Η γνήσια πίτσα θέλει αποκλειστικά λεπτή ζύμη

Εναλλακτικά, δοκίμασε σκορδόψωμο. 

Κεφάλαιο πίτσα. Και πράγματι πρόκειται για ένα μεγάλο κεφάλαιο, αφού αυτό το έδεσμα έχει ένα σωρό παραλλαγές και εκδοχές. Εντάξει δεν είναι μυστικό, ότι η δική μας πίτσα τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με την ιταλική. Βασικά, την βλέπουν οι Ιταλοί και φρικάρουν. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι πολύ νόστιμη και για πολλούς η χοντρή, αφράτη πίτσα είναι η μόνη επιλογή που γνωρίζουν. Εγώ όμως είμαι από την άλλη πλευρά, από εκείνους που αγαπούν τη λεπτή ζύμη και θα προσπαθήσω να μυήσω και εσένα σε αυτό τον «κόσμο» της λεπτής πίτσας.

 

 

Η παρανόηση

Η πίτσα δεν είναι ψωμί, δεν τρώμε πίτσα για να απολαύσουμε το ψωμί, αλλά τα υλικά της. Ακριβώς αυτό είναι το σημείο που πρέπει να γίνει αντιληπτό χωρίς να υπάρχουν παρανοήσεις. Γευόμαστε τα υλικά που έχει η πίτσα και όχι τη ζύμη της. Η ζύμη είναι απλά μία βάση για να «πέσουν» τα υλικά πάνω της. Διαφορετικά, μπορείς να δοκιμάσεις μπρουσκέτες, που είναι εξαιρετικά νόστιμες. H πίτσα πρέπει να έχει λεπτή ζύμη για να γευτείς την καλή πρώτη ύλη, όταν υπάρχει. Το φρέσκο τυρί, την ντομάτα, τα αλλαντικά. Μέσα από τη χοντρή ζύμη, δεν μπορείς να τα γευτείς όλα αυτά. Να θυμάσαι επίσης, ότι είναι και πιο υγιεινή και με λιγότερες θερμίδες. 

Ποιο είναι τελικά το μυστικό για τέλεια πίτσα στο σπίτι;

Η γνήσια ιταλική πίτσα έχει λεπτό ζυμάρι και είναι αυτή που θα δεις να απολαμβάνουν οι Ιταλοί. Θυμάμαι στα φοιτητικά μου χρόνια στην Ιταλία, που ο καθένας από εμάς έπαιρνε και έτρωγε μία πίτσα μόνος του, ήταν τόσο λεπτό το ζυμάρι που την έκανε ανάλαφρη και νόστιμη. Γεύεσαι κάθε μπουκιά γεύσης και αισθάνεσαι την αρμονική σύνδεση των υλικών να «σκάνε» στο στόμα σου, χωρίς να βαραίνει καθόλου. Εκείνες με την πιο χοντρή ζύμη, είναι κυρίως αμερικάνικες που έχουν προσαρμόσει την ιταλική πίτσα σε αμερικάνικο στιλ.

Γιατί ο κόσμος πλέον προτιμάει την κατεψυγμένη πίτσα από το delivery;

Type pizza

Βασικά ναι. Όταν μιλάμε για πίτσες, οτιδήποτε δεν έχει λεπτή ζύμη δεν μπορεί να θεωρείται πίτσα, αλλά type. Και όταν λέμε type το εννοούμε, όπως τα αρώματα. Είναι τύπου, δεν είναι αυθεντικά. Η original γεύση ξεκινά στην απλότητα των υλικών και όχι στα ψωμιά. Σε αυτή την περίπτωση μια χαρά είναι και το σκορδόψωμο. Και μπορείς να προσθέσεις και μερικά ακόμη toppings για να έχεις ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα. Και για να το εξηγήσω λίγο καλύτερα η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και όχι η ζύμη. Ωστόσο, ας καταλήξουμε γούστα είναι αυτά. 

Υπάρχει και η λαδένια από την Κίμωλο, αν θες να δοκιμάσεις πράγματι ελληνική πίτσα. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved