Tι είναι αυτό που κάνει την κόκκινη μπίρα να διαφέρει γευστικά από την ξανθιά

Πέρα από το χρώμα, επιβάλλεται μέσω του γήινου αρώματός της.

Δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα, όπως οι υπόλοιπες μπίρες όμως όταν δεν θες μία ακόμη μπίρα είναι κάτι πολύ παραπάνω που θα σε κάνει να μην θες να ξαναπιείς καμία άλλη, ούτε ξανθιά, ούτε μαύρη. Τόσο απλά, τόσο καλά.

Ξέχνα το κρασί, η μπίρα πάει περισσότερο με το τυρί

Είναι ένα άλλο κομμάτι στο μαγικό κόσμο της μπίρας. Ο ζύθος είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι στο αλκοόλ και αυτό γιατί έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον κάνουν ξεχωριστό, όπως στην περίπτωση της κόκκινης μπίρας που μιλάμε για μια ολοκληρωμένη, ώριμη γεύση. Είναι αυτό το «κάτι» που έχει και την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Το βαθύ κόκκινο χρώμα και η ελαφριά καραμελένια γλυκύτητά της είναι αποτέλεσμα της χρήσης μίγματος βύνης που περιλαμβάνει και σκουρότερους πιο καβουρδισμένους τύπους. Η κόκκινη μπίρα μπορεί να αναδεικνύει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά της, όταν πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και λίγο πιο ζεστή. Συνήθως έτσι απολαμβάνουν μπίρες τύπου Ale.

 

 

Πού παράγονται οι κόκκινες μπίρες

Αυτή τη στιγμή, οι κόκκινες μπίρες παράγονται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Έλαβαν τη μεγαλύτερη δημοτικότητα και διανομή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προκύπτει από έναν τεράστιο αριθμό Αμερικανών παραγωγών που παράγουν τέτοια ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Το χρώμα επηρεάζεται από την ποικιλία του κριθαριού και τη μέθοδο παρασκευής. 

 

5 ψαγμένες μπιραρίες για να βγεις στα βόρεια

Oι κόκκινες μπίρες τείνουν να είναι πιο πικρές, επειδή περιέχουν περισσότερο λυκίσκο σε σχέση με τις άλλες.  Η κόκκινη μπίρα είναι μια «ζεστή» και πλούσια μπίρα με βαθύ κεραμιδί χρώμα, γήινα αρώματα και γεύση με νότες καραμέλας και εσπεριδοειδών. Η κόκκινη μπίρα είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια πιο πλούσια και ζεστή γεύση με ελαφριά πικράδα. Δοκίμασε την.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved