Πώς ο ελληνικός καφές με βοήθησε να βελτιώσω τις αθλητικές μου επιδόσεις

Λένε ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Kαι η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα που ακολουθούμε μόλις σηκωθούμε από το κρεβάτι έχει μεγάλο αντίκτυπο στη σωματική αλλά και πνευματική μας υγεία. Λίγο πριν έρθει και επίσημα το φετινό καλοκαίρι, λοιπόν, εγώ αποφάσισα να βρω τη χαμένη μου φόρμα. Διάθεση υπήρχε, αλλά όχι και χρόνος! Πού να τον βρεις, άλλωστε, όταν φεύγεις από τη δουλειά στις 10 το βράδυ; Τι μπορούσα να κάνω, λοιπόν, για να μην γίνω φέτος στην παραλία ο…περίγελος της παρέας;

Η λύση ήρθε από έναν καλό μου φίλο, τον Νίκο. Ναι, ήταν σκληρή, ωστόσο, αποδείχθηκε η ιδανική για εμένα. Εδώ και ένα μήνα, λοιπόν, ακολουθώ ένα πρόγραμμα η σκέψη του οποίου και μόνο ήταν ικανή να με κάνει να… τρέμω στο παρελθόν: Ξυπνάω στις έξι το πρωί, πίνω έναν διπλό ελληνικό, πηγαίνω για τρέξιμο (μία ωρίτσα), επιστρέφω σπίτι, κάνω ένα ντους και φεύγω για δουλειά.

Ναι, το απίστευτο για εμένα έγινε πραγματικότητα. Η άσκηση σε συνδυασμό με το διατροφικό πλάνο που έβγαλα με τη βοήθεια ενός διατροφολόγου, με βοήθησαν να έχω σε 30 μόνο ημέρες ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Για να είμαι ειλικρινής, την πρώτη εβδομάδα ζορίστηκα πολύ και σίγουρα δεν αισθανόμουν χαρούμενος από το γεγονός ότι μόλις επέστρεφα στο σπίτι με έπαιρνε ο ύπνος στον καναπέ από την κούραση. Ούτε για ποτό με τους κολλητούς δεν άντεχα να πηγαίνω πια.

loumidis2

«Πάμε για μια μπύρα μόνο και φεύγουμε. Έλα ρε συ! Ξεκόλλα, βγες για μισή ώρα», μου έλεγαν και εγώ δεν μπορούσα καν να τους απαντήσω από την κούραση.

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ημέρες, βρήκα τους ρυθμούς μου και συνειδητοποίησα ότι όχι μόνο δεν ήμουν κουρασμένος, αλλά είχα και περισσότερη ενέργεια από πριν! Τι εννοείς ότι δεν το πιστεύεις; Ούτε εγώ πίστευα ότι μπορούσε να συμβεί, αλλά να που έγινε και πλέον είμαι εγώ ο τύπος αυτός που ξυπνάει τα ξημερώματα για να κάνει γυμναστική. Ποιος; Εγώ. Που άκουγα «γυμναστήριο» και άλλαζα δρόμο.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ό,τι θέλεις μπορείς να το πετύχεις. Βγες από τη ρουτίνα σου, «τσέκαρε» τα όρια σου, φρόντισε τον εαυτό σου και προπάντων, νοιάσου για την υγεία σου! Μπορεί να μην θέλεις να το αποδεχθείς, αλλά δεν είσαι πια 20 ετών!

 

Ενέργεια από το πρωί για απόδοση στο φουλ

Πώς τα κατάφερα; Για εμένα ένα καλό πρωινό (όπως λίγο γιαούρτι με δημητριακά και μέλι) και ένας καλός ελληνικός καφές αρκούν για να με γεμίσουν ενέργεια. Φυσικά, έκοψα την πολλή ζάχαρη, τις κρέμες και το πολύ γάλα από τα ροφήματά μου. Πάντα, ήμουν λάτρης του ελληνικού καφέ και τα 115mg καφεΐνης που παίρνω με τον διπλό Λουμίδης Παπαγάλος που πίνω, μου προσφέρουν την τόνωση που θέλω πριν το τρέξιμο. Τι δεν πιστεύεις ούτε αυτό; Το λένε και οι ειδικοί.

 

Τον ελληνικό καφέ σου και έφυγες!

Ο ελληνικός καφές είναι μια ιδανική επιλογή διότι, μεταξύ άλλων, έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα καφεΐνης συγκριτικά με άλλα είδη καφέ ανά συνήθη μερίδα έτοιμου προς κατανάλωση ροφήματος. Για να έχεις, όμως, όλα τα οφέλη του καφέ κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησής σου, πρέπει επίσης να φροντίσεις να ξυπνάς λίγο πιο νωρίς. Τα πράγματα είναι απλά. Η καφεΐνη μπορεί να απορροφάται σχετικά γρήγορα από τον οργανισμό σου (σε περίπου 15 με 45 λεπτά), ωστόσο, θα λάβεις τα μέγιστα οφέλη της σε περίπου 30 με 75 λεπτά από την ώρα της κατανάλωσης.

loumidis

Δεν έχεις άλλες δικαιολογίες, λοιπόν. Αφού τα κατάφερα εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσεις να γίνεις και εσύ fit φέτος. Από αύριο το πρωί, τον ελληνικό σου και… δρόμο.

Sponsored by Loumidis Papagalos



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved