Το Woodford Reserve Double Double Oaked είναι μία παρέλαση ψημένων βαρελιών

Και όπως θα το περίμενες το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. 

Από εξαιρετικά δυνατά batches μέχρι πιο λεπτές εκφράσεις που έχουν παλαιώσει σε βαρέλια κρασιού Sonoma, δεν υπάρχει κάποιο Woodford Reserve που να μην αξίζει να δοκιμάσεις. Όμως στην περίπτωση του Double Double Oaked μπέρμπον που αποτελεί επετειακή έκδοση, ίσως να δυσκολευτείς να φτάσει μέχρι τα χέρια σου και μετά κατόπιν στο ποτήρι σου. Γιατί; Γιατί όλοι το θέλουν.

Η περιορισμένης έκδοσης ετήσια κυκλοφορία ξεκινά με το Woodford Reserve Double Oaked, το οποίο έχει ήδη ωριμάσει σε καψαλισμένα δρύινα βαρέλια, με την δεύτερη παρτίδα βαρελιών ωρίμανσης να είναι επίσης ‘‘ψημένα’’ (toasted). Αυτό το πλήρως ώριμο μπέρμπον παλαιώνει στη συνέχεια για ένα επιπλέον έτος σε ένα ακόμη ψημένο βαρέλι, για να αποκτήσει έναν επιπλέον spicy χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα είναι οι νότες που μας δίνει παρακάτω η ίδια η εμφιάλωση.  

Χρώμα: Καβουρδισμένος κόκκος καφέ.

Μύτη: Ένα στιβαρό μείγμα από πλούσιο σιρόπι σφενδάμου, σκούρα καραμέλα βουτύρου, γλυκόπικρη σοκολάτα, ψημένο ζαχαρωτό και γλυκές νότες καπνού.

Παλέτα: Πλούσια αποξηραμένα φρούτα από κεράσι και κράνμπερι, μαρμελάδα βατόμουρου και  νότες ώριμου μήλου. Τσάι chai και νότες από γαρύφαλλο.  

Τελείωμα: Ζεστό και στεγνό με παρατεταμένο χαρακτήρα γαρύφαλλου.

Κυκλοφορεί από τις 23 Ιανουαρίου και σε περιμένει να το δοκιμάσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved