Κάθε κρασί πρέπει να συνοδεύεται και από το κατάλληλο τυρί

Συμβουλές για αρχαρίους. Ξεκίνα με τους βασικούς συνδυασμούς.

 

Τυρί και κρασί είναι ένα ζευγάρι «φωτιά». Δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβεις ότι αυτοί οι δύο δεν μπορούν να είναι χωριστά. Το ένα συμπληρώνει το άλλο και είναι αυτό που λέμε ταιριαστοί. Δεν γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει έστω μια φορά, έναν καλό συνδυασμό τυριού και κρασιού για να καταλάβεις αυτά τα σχεδόν ερωτικά συναισθήματα που νιώθουμε κάθε φορά που τα γευόμαστε. Παρακάτω θα βρεις μερικές εύκολες συμβουλές για να ξεκινήσεις να κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς για τις βραδιές με την κοπέλα σου, με την παρέα σου ή και μόνος σου.

Ροζέ κρασί: Πώς να το συνδυάσεις σωστά με το φαγητό

Κρασί με σκληρό τυρί

Σκληρά τυριά όπως cheddar, comté, parmigiano-reggiano συνδυάζονται ωραία με ένα cabernet sauvignon ή ένα rioja. Δοκίμασε επίσης τον συνδυασμό cheddar και chardonnay.

Κρασί με μαλακό τυρί

Στα μαλακά τυριά που μπορεί να είναι ακόμη και μία αλοιφή τυριού ή λευκά τυριά όπως το μπρι και το καμαμπέρ τούς ταιριάζει ένα φρουτώδες κόκκινο όπως ένα pinot noir, αλλά και το ροζέ ταιριάζει πάει καλά και με αυτό το στιλ τυριού.

Κρασί με μπλε τυρί

Τα μπλε τυριά όπως ροκφόρ και γκοργκοτζόλα πάνε ωραία  με τα γλυκά, για παράδειγμα sauternes με ροκφόρ.

Κρασί με κατσικίσιο τυρί

Το sauvignon blanc συνδυάζεται καλά με το κατσικίσιο τυρί, αλλά μπορείς επίσης να δοκιμάσεις ένα ροζέ Προβηγκίας ή ένα φρέσκο φρουτώδες κόκκινο όπως το μποζολέ.

Κρασί με λιωμένο τυρί

Δεν είναι ένα τυρί από μόνο του, αλλά τα κλασικά λιωμένα τυριά όπως το φοντί είναι σημείο αναφοράς. Δεν είναι οι πιο εύκολοι συνδυασμοί, αλλά ένα αρωματικό λευκό κρασί τους πηγαίνει ωραία.

7 δημοφιλείς συνδυασμοί

1. Cabernet sauvignon, merlot και bordeaux - cheddar, gouda και άλλα σκληρά τυριά

2. Pinot noir - μπρι και καμαμπέρ

3. Chianti - parmigiano reggiano και pecorino

4. Port - μπλε τυριά  όπως stilton

5. Sauvignon blanc - κατσικίσιο τυρί και φέτα, τυριά με σκόρδο και μυρωδικά

6. Chardonnay - cheddar

7. Pinot Grigio - μοτσαρέλα 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved