Το νέο Glenlivet παντρεύει δύο βαρέλια σε ένα

Κυριολεκτικά μιας και το Rum and Bourbon Fusion Cask, συναρμολογεί το βαρέλι από την αρχή. 

Από ένα σημείο και μετά, η ωρίμανση στα βαρέλια σε συγκεκριμένες εμφιαλώσεις, έχει να κάνει ξεκάθαρα και με τη φαντασία. Δηλαδή, σε καμία περίπτωση δεν λέμε πως οι masters distillers δεν έχουν μάθει μέσα από τις συνταγές τους, αλλά γνωρίζουν ήδη πως το πάντρεμα συγκεκριμένων βαρελιών, θα φέρει τα μέγιστα στη γεύση. Όπως συμβαίνει με την τελευταία εμφιάλωση του Glenlivet, αλλά με ένα μικρό twist.

Το Glenlivet Rum and Bourbon Fusion Cask, παίρνει την πατροπαράδοτη αλλαγή στα βαρέλια και βάζει στο παιχνίδι την αποσυναρμολόγηση του βαρελιού, που δείχνει το πραγματικό βάθος της μεγάλης τέχνης των coopers -των βαρελοποιών δηλαδή- στην εκφραστικότητα του αποστάγματος. Αντί δηλαδή το απόσταγμα να μπαίνει από το ένα βαρέλι στο άλλο, ρουμιού και μπέρμπον σε αυτή την περίπτωση, οι coopers κάνουν κάτι εξαιρετικό. Ωριμάζουν ένα κομμάτι του αποστάγματος και στη συνέχεια κάνουν τα δύο βαρέλια ένα. Χρησιμοποιώντας το σώμα του βαρελιού από τα rum casks και τις κεφαλές, τα «καπάκια» από τα bourbon casks.

glenlivet2

To αποτέλεσμα είναι μια ταυτόχρονη ωρίμανση των συγκεκριμένων first-fills βαρελιών, όπου το Glenlivet ωστόσο, διατηρεί τον ξεχωριστό φρουτένιο χαρακτήρα του. Υπάρχει οπότε έντονο το στοιχείο των βερίκοκων και του ροδάκινου, αλλά και η καραμέλα με τη μπανάνα που πηγάζουν από τα βαρέλια του bourbon, με μία ισορροπημένη γλυκάδα που καταλήγει στα ίχνη κανέλας. Βανιλώδες, φρουτένιο και γλυκό λοιπόν, σε μία εμφιάλωση που θα την αποκαλούσες ιδιαίτερα «νόστιμη» γευστικά.

glenlivet3

H τιμή του αναμένεται περίπου στα 120 ευρώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved