HoReCa Empowered. Το δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης στις πιο σύγχρονες δεξιότητες του κλάδου, που επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ, δίνοντάς σου την ευκαιρία να εξελιχθείς και να διεκδικήσεις μία συναρπαστική καριέρα στον κλάδο.

 

Η μυστική «συνταγή» του blend για να ξεχωρίσεις στον κλάδο HoReCa

Το HoReCa Empowered δημιουργεί το κορυφαίο blend της σεζόν, αυτό που έχει βρει την τέλεια αναλογία εμπειρίας, γνώσης και πάθους. Αν είσαι επαγγελματίας του κλάδου της εστίασης και της φιλοξενίας, το πρόγραμμα αυτό είναι για εσένα, που αναζητάς εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε σύγχρονες τεχνικές του Καφέ, των Spirits και του Mixology από τους καλύτερους, λίγο πριν ξεκινήσει ακόμα μία δυναμική τουριστική σεζόν.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα υλοποιείται εκεί που «χτυπά» η καρδιά του κλάδου, δηλαδή σε κορυφαίες επιχειρήσεις που απασχολούν δεκάδες εργαζομένους και έχουν κατακτήσει διακρίσεις όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς. Ανάμεσα σε αυτές, θα συναντήσεις «δυνατά» και αγαπημένα καταστήματα όπως το Line, το Pere Ubu, το Che και το Fairytale στην Αθήνα, το Chillai και το Olympion στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Φρούριο στη Λάρισα.

 

horeca1

 

Καθοδήγηση και πρακτική άσκηση για να πας ακόμη πιο ψηλά

Στο πλαίσιο του νέου εκπαιδευτικού κύκλου, έχεις την ευκαιρία να εξοικειωθείς με τις βασικές αρχές και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές καφέ -από την πρώτη ύλη μέχρι την εκχύλιση, τη ρύθμιση και τη συντήρηση μηχανών, καθώς και την εργαστηριακή παραγωγή καφέ με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων.

Επιπλέον, θες δεν θες, θα μάθεις για τις σύγχρονες τεχνικές ανάμειξης κλασικών και μοντέρνων cocktails και το πώς να πετύχεις ένα άψογο και ελκυστικό serve για κάθε περίσταση κατανάλωσης. Παράλληλα, μπορείς να παρακολουθήσεις ειδικά σχεδιασμένες θεματικές όπως το Be responsible, για την υπεύθυνη κατανάλωση των ποτών και τη συμπεριφορά στο μπαρ, το Sustainability behind the bar για το πώς να δημιουργείς ένα menu όπου κανένα υλικό δεν πάει χαμένο, το Handling your spirits για να εξελίξεις τα bartending skills σου και να μάθεις τι χρειάζεται για την επιτυχημένη διαχείριση ενός bar, καθώς και το The whiskey approach πάνω στις βασικές αρχές γευσιγνωσίας αποσταγμάτων.

Σε αυτό το ταξίδι γνώσης και εμπειρίας, δεν θα είσαι μόνος σου, διότι θα έχεις δίπλα σου κορυφαίους εκπαιδευτές του κλάδου. Ανάμεσά τους -ξεκίνα να μετράς- ο Στάθης Κορέμτας και ο Σάββας Πετρούτσος, Coffee Experts στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, η Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου και ο Δημήτρης Καϊταλίδης, Three Cents Brand Activators, ο Βασίλης Κυρίτσης, Schweppes Lead Activation Strategist, η Μαίρη Ταλαιπώρου, Head Brand Ambassador Scwheppes, o Γιάννης Οικονόμου, Schweppes Brand Activator, ο Αλέξανδρος Δοντάς, Brown Forman Brand Ambassador, και ο Θοδωρής Αναγνώστου, Edrington Brand Amabassador.

 

 

Ευκαιρίες δικτύωσης και εξέλιξης μέσω υποτροφιών

Τώρα, αν θέλεις να αναλάβεις ένα bar, μάλλον δεν χρειάζεται να σου πούμε εμείς ότι πρέπει να εξελίσσεις διαρκώς τις γνώσεις σου και να αναζητάς νέες τάσεις. Γι’ αυτό και ο νέος κύκλος του HoReCa Empowered αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να δικτυωθείς με διακεκριμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για να κατακτήσεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση όλα όσα ονειρεύεσαι για το επαγγελματικό σου μέλλον.

Εκτός από τις δωρεάν εκπαιδεύσεις πάνω σε Spirits, Mixology και καφέ, θα έχεις την ευκαιρία να διεκδικήσεις παγκοσμίως αναγνωρισμένες υποτροφίες στον Kαφέ από το Specialty Coffee Association (SCA) και στα Spirits από το WSPC (Wine Spirits Coffee Beverages). Πιο αναλυτικά, στο SCA θα εξερευνήσεις το specialty coffee, θα αναπτύξεις αισθητηριακές δεξιότητες και θα εξοικειωθείς με τη μεθοδολογία cupping, ενώ με την πιστοποίηση WSET (Wine & Spirit Education Trust) θα γνωρίσεις τη διαδικασία παραγωγής των βασικών κατηγοριών αποσταγμάτων, τα χαρακτηριστικά τους και τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας, σέρβις και cocktails, καθώς και τον σωστό τρόπο αποθήκευσης. Έτσι, μπορείς όχι μόνο να διακριθείς στην εγχώρια αγορά, αλλά να διεκδικήσεις τη θέση σου και στην παγκόσμια σκηνή, δίπλα στους καλύτερους baristas και bartenders. 

Στο σημείο αυτό, να σου πούμε ότι, με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, θα λάβεις πιστοποίηση παρακολούθησης για το βιογραφικό σου.

 

horeca2

 

Αν όλα αυτά σε έψησαν -εδώ ψηθήκαμε εμείς- δεν μένει παρά να δηλώσεις σήμερα κιόλας συμμετοχή, και μάλιστα δωρεάν, επιλέγοντας πρώτα σε ποιο από τα σεμινάρια επιθυμείς να συμμετάσχεις με φυσική παρουσία.

Στη θέση σου θα κλείναμε θέση όσο πιο γρήγορα γίνεται, διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Και δεν θέλεις να χάσεις αυτή την ευκαιρία, σωστά;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved