Caretta: Το beach restaurant που μας προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διακοπών μέσα στην πόλη

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο παραθαλάσσιο Caretta στη Γλυφάδα, το πανέμορφο beach restaurant που μας πάει διακοπές και ας μην έχουμε φύγει από την Αθήνα.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμάς οι πρώτες ημέρες του Αυγούστου μας βρίσκουν στην Αθήνα, πράγμα που καθόλου δεν μας πειράζει, αφού -όπως συμφωνήσαμε από κοινού απολαμβάνοντας παγωμένα cocktail στα όμορφα τραπέζια του Caretta- τον Αύγουστο η Αθήνα είναι μαγεία. Αν λοιπόν κι εσείς ανήκετε σε εκείνους που αγαπούν την πόλη μας το καλοκαίρι, εμείς έχουμε να σας προτείνουμε το ιδανικό μέρος για να κάνετε τις καλύτερες διακοπές, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείτε και πολύ από το κέντρο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάτε μέχρι τη Γλυφάδα!

caretta.jpg

Το Caretta κλείνει μόλις έναν χρόνο στην λαμπερή σκηνή των Νοτίων Προαστίων και ήδη από πέρσι έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό, που το επισκέπτεται ανελλιπώς και με κάθε ευκαιρία: από το πρωί έως το βράδυ για βουτιές στη θάλασσα και στιγμές χαλάρωσης στις αναπαυτικές ξαπλώστρες πάνω στην άμμο, για το φανταστικό brunch με τις πολλές και εμπνευσμένες επιλογές, για τα εξαιρετικά πιάτα για lunch και dinner που βγαίνουν από την ταλαντούχα κουζίνα και για τα δροσερά cocktails που ενθουσιάζουν με τα ιδιαίτερα χρώματα και τις γεύσεις τους.

caretta2.jpg

Πρόκειται με διαφορά για το καλύτερο σημείο συνάντησης, ακόμη και μετά το γραφείο, σε κάθε ζεστή καλοκαιρινή μέρα, ώστε να απολαύσετε τη θάλασσα και την πιο όμορφη εποχή του χρόνου παρέα με τους φίλους και τους αγαπημένους σας, την οικογένειά σας ή το άλλο σας μισό, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει νησί, χωρίς να χρειαστεί να πάτε μέχρι το νησί.

caretta3.jpg

Στο Caretta είναι πάντα Κυριακή και πάντα καλοκαίρι, αφού το κομψό σκηνικό με το μεγάλο ξύλινο μπαρ ως κεντρικό σημείο αναφοράς, τα ξύλινα τραπέζια σχεδόν να ακουμπούν το νερό και τα πολυτελή daybeds να μας προσκαλούν για ατελείωτες νωχελικές ώρες χαλάρωσης κάτω από τον ελληνικό ήλιο υπόσχεται και πραγματοποιεί τις ωραιότερες «διακοπές» στην πόλη.

 
 

Εμείς, αφού περπατήσαμε λίγο στη ζεστή άμμο και αποβάλαμε όλη την ένταση της ημέρας απολαμβάνοντας την όμορφη θέα, πήραμε θέση στον χώρο του εστιατορίου για να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι τις θεσπέσιες γεύσεις και τα πιάτα που ο εξαιρετικός Executive Chef Δημήτρης Κότσαλης εμπνεύστηκε και ο υπερ-ταλαντούχος Chef Τζέβο Χαλίλι επιμελείται σε καθημερινή βάση.

tzevohalili.jpg

                                                                      Ο Τζέβο Χαλίλι, chef του Caretta

«Η κουζίνα μας είναι κατά βάση μεσογειακή», εξηγεί ο τόσο συμπαθής και χαμογελαστός σεφ Τζέβο Χαλίλι, «αλλά σε μία πιο fusion εκδοχή της, αφού προσθέτουμε, πάντα με προσοχή και ισορροπία, αρκετά ασιατικά στοιχεία και λεπτομέρειες. Αυτό μπορεί να είναι κάποια υλικά ή κάποιες τεχνικές, εξαρτάται από το τι ταιριάζει στο κάθε πιάτο. Στόχος μας είναι τα πιάτα μας να είναι πρωτίστως νόστιμα και γευστικά και να βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ικανοποίηση των επισκεπτών μας. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο ψάρι και τα θαλασσινά, αλλά αγαπάμε και το καλό κρέας, ώστε όλοι να βρίσκουν κάτι που να τους ευχαριστεί».

caretta5.jpg

Η αλήθεια είναι πως ενθουσιαστήκαμε με τα πιάτα που δοκιμάσαμε και, σε συνδυασμό με το άκρως καλοκαιρινό και αέρινο περιβάλλον, πραγματικά νιώσαμε πως κάνουμε μίνι διακοπές σε κάποιο κοσμοπολίτικο θέρετρο. Στα μεγάλα παραθαλάσσια τραπέζια επώνυμοι επισκέπτες, ευχάριστες νεανικές παρέες και μοντέρνες οικογένειες έδειχναν να περνούν τόσο καλά όσο εμείς, με το σωστής έντασης μουσικό χαλί να δημιουργεί μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.

caretta6.jpg

                                           Καβουροσαλάτα με παναρισμένο soft shell καβούρι

Σε γευστικό επίπεδο τώρα τα πράγματα στο Caretta είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα, αφού το ένα πιάτο ήταν καλύτερο από το άλλο, και σε κάποιο σημείο διαπιστώσαμε πως πραγματικά θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα ποιο ήταν τελικά το πιο αγαπημένο μας. Αρχής γενομένης με την καθόλου παραδοσιακή Καβουροσαλάτα στην Asian fusion εκδοχή της, με τραγανό soft shell καβούρι, μιζούνα, τοματίνια, ραπανάκι, πατζάρι και dressing από ταχίνι.

caretta8.jpg

                                           Carpaccio λαβράκι με ταραμά και πίκλα από αγγούρι 

Μία τόσο ζεστή μέρα απαιτούσε σίγουρα μία "επίσκεψη" στο raw section, για το οποίο το Caretta φημίζεται ιδιαιτέρως, με το Carpaccio λαβράκι με ταραμά, πίκλα από αγγούρι, chilli, αυγά χελιδονόψαρου και ginger σως να κλέβει τις εντυπώσεις τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.

caretta8.jpg

                                           Ceviche φαγκρί, μαριναρισμένο σε yuzu και πράσινα μυρωδικά

Όλα αυτά βέβαια μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας το τέλεια ισορροπημένο σε οξύτητες Ceviche φαγκρί, που μαρινάρεται σε yuzu και πράσινα μυρωδικά, έχει chilli για τη σωστή ένταση και πουρέ γλυκοπατάτας για το παιχνίδι των υφών, ενώ γαρνίρεται με ένα άκρως εξωτικό dressing από passion fruit και μάνγκο.

caretta10.jpg

                                            Τataki μόσχου με glass noodles και kimchi 

Τελευταίο από τα ωμά τιμήσαμε δεόντως το μοσχαρίσιο Tataki με glass noodles, kimchi, φρέσκια τρούφα, yuzu και σόγια, που θα γίνει το αγαπημένο των meat lovers.

caretta11.jpg

                                            Χταπόδι ψητό με πουρέ γλυκοπατάτας, τραγανό κρεμμύδι και tomato vinegar dressing

Ένα πιάτο που «ψηφίστηκε» ομόφωνα ως top ήταν το Χταπόδι, που ψήνεται με kimchi και σόγια και έρχεται μαζί με πουρέ γλυκοπατάτας, τραγανό κρεμμύδι, πίκλες εσαλότ και ένα αρωματικό tomato vinegar dressing.

caretta13.jpg

                                            Γαρίδες σαγανάκι με σάλτσα τομάτας, φέτα, kimchi και μυρωδικά

Οι Γαρίδες σαγανάκι ακολουθούν την παραδοσιακή οδό στη φιλοσοφία του πιάτου αλλά καθόλου στην εκτέλεση, αφού εδώ συναντούμε μεν φυσικά την απαραίτητη σάλτσα τομάτας και τη φέτα, αλλά επίσης βρίσκουμε όμορφες εντάσεις από το chilli αλλά και το kimchi που έχουν ενταχθεί με μαεστρία στη συνταγή.

caretta20.jpg

                                           Λαβράκι με πουρέ σελινόριζας, bok choy και spicy lemon

Στα κυρίως το Ψάρι Ημέρας, που τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν λαβράκι, ψήνεται τέλεια και συνοδεύεται από έναν βελούδινο πουρέ σελινόριζας και ένα κινέζικο λάχανο bok choy, ενώ περιχύνεται με μία ενδιαφέρουσα spicy lemon sauce.

Caretta21.jpg

                                           Γαριδομακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα τομάτας, ξύσμα lime, μυρωδικά και bisque

Η best seller Γαριδομακαρονάδα έρχεται στο τραπέζι και φέρνει μαζί της όλες τις γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού στο πιάτο σας.

Portokalopita.jpg

                                           Η Πορτοκαλόπιτα με σορμπέ από μανταρίνι

Όσο κι αν θέλετε να μείνετε πιστοί στη διατροφή σας, στο Caretta τα γλυκά θα σας βάλουν σε σοβαρούς πειρασμούς και δικαίως, αφού η ιδιαίτερη Πορτοκαλόπιτα με coulis μανταρίνι, crumble από γιαούρτι και σορμπέ μανταρίνι θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αν και η Μπουγάτσα με στρώσεις από τραγανά φύλλα, ναμελάκα κρέμα και παγωτό άνθρακα θέτει σοβαρό ανταγωνισμό, ενώ προσφέρεται ιδανικά και για διασκεδαστικά boomerang στα social media κατά το εντυπωσιακό της σπάσιμο.

caretta22.jpg

                                           Ladies First με βότκα, κόκκινα φρούτα, αχλάδι και φρέσκο ανανά

Εννοείται πως δεν μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε και κάποια από τα cocktails, αφού διακοπές χωρίς επίσκεψη στο μπαρ δεν νοείται σε κανένα επίπεδο και σε καμία διάσταση. Ξεχωρίσαμε λοιπόν το Ladies First με το υπέροχα φωτεινό χρώμα του από τα κόκκινα φρούτα που ενώνονται με τη βότκα, το αχλάδι και τον ανανά και φτιάχνουν ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα, αλλά και το καταγάλανο Into the Blue με ρούμι, φρέσκο ανανά, γάλα καρύδας, Indian fruit και blue liqueur που θέλγει το μάτι όσο ακριβώς και τον ουρανίσκο με τον καθαρά καλοκαιρινό χαρακτήρα του.

Στο Caretta κάνουμε διακοπές στην πόλη, και όχι μόνο τον Αύγουστο, αλλά όσο κρατάει ακόμη ο καλοκαιρινός καιρός, που από ότι λένε τα φετινά προγνωστικά θα επικρατήσει για πολλούς μήνες ακόμη.

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή να ζήσει από κοντά την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία Caretta στη Γλυφάδα, κερδίζοντας ένα γεύμα αξίας 120 ευρώ για 2 άτομα.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

? Kάντε like στο IG post του Queen.gr

? Follow @queengr, @caretta_athens & @majenco

? Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/CvZItLiBhAD/

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Τρίτη 8 Αυγούστου στο Instagram μας καθώς και στο Blog της Majenco.

#Caretta #CarettaAthens #Glyfada #AthensRiviera #BeachRestaurant #Brunch #Lunch #Dinner #AllDayRestaurantBar #Cocktails #RestaurantBar #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ (2023/07/21/food-tour-by-caretta-1.8.23.docx | 28.85 KB | application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document)

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved