Χάος στην κουζίνα: Πώς ένα trend φέρνει τους νέους άντρες κοντά στη μαγειρική

Το να κάνεις μια κουζίνα χάλια όταν μαγειρεύεις είναι μέρος της διαδικασίας και είναι απολύτως νορμάλ

Οι εικόνες και τα βίντεο από food bloggers και επαγγελματίες σεφ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο σκηνοθετημένες και τόσο «καθαρές» που προσφέρουν μια εντελώς παραπλανητική εικόνα που αποθαρρύνει όποιον προσπαθεί να πιάσει μαχαίρια και κατσαρόλες. Αυτές οι κουζίνες-χειρουργεία που βλέπουμε προσπαθώντας να πάρουμε ιδέες για μια συνταγή είναι περισσότερο στούντιο στα οποία φωτογραφίζονται προϊόντα, παρά κουζίνες στις οποίες μαγειρεύεται κανονικό φαγητό προς βρώση. Αυτοί είναι δυστυχώς οι κανόνες του παιχνιδιού, αλλά υποσυνείδητα νομίζουμε ότι έτσι γίνεται η δουλειά.

 

 

Το μάζεμα της κουζίνας μετά από έναν δημιουργικό γαστρονομικό οίστρο είναι σίγουρα το πιο δύσκολο κομμάτι μιας διαδικασίας που δεν έχουμε μάθει να θεωρείται φυσιολογική. Αλλά αυτό είναι κάτι που αλλάζει μέσα από ένα trend στα social media που δεν αφορά επαγγελματίες του χώρου, αλλά εμάς τους μάγειρες του εαυτού μας, το kitchen chaos με έμπνευση από το φρενήρες μοντάζ και τη χαοτική σκηνοθεσία του The Bear. 

Πώς θα κανεις τα αυγά σου για σπιτικό ιταλικό brunch

Τηγάνια που πιτσιλάνε, λερωμένα ρούχα, κατσαρόλες που ξεχειλίζουν, υπολείμματα φαγητού στο πάτωμα και εστίες κουζίνας που μοιάζουν να έχουν δουλευτεί όπως πρέπει, δίνουν τέλος σε μια πολύ στρεβλή εικόνα για τη μαγειρική, αντίστοιχη με την ψεύτικη εικόνα του six pack του Ryan Gosling του Ken. Η διαφορά είναι ότι η αποθάρρυνση της ενασχόλησης με την κουζίνα είναι πολύ πιο καταστροφική για τους νέους μιας και το Α και το Ω μιας σωστής διατροφής είναι ο περιορισμός των επεξεργασμένων τροφών. 

 

 

Όχι, το νέο αυτό trend δεν είναι αποθέωση της βρωμιάς και τις μπίχλας, αλλά η ανάδειξη του φυσιολογικού και της κανονικοποίησης μιας κουζίνας που είναι όπως θα έπρεπε να είναι κόντρα στη λογική του πετάμε κεσεδάκια στον φούρνο μικροκυμάτων. Άλλωστε για αυτό είναι ποδιές, για να λερώνονται. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved