pexels Από νέες τάσεις στο street food, έχουμε παγάκια στα κάρβουνα

Κατάλληλο για τις βραδινές λιγούρες χωρίς τύψεις για θερμίδες.

Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει πιο βαρύς από ποτέ και γεμάτος τύψεις για το βρώμικο που έφαγες το προηγούμενο βράδυ; Αλλά τι να κάνεις; Πώς να απαρνηθείς το σουβλάκι, την πίτσα, το μπεργκεράκι ή την κλασσική πατροπαράδοτη «βρωμιά»; Οι Κινέζοι, πάντως, θεωρούν ότι βρήκαν τη λύση σε αυτό το γαστρονομικό πρόβλημα. Όλα ξεκίνησαν από έναν πάγκο φαγητού στον δρόμο της Ναντσάνγκ, στην επαρχία Τζιανγκσί. Ονομάζεται «παγάκια στα κάρβουνα» και είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι.

Πώς φτιάχνεται το πιο ασυνήθιστο street food του πλανήτη; Στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, η διαδικασία περιλαμβάνει το ψήσιμο στη σχάρα και στη συνέχεια το καρύκευμά τους με μια σειρά από σάλτσες και μπαχαρικά. Παρότι ακόμη δεν έχουμε δει κάποιον που να απολαμβάνει πραγματικά αυτό το πιάτο, όπως συνέβη με τις «τηγανητές πέτρες», το βίντεο έχει γίνει viral και αποτελεί το κατάλληλο βραδινό γεύμα για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

 

 

Σύμφωνα με τον άνδρα που ανακάλυψε αυτό το απροσδόκητο πιάτο, η ιδέα ξεκίνησε ως αστείο αλλά η δημοτικότητά του, τον έχει οδηγήσει ώστε να το δει πιο σοβαρά το θέμα. Αυτό το ιδιόμορφο φαγητό πωλείται δωρεάν, ωστόσο, οι πρόθυμοι γευσιγνώστες πρέπει να κάνουν εκ των προτέρων αιτήσεις για να απολαύσουν αυτή την παγωμένη απόλαυση.

Το αν υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι; Μάντεψε. Ξεκάθαρα, ναι, και είναι πολλοί. Εξάλλου το «τζάμπα» πάντα είναι πιο νόστιμο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved