Το τσίπουρο που πήρε 10’ στα Blind taste auditions

Όταν οι γευστικοί σου κάλυκες σε οδηγούν στην κυριολεξία με κλειστά τα μάτια σ’ ένα και μόνο τσίπουρο, αυτό είναι σίγουρα το ΔΕΚΑΡΑΚΙ! 

Στα blind taste auditions που έγιναν για το Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι οι συμμετέχοντες το αναγνώρισαν από τα δυνατά, ξεχωριστά του χαρακτηριστικά! Αυθεντικότητα, άρωμα και γεύση σταφυλιού και απαλότητα. Το αγαπημένο Τσίπουρο είναι τόσο ξεχωριστό που το αναγνωρίζεις μόλις το πλησιάσεις στο στόμα σου και γευτείς την πρώτη γουλιά!

Η μόνη περίπτωση άλλωστε να εκφράσει κάποιος τη γνώμη του αντικειμενικά είναι μόνο όταν αφήσει τους γευστικούς του κάλυκες να τον καθοδηγήσουν και να τον κάνουν να εκφράσει τα συναισθήματά του. Έτσι λοιπόν έγινε όταν διαφορετικοί τύποι κοινού κλήθηκαν να δοκιμάσουν και να αναγνωρίσουν τη γεύση και το άρωμα του τσίπουρου που τελικά τους συνεπήρε.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, και ενθουσιώδεις όπως θα δείτε παρακάτω.

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Δεκαράκι να είναι δικαιωματικά ο βασιλιάς στην παράδοση, είναι η διαδικασία απόσταξής του και ο αρωματικός του χαρακτήρας. Χάρη στο μονοποικιλιακό χαρακτήρα το τσίπουρο προσλαμβάνει στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας από την οποία προέρχεται. Τα αρώματα από τα στέμφυλα, αναδύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης η οποία απαιτεί χρόνο και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Με την απόσταξη ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας εξελίσσεται και ενδυναμώνεται δίνοντας ένα αυθεντικό και ισορροπημένο απόσταγμα με μακρά επίγευση. Παράλληλα, η τέχνη στα «κοψίματα» -δηλαδή ποιο μέρος της καρδιάς του αποστάγματος απομονώνεται και επαναποστάζεται σε κάθε τμήμα της πολλαπλής επαναπόσταξης- τελειοποιεί το προϊόν και δημιουργεί ανώτερης ποιότητας τσίπουρο.

Το Δεκαράκι είναι η πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακού τσίπουρου. Μια οικογένεια μονοποικιλιακών που αποτελείται από, το εκρηκτικό Μοσχάτο, την αρχοντική Μαλαγουζιά και τον αρμονικό Ροδίτη Αλεπού, δίνοντας με αυτό τον τρόπο νέα διάσταση απόλαυσης και ποιότητας στο τσίπουρο.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved