Πώς να διαλέξεις το σωστό κοκτέιλ για εσένα

Βασικά tips για να αρχίσεις να μαθαίνεις. 

Η εξερεύνηση στον κόσμο των spirits είναι μία μεγάλη ιστορία θέλει χρόνο και κόπο για να τον μάθεις. Το θέμα δεν είναι απλά να πιεις ένα ποτό αυτό είναι το μόνο εύκολο, πηγαίνεις στο περίπτερο της γειτονιάς σου και παίρνεις μια μπίρα. Το ζήτημα είναι να αρχίζεις να μαθαίνεις τον εαυτό σου και τις γεύσεις που σου ταιριάζουν. Αυτό είναι κάτι που θέλει χρόνο, να καταλάβεις τα γούστα σου. Εν προκειμένω εμείς θα σε βοηθήσουμε να βρεις αυτά που σου ταιριάζουν και έτσι να μπορείς να διαλέγεις τα κατάλληλα κοκτέιλ, ώστε να τα απολαμβάνεις.

Calvados: To brandy όσων αγαπούν το fine drinking

Το σημαντικότερο όλων είναι η «αλκοολική βάση», το ποιο ποτό προτιμάς να πίνεις. Με λίγα λόγια ποιο είναι το αλκοόλ που σου αρέσει να καταναλώνεις, εάν δηλαδή σου αρέσει το τζιν, το ουίσκι, το ρούμι ή όποιο άλλo. Αυτή είναι μία καλή βάση για να ξεκινήσεις να διαλέγεις σωστά τα κοκτέιλ σου. Αν «ψάχνεσαι» δηλαδή ποιο είναι το κατάλληλο για εσένα, η πρώτη ερώτηση που σου κάνουν οι bartenders είναι το ποιο ποτό σου αρέσει.

Από εκεί και πέρα, ένας άλλος παράγοντας είναι να ξέρεις λίγο-πολύ ποιες είναι οι γεύσεις που σου αρέσουν. Θα έχεις παρατηρήσει τι είναι αυτό που σου αρέσει ακόμη και στα φαγητά. Για παράδειγμα, μπορούν να σου αρέσουν οι όξινες γεύσεις, εάν τοποθετείσαι εκεί σίγουρα ένα τύπου sour κοκτέιλ θα είναι κάτι που θα σου ταιριάζει. Αν από την άλλη σου αρέσουν περισσότερο τα γλυκά κοκτέιλ μπορείς να πάρεις ένα Brandy Alexander. 

 

 

Επίσης, μπορείς να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις τα κλασικά κοκτέιλ: Old Fashioned, Martini, Daiquiri, Sidecar, Whisky Highball, Margarita, Paloma και Negroni. Τα κλασικά κοκτέιλ επειδή έχουν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν έχουν λιγότερα υλικά, είναι πιο «καθαρόαιμα». Επίσης, για παράδειγμα το Negroni είναι ένα κλασικό κοκτέιλ που έχει τζιν, βερμούτ και Campari, αφήνει μία πικράδα στην επίγευσή του και αυτό είναι που το κάνει ξεχωριστό και άρα πιθανόν για αυτό να σου αρέσει ή να μην σου αρέσει.

Negroni vs Boulevardier: Πώς να επιλέξεις σωστά ανάμεσα στα δύο

Συμβουλή:

Να προσπαθείς να πηγαίνεις σε «καλά» μπαρ γιατί σημασία έχει η ποιότητα. Το βασικότερο όλων είναι να είναι καθαρά και αυτό σημαίνει να υπάρχει αξιοπιστία για το μαγαζί.

Επίσης, αν θέλεις να δοκιμάζεις κοκτέιλ να διαλέγεις έμπειρους bartenders, που θα σου δώσουν ένα καλό και αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα.

Ακόμη, μην ξεχνάς ότι μπορείς να συζητάς με τους bartenders για να σου κάνουν προτάσεις.

Να θυμάσαι ότι το ποτό είναι απόλαυση και δεν πίνουμε ούτε για να «ξεχάσουμε» ούτε κάνουμε υπερκατανάλωση. Πίνουμε για να απολαύσουμε τη βραδιά μας ακόμη περισσότερο και να χαλαρώσουμε με υπευθυνότητα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved