Ο ξιφίας είναι αυτό που χρειάζονται οι πένες σου

Όταν η pasta σου αλλάζει επίπεδο για τα καλά.

Το ερώτημα είναι απλό: γιατί να επιλέξεις κιμά ή τυρί, όταν μπορείς να έχεις ξιφία. Και απάντηση είναι εξίοσυ απλή: θα πας με τον ξιφία. Παρά την «αγριάδα», δεν πρόκειται να σε παιδέψει. Είναι πράος και υπάκοος όταν βρίσκεται σε εκλεκτή συντροφία, όπως οι σωστά μαγειρεμένες πένες.

Υλικά

650 γρ. πένες
400 γρ. ξιφία καθαρισμένο από κόκκαλα και πέτσα κομμένο σε κυβάκια
55 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένα σε λεπτές φέτες
3 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες φέτες
60 γρ. κάπαρη που την έχετε αφήσει και στύψει μέσα στο νερό για να ξαλμυρίσει
50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
60 γρ. λευκό ξηρό κρασί

sword

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Μετά το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα
2. Σοτάρετε τα κομμάτια ξιφία μέχρι να ασπρίσουν και τα σβήνετε με κρασί. Βγάζετε τον ξιφία από το τηγάνι.
3. Προσθέστε στο τηγάνι με το λάδι την ντομάτα, την κάπαρη και τις μαύρες ελιές και τις αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά.
4. Ρίχνετε πάλι στο τηγάνι τον ξιφία, πολύ μαϊντανό, βράζετε για δύο-τρία λεπτά και κλείνετε τη φωτιά
5. Παράλληλα ετοιμάζετε τις πένες. Τις σουρώνετε και τις βάζετε πάλι στην κατσαρόλα
6. Ρίχνετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού (και το ζουμί) στις πένες και τις ανακατεύετε καλά.
7. Προσθέστε έξτρα μαϊντανό αν θέλετε και σερβίρετε σε μια πιατέλα

Tip

Αν η σάλτσα πικρίζει όταν τη δοκιμάσετε, τότε βάλτε λίγη ζάχαρη και προσθέστε την όσο ακόμα βράζει.