Το ιδανικό δώρο αυτές τις γιορτές έχει κεχριμπαρένια λάμψη, μεθυστικά αρώματα και μακρά επίγευση

Αυτά τα Χριστούγεννα, περισσότερο από ποτέ, επιλέγουμε να κάνουμε δώρα με ουσιαστική αξία, δώρα που μιλούν στην καρδιά, δώρα που γεννούν αναμνήσεις. Το DiplomaticoReservaExclusivaκάνει τικ σε όλα τα σωστά κουτάκια!

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου πλησιάζει και μαζί με τα δέντρα που στολίζονται και τα λαμπάκια που ανάβουν, ξεκινούν και τα γνωστά διλήμματα. «Τι δώρα να πάρω στους αγαπημένους μου;», «Πού θα περάσουμε την Πρωτοχρονιά;», «Μήπως να φύγουμε εκδρομή ή να μείνουμε στην πόλη;», «Να κάνουμε ρεβεγιόν στο σπίτι ή να βγούμε έξω;». Η αλήθεια είναι πως οι δύσκολοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας κάνουν να έχουμε υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες από την εορταστική περίοδο, εξ ου και τα μεγάλα διλήμματα που αναφέραμε παραπάνω, αλλά το θέμα είναι να μην ξεχνάμε ποτέ την ουσία των πραγμάτων, αυτό που έχει πραγματικά αξία -και αυτό είναι απλό. Σημασία, λοιπόν, δεν έχει πού θα πάμε ή τι θα κάνουμε, αλλά με ποιους θα είμαστε, γιατί αν είμαστε με αγαπημένους ανθρώπους, όλα αρχίζουν και τελειώνουν εκεί.

 

Diplomatico1

 

Ένα δώρο με ουσιαστική αξία

Σε αυτούς τους δικούς μας ανθρώπους λοιπόν, που δεν μας μετρούν με τα δώρα αλλά με την αγάπη, αλλά και στον εαυτό μας, διότι το αξίζουμε, επιλέγουμε, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, να αγοράζουμε πράγματα που έχουν ουσιαστική αξία, πράγματα που γεννούν απόλαυση και εμπειρίες. Ένα ρούμι με ιστορία κλείνει μέσα του όλη τη μαγεία της απόλαυσης στο επιβλητικό μπουκάλι του και γίνεται η αφορμή για υπέροχες βραδιές μπροστά στο τζάκι, γύρω από ένα τραπέζι, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με λίγους ή πολλούς αγαπημένους ανθρώπους να χτίζουν καινούριες αναμνήσεις που θα αντέξουν στο χρόνο.

 

Diplomatico2

 

Το Diplomatico Reserva Exclusiva δεν είναι ένα τυχαίο ρούμι, αφού η ιστορία του ξεκίνησε το 1959 στους πρόποδες των Άνδεων στη Βενεζουέλα για να φτάσει σήμερα να αποτελεί ένα από τα πλέον βραβευμένα ρούμι στον κόσμο και να έχει παρουσία σε πάνω από 50 χώρες. Πρόκειται για ένα κομψό και ραφινάτο blend αποσταγμάτων, με πολύ χαρακτηριστική μύτη και ακόμη πιο χαρακτηριστική γεύση. Το βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα του το κάνει να ξεχωρίζει στο ποτήρι μας, αλλά και να προσδίδει μοναδικό χαρακτήρα στα cocktail μας. Αλλά ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά γιατί αυτό το premium ρούμι δεν μπορεί να λείπει από το δικό μας home bar αλλά και από τη spirits’ selection των αγαπημένων μας.

 

Diplomatico3

 

Μία εμπειρία για φίλους

Με τις γιορτές εδώ, η ανταλλαγή δώρων είναι ο πιο όμορφος θεσμός. Επιλέγουμε λοιπόν να δωρίσουμε ένα Diplomatico Reserva Exclusiva στους rum lovers γιατί θα το εκτιμήσουν απευθείας και γιατί γνωρίζουν πως είναι ένα δώρο καρδιάς. Επιλέγουμε όμως να κάνουμε το ίδιο δώρο και στους μη μύστες, ώστε να τους βοηθήσουμε να ανακαλύψουν έναν συναρπαστικό κόσμο για όλες τις αισθήσεις με τον πιο εύκολο τρόπο, αφού το Diplomatico Reserva Exclusiva κλείνει μέσα του όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των premium ρούμι και μας προσκαλεί να τα ανακαλύψουμε.

 

Diplomatico4

 

Έτσι, βοηθάμε τους φίλους μας δίνοντάς τους μικρές σημειώσεις ή κάνουμε όλοι μαζί ένα mini tasting με τη μορφή παιχνιδιού κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, εξερευνώντας την πλούσια μύτη με τα αρώματα από toffee, καραμέλα, γλυκόριζα και εσπεριδοειδή (ιδίως φλούδες πορτοκαλιού) και μετά περνώντας στο πληθωρικά φινετσάτο στόμα με τη βανίλια, το ξύλο, τη σοκολάτα, τον καφέ, την καστανή ζάχαρη και μία ιδέα από πορτοκάλι να έχουν τον πρώτο λόγο. Η πολυπλοκότητα και το γεμάτο σώμα του οφείλονται στην παλαίωσή του σε μικρά δρύινα βαρέλια, από όπου προέρχεται ως ένα βαθμό και τo βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα του, αλλά και η μακρά του επίγευση, που συνοδεύει τον ουρανίσκο για πολλή ώρα μετά την τελευταία γουλιά.

 

Diplomatico5

 

Μία απολαυστική διαδικασία

Ο premium και απόλυτα στρογγυλεμένος χαρακτήρας του κάνουν το Diplomatico Reserva Exclusiva ένα ρούμι που εύκολα απολαμβάνεται σκέτο, κατά προτίμηση σε ένα κρυστάλλινο ποτήρι, απλώς και μόνο για να νιώσουμε πιο prestigious και λαμπεροί στις γιορτές, είτε είμαστε μόνοι μας είτε με παρέα. Όμως ακριβώς επειδή αποτελεί ένα στιβαρό και ισορροπημένο απόσταγμα με δυνατό και γεμάτο σώμα, γίνεται και η τέλεια βάση για αγαπημένα cocktails. Ειδικά τη βραδιά του ρεβεγιόν μπορούμε εύκολα να γίνουμε εμείς οι bartenders στο σπίτι και να δημιουργήσουμε απίθανα cocktails, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον -και τους πόντους μας στην παρέα! Εμείς εξασφαλίσαμε για εσάς μία συνταγή ιδανική, τόσο για πάρτι με φίλους, όσο και για χαλαρά εορταστικά βραδιά με λίγους και καλούς μπροστά στο τζάκι, και θα σας αφήσουμε να ανακαλύψετε μόνοι σας όλες τις υπόλοιπες!

 

Old Fashioned

50 ml Diplomatico Reserva Exclusiva

5 ml σιρόπι ζάχαρης

3 dashes από bitters

1 φλούδα πορτοκάλι

Προσθέτουμε τα συστατικά σε ένα ποτήρι Old Fashioned με ένα μεγάλο block πάγο και αναμειγνύουμε με το bar spoon. Γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού, αφού πρώτα τη στρίψουμε πάνω από το ποτό μας για να απελευθερώσει τα έλαιά της.

Απολαύστε Υπεύθυνα



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved