Negroni vs Boulevardier: Πώς να επιλέξεις σωστά ανάμεσα στα δύο

Ίσως αν σκεφτείς την αλκοολική τους βάση.

Τα κοκτέιλ του χειμώνα είναι μόνο τα ζεστά ποτά; Όχι απαντάμε καθώς δεν χρειάζεται να είναι ζεστά, αρκεί να βγάζουν μια ζεστασιά, που μπορεί να προκύπτει και από τα μπαχαρικά τους όπως είναι τα ξυλάκια κανέλας και το γαρίφαλο. Μπορεί όμως και να συμβαίνει από τον κατάλληλο συνδυασμό των ποτών, όπως τα λικέρ με τα βερμούτ. Με αυτό το σκεπτικό θα αναφερθούμε σε δύο all time classic κοκτέιλ, που το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούν να σου κρατήσουν καλή παρέα και να κάνουν τη βραδιά σου ωραιότερη, ειδικά αν ετοιμαστούν από τα κατάλληλα χέρια. Boulevardier και Negroni, κόκκινα, απολαυστικά όπου η βασική τους διαφορά είναι η αλκοολική βάση.

Το White Negroni είναι ο άξιος συνεχιστής ενός θρυλικού cocktail

Negroni Vs Boulevardier

Το negroni στην Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλές. Αποτελείται από ίσα μέρη τζιν, βερμούτ και Campari. Και ακριβώς αυτή η απλότητά του είναι που το κάνει απολαυστικό. Χρειάζεται ένα ακόμη υλικό για να είναι άρτιο το αποτέλεσμα και αυτό είναι ένα μεγάλο παγάκι.

Το boulevardier δεν έχει τη ίδια δημοτικότητα στη χώρα μας με το negroni, έχει bourbon, γλυκό βερμούτ και Campari. Ορισμένες συνταγές προτείνουν ίσες ποσότητες στο αλκοόλ, αλλά προτιμούν υψηλότερη αναλογία bourbon από βερμούτ και Campari. Μια κοινή αναλογία είναι 45 ml bourbon προς 22 ml γλυκό βερμούτ και 22 ml Campari. 

Καταλαβαίνουμε ότι τα συστατικά των δύο κοκτέιλ είναι παρόμοια και ότι μάλλον για να διαλέξεις, θα πρέπει έστω μία φορά να δοκιμάσεις και τα δύο για να δεις πώς «δένουν» με τη γευστική σου παλέτα.

 


Προέλευση

Η πρώτη αναφορά για το Negroni έγινε το 1940 στο «El Bar: Evolucion y arte del cocktail του Jacinto Sanfeliu Brucart» ενώ δημοσιεύτηκε ως ένα μείγμα από Campari με τα ίδια συστατικά και αναλογίες στο 1929 στο «L'heure du Cocktail». Η πρώτη έντυπη αναφορά του Boulevardier έγινε το 1927 στο «Barflies and Cocktails» του Harry McElhole. 


Γεύση

Σίγουρα πρέπει να έχεις δική σου άποψη και αυτό θα γίνει μόλις δοκιμάσεις. Πολύ πιθανόν είναι να έχεις δοκιμάσει negroni, όμως πρέπει να δοκιμάσεις και ένα boulevardier. Ουσιαστικά η γεύση του είναι κάτι ενδιάμεσο από negroni και manhattan ταυτόχρονα. Διακρίενεται το στοιχείο του bourbon, τα bitter και τα εσπεριδοειδή και έχει πιο γλυκιά γεύση. Από την άλλη το negroni είναι πιο πικρό και πιο βοτανικό, λόγω της βάσης του τζιν.

Negroni: H ιστορία ενός κοκτέιλ που ένωσε το ανδρικό ιδανικό με την απόλαυση

 

Πώς να ετοιμάσεις ένα Boulevardier;

45 ml bourbon whiskey
22.5 γλυκό βερμούτ
22. 5 Campari ή άλλο κόκκινο Bitter Απεριτίφ

Εκτέλεση: Βάζεις όλα τα συστατικά σε ένα χαμηλό ποτήρι και ανακατεύεις.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved