5 ψάρια πλούσια σε πρωτεΐνη

Άσε στην άκρη το στήθος κοτόπουλο.

Η αναζήτηση της πρωτεΐνης εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα. Πόσες φορές έχεις ψάξει για τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είτε για μετά το γυμναστήριο είτε στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής; Και επειδή τα κλασικά λίγο-πολύ τα γνωρίζουμε όλοι, όπως κοτόπουλο, ρεβίθια και αυγό, ήρθε η ώρα να επεκταθούμε στα ψάρια. Αρχικά, είναι από τις βασικές τροφές που έχει η μεσογειακή διατροφή, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και άρα αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή γεύματος. Επίσης, είναι καλό να έχεις βρει πέρα από τον κρεοπώλη σου και το δικό σου ιχθυοπώλη. Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα ψάρια που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

6 εναλλακτικοί (απλοί) τρόποι για να προσθέσεις πρωτεΐνη στη σαλάτα σου

Πέστροφα
Η πέστροφα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ψάρια. Η σάρκα της είναι εξαιρετικά τρυφερή και η καπνιστή είναι σκέτη απόλαυση. Μια πέστροφα 100 γρ. έχει 107 θερμίδες και περιέχει 20-26 γρ. πρωτεΐνης.

Σαρδέλες σε κονσέρβα
Σε όλους (σχεδόν) αρέσουν οι σαρδέλες, οι οποίες ανάμεσα στα άλλα είναι πλούσιες και σε ωμέγα-3. Μία κονσέρβα με νερό των 100 γρ. περιέχει περίπου 26 γρ. πρωτεΐνης και 207 θερμίδες. Μπορείς να τις επιλέξεις, ως συνοδευτικό στο γεύμα σου.

Σκουμπρί
Το σκουμπρί είναι επίσης από τα πιο νόστιμα ψάρια και παράλληλα πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό. Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης, αφού ένα φιλέτο περιέχει 20 γρ. πρωτεΐνης. Είναι πιο πλούσιο σε θερμίδες συγκριτικά με τα άλλα λευκά ψάρια, αλλά και πάλι έχει μόνο 230 θερμίδες. Μπορείς να το τηγανίσεις ή να το ψήσεις.

Πόσο εύκολο είναι να παίρνεις τελικά την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι κάθε μέρα;

Ροφός
Ένα φιλέτο ροφού περίπου στα 200 γρ. μπορεί να δώσει 50 γρ.πρωτεΐνης, επίσης περιέχει βιταμίνη D, B και Α. Μπορείς να το ετοιμάσεις με διάφορους τρόπους όπως σε ψαρόσουπα, στη σχάρα ή στον φούρνο.

Γλώσσα
Επίσης εξαιρετικά νόστιμο ψάρι και για αυτό είναι και ένα από τα δημοφιλή. Οπότε τα νέα είναι καλά αφού ένα φιλέτο. Η γλώσσα περιέχει 20 γρ. πρωτεϊνης. Η γλώσσα μπορεί να ψηθεί αλευρωμένη στο τηγάνι αφού έτσι γίνεται πολύ ζουμερή, στον φούρνο αλλά και στον ατμό.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved