Eurokinissi Ο λουκουμάς στην παραλία θα κερδίζει κάθε brunch και κάθε club sandwich

Επιστροφή στα πατροπαράδοτα και διαχρονικά.

Θέλεις να κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν; Τότε που το ευρώ δεν υπήρχε στις ζωές μας, η λέξη «χρεοκοπία» υπήρχε μόνο στη Monopoly, το «Ρετιρέ» ήταν η ένοχη και μοναδική απόλαυση και τα καλοκαίρια μας ήταν κάπως διαφορετικά. Δεν υπήρχαν beach bars. Αυτή η κακογουστιά και η ασυδοσία της ξαπλώστρας και της ομπρέλας δε μας κυρίευε. Οι διακοπές μας δεν καθορίζονταν από τα social media και ο αλγόριθμος δεν επηρέαζε τις ζωές μας. Όλα αυτά φάνταζαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας σε μια υποτιθέμενη Ουτοπία που στην πραγματικότητα είναι ένα δυστοπικό τοπίο.

 

 

Φτάνοντας στο σήμερα, υπάρχει κάτι κοινό με εκείνα τα καλοκαίρια; Σίγουρα η ανυπομονησία για την παραλία. Το αλάτι, ο ήλιος, η άμμος, η θάλασσα είναι οι 4 πυλώνες του ελληνικού καλοκαιριού. Όλα μπορούν να αλλάξουν αναλόγως τις τάσεις, αλλά χωρίς αυτά δεν υπάρχει καλοκαίρι. Όπως δεν υπάρχει καλοκαίρι και χωρίς τον αφράτο λουκουμά. Το ελληνικό παραδοσιακό donut, τον αφράτο πασπαλισμένο από ζάχαρη λουκουμά, στον οποίο ποτέ και κανείς δεν αντιστάθηκε.

Σε μια εποχή που κυριαρχεί το brunch, οι καντίνες και τα club sandwich, η επιστροφή στα πατροπαράδοτα και διαχρονικά θεωρείται επιβεβλημένη. Ο συνδυασμός πετσέτα, παραλία και αφράτος λουκουμάς είναι άχαστος. Ο λουκουμάς δε θα σε απογοητεύσει ποτέ. Ξέρεις τι παίρνεις. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην τρώγεται ένας λουκουμάς. Το brunch με τα αυγά ποσέ ίσως σε απογοητεύσουν. Το club sandwich πονάει στην τσέπη. Ο λουκουμάς θα είναι πάντα εκεί και θα σε περιμένει.

Το αρνί έδωσε στο club sandwich την χαμένη του αξιοπρέπεια

Τρως, ξεπλένεις τη ζάχαρη από την άκρη του στόματος με βουτιά στη θάλασσα και σβήνεις με αναψυκτικό ή μπίρα. Δε θα σε βαρύνει ώστε να μην βουτήξεις. Μπορείς να τον μοιραστείς με τη σύντροφο ως δείγμα της αγάπης σου. Θέλει θυσίες ο έρωτας και θα το εκτιμήσει. Επίσης ο λουκουματζής είναι πάντα μορφάρα. Λαϊκή, cult μορφή χωρίς να προσπαθεί να το παίξει κάποιος, όπως ενδεχομένως ο chef του beach bar. Συμβαίνει συχνά με τους πραγματικά σπουδαίους.

 

 

Και όταν κάποιος κουβαλάει και μεταφέρει την ιστορία του λουκουμά στην παραλία, τότε είναι πραγματικά σπουδαίος. Και ας φοράει απλώς λευκό φανελάκι και παντόφλα. Είναι η προσωποποίηση του καλοκαιριού και θα μας θυμίζει όλα αυτά που δεν πρέπει να χάσουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved