Unsplash Μέχρι και η πίτσα margarita έχει ακριβύνει πλέον

Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας σήμερα, και μια έρευνα αποδεικνύει ότι η αγαπημένη μας πίτσα ετοιμάζεται να γίνει χαβιάρι.

Όπως φαίνεται οι μικρές χαρές της ζωής παύουν να είναι τόσο μικρές, καθώς μέχρι και η απλή πίτσα μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας. Και από εκεί που η πίτσα ήταν για τον απλό λαό, ο πληθωρισμός επηρεάζει και αυτό το έδεσμα ανεξαρτήτως με το εάν την προτιμάς με λεπτή ή χοντρή ζύμη. Με αφορμή, την Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας έγινε έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί το κατά πόσο έχει ακριβύνει. Η έρευνα περιλάμβανε και άλλες χώρες της Ευρώπης. Και όπως φαίνεται για να φάει ο Ευρωπαίος πίτσα σήμερα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ξεχάσει αυτά που ήξερε περί οικονομικού snack. Επίσης, δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με την πεπερόνι.

Ποιο είναι τελικά το μυστικό για τέλεια πίτσα στο σπίτι;

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία

Κατά 3,9% αυξήθηκε σε ετήσια βάση ήταν κατά μέσο όρο η τιμή πίτσας και κις που αγοράστηκαν από κατάστημα στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2023, όπως αναφέρει η Eurostat, με αφορμή την Ημέρα Πίτσας που γιορτάζεται στις 9 Φεβρουαρίου. Πάντως, γενικότερα παρουσιάζει επιβράδυνση τους τελευταίους μήνες, ενώ έναν χρόνο πριν είχε διαμορφωθεί στο 15,2%.

Η γνήσια πίτσα θέλει αποκλειστικά λεπτή ζύμη

Η εξέλιξη της τιμής της πίτσας

Στην ΕΕ ήταν, κατά μέσο όρο, 5,9% υψηλότερη από ότι τον Δεκέμβριο του 2022. Κοιτάζοντας τον περσινό μήνα, ο Δεκέμβριο του 2022, είχε μέσο όρο 15,9% υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2021. Ουσιαστικά, αυτό υποδηλώνει έναν πιο αργό ρυθμό πληθωρισμού της τιμής της πίτσας και της κις το 2023. Για τις άλλες χώρες αυτό που ισχύει είναι ότι υψηλότερος ετήσιος πληθωρισμός για την πίτσα και την κις τον Δεκέμβριο του 2023 καταγράφηκε στην Ουγγαρία (+13,4%), ακολουθούν το Λουξεμβούργο (+11,3%) και η Λετονία (+10,6%). Τέλος, στην άλλη άκρη, στην Ολλανδία σημειώθηκε πτώση -0,9%, ενώ μικρές αυξήσεις σημειώθηκαν Δανία (+0,6%) και στο Βέλγιο (+1,0%).

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved