To Longmorn γιορτάζει 130 χρόνια λειτουργίας με δύο εμφιαλώσεις

Στα 18 και τα 22 έτη, το μόνο σίγουρο είναι η επιτυχία. 

Όχι πως χρειάζεσαι κάποιο συγκεκριμένο λόγο για να απολαύσεις το single malt σου, αλλά όταν υπάρχει γιορτή στα προσχέδια, είναι πάντα καλύτερα. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με την περίπτωση του Longmorn.

Θέλοντας να γιορτάσει την δική του προσφορά στα whisky του Speyside και στα 130 χρόνια λειτουργίας του αποστακτηρίου, το Longmorn έχει δύο εκφράσεις  στα 18 και τα 22 έτη, ενώ υπόσχεται και μόνιμη εμφιάλωση άνω των 18 ετών που θα είναι διαθέσιμη στο εμπόριο.

 

longmorn blend

 

Για το στόρι, το αποστακτήριο ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία και λάτρη του single malt, John Duff το 1894. Ο ίδιος ο Duff έχτισε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή του Speyside για να μεταφέρει πρώτες ύλες στο Longmorn και παρότι ο σταθμός δεν χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, ίσως η ιστορία των 130 ετών να ξεκινήσει ένα κύμα ενδιαφέροντος και να παρουσιάσει νέες ευκαιρίες.

Όσον αφορά τη γεύση και οι δύο επιλογές σε βαρέλι έχουν βάθος σε χαρακτηριστικές νότες καραμέλας που θα βρει κανείς στις εμφιαλώσεις του Longmorn, αλλά και ίχνη από μήλο, αχλάδια και πραλίνα. Και τα δύο λειτουργούν πολύ καλά στα κοκτέιλ  - ως κάτι καινούργιο σε κλασσικά όπως το Old Fashioned για παράδειγμα.

 

longmorn18yearsold

 

Αλλά ναι, σε κάθε περίπτωση, θα το απολαύσεις με λίγο νερό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved