Πραγματικά Μαζί: Το καλό φαγητό είναι το συστατικό για να δημιουργήσουμε πιο δυνατές σχέσεις

Αν είχα τη δυνατότητα να εκπληρώσω μία ευχή, αυτή θα ήταν να ξανακερδίσω τα λεπτά που έχω χάσει στο παρελθόν, κοιτώντας την οθόνη του smartphone μου, ενώ βρίσκομαι παρέα με κάποιον άλλο. Ναι, έχω scrollάρει κι εγώ στο Instagram ενώ περιμένω ανυπόμονα τα ορεκτικά ή έχω ζητήσει από έναν φίλο να επαναλάβει μία φράση, επειδή όσο μιλούσε παρακολουθούσα ένα βίντεο στο TikTok.

Είναι φαινόμενο της εποχής, μήπως όμως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πώς θα κερδίσουμε πίσω τον χρόνο που «χάνουμε» κοιτώντας το κινητό μας, ενώ θα μπορούσαμε να τον επενδύσουμε στις σχέσεις μας με τους άλλους, τσουγκρίζοντας τη μπύρα μας μαζί τους και κάνοντας όνειρα για το μέλλον;

Μία foodie περίσταση που ό,τι χρειαζόμαστε είναι εκεί, Πραγματικά Μαζί μας

Είναι απολύτως βέβαιο πως υπάρχουν κάποιες περιστάσεις όπου, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως τα smartphones είναι περιττά – ακόμα και στην εποχή μας – αφού ό,τι χρειαζόμαστε, όπως η αγαπημένη μας μπύρα και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με τα οποία μπορούμε να επικοινωνήσουμε μόνο με ένα βλέμμα, είναι εκεί, Πραγματικά Μαζί μας.

Τα οικογενειακά γεύματα στη βεράντα, οι after work συναντήσεις με τους κολλητούς στα street food στέκια, τα παρεΐστικα τραπεζώματα πλάι στο κύμα, είναι οι ξεχωριστές περιστάσεις στις οποίες δεν έχει χώρο η τεχνολογία. Υπάρχει χρόνος και χώρος μόνο για ένα ακόμη πιάτο ή μία παγωμένη ΑΛΦΑ, για συζητήσεις περί καλοκαιρινών προορισμών, αστείους διαξιφισμούς, μεγάλα σχέδια.

Αυτή τη μοναδικότητα μας προσφέρει η κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ, θέλοντας να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι και το να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις που μας δένουν με τους άλλους. Αρκεί, βέβαια, να είμαστε όντως παρόντες.

Μάλιστα, στην καντίνα της ΑΛΦΑ βρίσκουμε δύο ξεχωριστά και ιδιαίτερα μενού, με την υπογραφή του Νίκου Θωμά, δύο μενού που μας εισάγουν απολαυστικά σε μία πρωτόγνωρη foodie εμπειρία στην οποία δεν υπάρχει χώρος για smartphone. Έτσι, ώστε να καταλάβουμε γιατί όταν λέμε πως είμαστε μαζί, αξίζει να είμαστε Πραγματικά Μαζί.

 

trapezi2

 

Πώς ένα γεύμα σε μία κινητή καντίνα μας μαθαίνει τι σημαίνει «Πραγματικά Μαζί»

Γιατί να στερούμαστε την ανεκτίμητη αίσθηση του να είμαστε Πραγματικά Μαζί, επειδή ξεχαστήκαμε λίγο περισσότερο από όσα θα έπρεπε στο κινητό μας; Πόσο χρόνο θα είχαμε γλιτώσει και πόσο αλλιώτικες θα ήταν οι ανθρώπινες σχέσεις εν γένει, αν κάθε φορά που εμφανίζονταν τα ορεκτικά σε ένα τραπέζι, τα smartphone εξαφανίζονταν;

Ναι, πρόκειται για μία εικόνα που ανήκει στο βαθύ παρελθόν, τότε που τα smartphone δεν είχαν κάνει ακόμη επέλαση στις ζωές μας, οπότε η καθημερινότητα, όπως και τα γεύματά μας, ήταν mobile free, άκρως απολαυστικά και μας έβρισκαν Πραγματικά Μαζί. Ωστόσο, mobile free θα είναι και τα τραπέζια που θα στρώσει η κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ, κάνοντας στάσεις σε κεντρικά σημεία της χώρας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τα Χανιά Κρήτης, με μόνο σκοπό να μας πείσει να κάνουμε ουσιαστικό bonding, μέσω του φαγητού.

Οι τυχεροί που θα μοιραστούν ένα Τραπέζι Πραγματικά Μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όχι μόνο θα δοκιμάσουν να μοναδικά μενού του Νίκου Θωμά, αλλά θα απολαύσουν ένα γεύμα το οποίο θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά με τους δικούς τους ανθρώπους, θα γίνει μία αφορμή για να εκτιμήσουν περισσότερο τον χρόνο που περνούν πραγματικά μαζί, αφού δεν θα έχουν κινητά μαζί τους.

trapezi1

Σε περίπτωση που θέλουμε να είμαστε και εμείς ανάμεσα στους τυχερούς που θα επισκεφθούν την καντίνα της ΑΛΦΑ, μπορούμε να ενημερωθούμε αναλυτικά για τις ημερομηνίες και τις στάσεις που θα πραγματοποιήσει, μέσα από την ιστοσελίδα της. Συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα, επιλέγοντας ημέρα και ώρα, θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον για ένα Τραπέζι Πραγματικά Μαζί, μία γαστρονομική εμπειρία που περιλαμβάνει όσα χρειαζόμαστε, για να χτίσουμε αληθινές, δυνατές σχέσεις: Καλό φαγητό, παγωμένη ΑΛΦΑ και την παρουσία των ανθρώπων που αγαπάμε όσο τίποτα στον κόσμο.

#AlfaBeer #TrapeziPragmatikaMazi #StisStigmesMas



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved