Επιμένεις να βάζεις κοντοσούβλι ή κοκορέτσι στο τυλιχτό;

Γιατί δεν παραγγέλνεις και τυλιχτό με αρακά και μπεσαμέλ. Κάπου εκεί πάει το πράγμα.

Ποιος να το περίμενε ότι όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο φαντεζί θα γίνεται η δημιουργία του τυλιχτού σουβλακιού. Αυτό που σήμερα θεωρείς σιγουράκι, το οποίο σφύζει από γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, κάποτε μας έκανε εντύπωση που θα είχε μέσα κάτι άλλο πέρα από ένα καλαμάκι παρέα με τα αντίστοιχα λαχανικά. Με το πέρασμα των χρόνων, θέση μέσα στο τυλιχτό πήραν και οι πατάτες για να γεμίσει λίγο το έδεσμα -και να γίνει οικονομία στο κρέας- αλλά από ότι φαίνεται ήταν η απαρχή του κακού που επικρατεί σήμερα.

Ένας συντάκτης κάποτε μας έκραζε που αφήναμε εκτός τυλιχτού την τομάτα προκειμένου να κάνουμε χώρο για τις τηγανητές πατάτες, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να νιώθουμε την σύγχυση που δεν τον ακούγαμε.

Υπολογίσαμε πόσα χρειάζεσαι για να φας σουβλάκια με την παρέα σου

Διότι όσο εύκολα εκφυλίστηκε το αγαπημένο μας τυλιχτό, όπου πλέον επιδέχεται μέσα τα πάντα, από πανσέτα, μπριζολάκια μέχρι και μπιφτέκι λαχανικών, το ίδιο εύκολα θα δεχτεί στο μέλλον και κάτι άλλο που θα αλλάξει εντελώς το DNA του. Η σύγχρονη σύγχυση, λοιπόν, ακούει στο όνομα τυλιχτό με κοκορέτσι ή κοντοσούβλι.

 

 

Το ακούς και αισθάνεσαι πως πρόκειται για κάτι σούπερ ουάου, ένα έδεσμα αποκλειστικά για μερακλήδες, που αν το κάνεις και δίπιτο, τοποθετώντας σος γιαούρτι ανάμεσα στις πίτες, θα γίνει ακόμα πιο αρχοντικό. Δεν είναι όμως, αν θες κοκορέτσι ή κοντοσούβλι, πάρε μερίδα ή περίμενε το Πάσχα για να ασελγήσεις. Όταν παραγγέλνεις σουβλάκια άστα εκτός του μενού, γιατί σύντομα θα παραγγέλνεις τυλιχτά με γέμιση αρακά και γκότζι μπέρι και δεν θα σου κάνει καμία εντύπωση.

Ας συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει burger χωρίς τηγανητό αβγό

Κάθε μπουκιά από ένα τυλιχτό με κοκορέτσι ή κοντοσούβλι, συμβάλει στην εξαφάνιση της αυθεντικής ταυτότητας του πιτόγυρού μας. Ακούει ο ψήστης την παραγγελία και του ‘ρχεται να βάλει τα κλάματα. Μια παραγγελία-βιασμός της λογικής και της ιδέας που λέγεται σουβλάκι. Αν στόχος σου είναι οι θερμίδες, ρίξε και μακαρόνια μέσα. 

Μην χαλάς την πιάτσα, κάνε ένα καλό για το σουβλάκι μας το αγαπημένο που όσο περνάει ο καιρός εξαφανίζεται. Φάε σούσι καλύτερα. Ήδη κυκλοφορούν rolls με γύρο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved