Πίνουμε ξανά espresso martini;

H γοητεία των Τini βρήκε ζωή στα 20's.

Για retro επιστροφές συζητάγαμε και να που έγιναν πραγματικότητα. Ναι μεν προχωράμε μπροστά, αλλά να που γυρνάμε και λίγο πίσω αφού είναι ορατό ότι οι δεκαετίες του 1980 και του ’90 και τα «Tini» εκείνων των ημερών επιστρέφουν και είναι καλύτερα από ποτέ. Επιστρέφουν με μεγαλύτερη δυναμική και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν βρει ξανά το δικό τους κοινό, παλιό και καινούργιο. Η οικογένεια των Τini είναι εδώ, δεν είναι τυχαίο που τα Apple martini έχουν μπει ξανά στο επίκεντρο της προσοχής και αυτό μπορεί να μεταφραστεί ως και με την αύξηση της δημιουργίας λικέρ πράσινου μήλου, που έχει γίνει ευρέως διαδεδομένο. Για να το μεταφράσουμε σε όρους μάρκετινγκ υπάρχει ζήτηση και άρα προσφορά. Αυτή τη φορά, όμως μπορεί να μιλάμε για τα ίδια ποτά, αλλά μιλάμε και για διαφορετικά υλικά , εδώ βρίσκεται όλη η διαφορά. Τα τελευταία χρόνια, το Espresso Martini έχει γίνει ένα από τα ποτά που παραγγέλνονται σε όλο τον πλανήτη.

Espresso Martini: Το κοκτέιλ που επιμένει να επιστρέφει

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Ένας από τους πιο συνηθισμένους ισχυρισμούς είναι ότι δημιουργήθηκε από τον Ντικ Μπράντσελ στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στο Fred's Club στο Λονδίνο όταν μία νεαρή κοπέλα ζήτησε κάτι που θα «με ξυπνήσει». Ο Μπράντσελ έχει επίσης αναφερθεί στις συνθήκες της εφεύρεσης του ποτού, «Η καφετιέρα στο Soho Brasseries ήταν ακριβώς δίπλα από εκεί που σέρβιρα ποτά. Ήταν ένας εφιάλτης, καθώς υπήρχαν κατακάθια καφέ παντού, έτσι ο καφές ήταν πολύ στο μυαλό μου. Και όλα αφορούσαν τη βότκα τότε – την έπιναν όλοι».

 

 

Το ποτήρι κάνει το martini (;)

Αυτά τα κωνικά ποτήρια ήταν πραγματικά φθηνά και πραγματικά τεράστια. Όλοι τα είχαν. Και έπρεπε να τα γεμίσεις με τα φθηνότερα συστατικά. Ήταν μια εποχή που η φόρμουλα για την ονομασία ενός ποτού ήταν Flavor + Tini, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοκτέιλ, όπως το Chocolate Butterscotch Martini και το Raspberry Martini. Αυτά τα ποτά ήταν εύκολο να τα πιεις, και το πιο σημαντικό, ήταν εύκολο να τα παραγγείλεις.

Fernet Branca: Το διάσημο λικέρ με την μυστική συνταγή

Αντί για φυσικά συστατικά, η γεύση προερχόταν συνήθως από ένα λικέρ επειδή ήταν σταθερό προϊόν στο ράφι, δεν περιλάμβανε την προετοιμασία εκτός από το άνοιγμα του μπουκαλιού και ήταν διαθέσιμο σε ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών φρούτων χάρη στην άνοδο που είχαν οι αρωματισμένες βότκες. Όσοι έχουν εργαστεί σε μπαρ κατά τη δεκαετία του 1990, θυμούνται πως το βασικό ποτό που ετοίμαζαν ήταν martini. Μερικά ακόμη δημοφιλή ποτά της εποχής είναι αυτά που δημιουργηθήκαν κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990—το Cosmo, το Fuzzy Navels, το Lemon Drops, διάφορες επαναλήψεις του Martini, το Sex on the Beach, ακόμη και η Tequila Sunrise- που δεν έφυγαν ποτέ εντελώς έξω από τη φούσκα των craft cocktail. Ωστόσο, μερικά χρόνια αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, η κουλτούρα των κοκτέιλ δημιουργήθηκε σε μία πιο σοβαρή βάση. Μαζί τους ήρθε ένα αυστηρό σύνολο κανόνων.

Η επιστροφή τους

Είναι δημοφιλές τώρα το espresso martini βασικά επειδή η αρχική συνταγή του Μπράντσελ ήταν πράγματι για ένα πολύ καλό ποτό. Τώρα που έχει επιβιώσει από τη γενιά και της βότκας και των άλλων ποτών που «εδραιώθηκαν» και τα μπαρ και τα εστιατόρια δίνουν νόημα στο να έχουν έτοιμο εσπρέσο υψηλής ποιότητας, συτήνεται εκ νέου. Όλη αυτή η ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του '90 μιλάει σε μια νεότερη γενιά ποτών, οπότε γιατί να μην επιστρέψουν τα ποτά; Έρχονται λίγο διαφορετικά, αλλά καλύτερα. Η επιστροφή συνδέεται με εκλεπτυσμένα υλικά και καλή πρώτη ύλη. Όλα αυτά τα drinks έχουν ανέβει τόσο πολύ χάρη στα ποιοτικά τους συστατικά που πλέον μιλάμε για νέο trend στο fine drinking.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved