Αλήθεια, εσύ ήξερες ότι στα Χανιά έπρεπε να αφήσουμε το κινητό μας για να βγούμε με την παρέα;

Αν το καλό φαγητό είναι βασικό κριτήριο για να επιλέξεις τον επόμενο καλοκαιρινό προορισμό σου, τότε αυτό το κείμενο έχει γραφτεί για εσένα. Για εσένα που θα έφτανες μέχρι την άλλη άκρη της Ελλάδας, για να δοκιμάσεις ένα πολλά υποσχόμενο γεύμα. Για εσένα που γνωρίζεις ήδη ότι η καλύτερη στιγμή των φετινών διακοπών, θα είναι εκείνη η οποία θα σε βρει γύρω από ένα «πλούσιο» τραπέζι, που θα είσαι Πραγματικά Μαζί με όσους αγαπάς.

Για εσένα, λοιπόν, που είσαι καλοφαγάς, φέτος όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Χανιά, δηλαδή στον must-visit προορισμό για όσους δεν χορταίνουν να δοκιμάζουν ανατρεπτικά αλλά παραδοσιακά πιάτα, μαζί με τη συντροφιά των καλύτερων φίλων τους. Άλλωστε, τα γεύματα στην Κρήτη είναι πάντα μία ξεχωριστή foodie πρόκληση, λόγω των εκλεκτών, ντόπιων υλών, αλλά και ειδικά σχεδιασμένα για να μας φέρνουν κοντά πιο κοντά, μέσω της ίδιας απόλαυσης.

Εμείς, τουλάχιστον, κάπως έτσι βιώσαμε τα Χανιά, ως το σημείο εκκίνησης ενός διαφορετικού γαστρονομικού «ταξιδιού», με συνοδοιπόρους την καλύτερη παρέα και την αγαπημένη μας μπύρα. Διότι η κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ έκανε στάση στη γραφική πλατεία Μητροπόλεως, έστησε τα πιο αυθεντικά παρεΐστικα τραπέζια και μας υπενθύμισε ότι μπροστά από ένα πραγματικά ευρηματικό πιάτο και ανάμεσα στους κολλητούς μας, δηλαδή όταν είμαστε μαζί, ας είμαστε Πραγματικά Μαζί.

 

alfacha4

 

Οι λαχταριστές μυρωδιές του Νίκου Θωμά οδηγούν στην «καρδιά» των Χανίων

Μία επίσκεψη στο κέντρο των Χανιών και συγκεκριμένα στη φημισμένη πλατεία Μητροπόλεως, είναι ένα οδοιπορικό πίσω στον χρόνο, το οποίο ξεκινά από τα χρόνια της Ενετοκρατίας, τότε που ο επιβλητικός ναός των Εισοδίων ήταν ακόμη ένα μονόκλιτο εκκλησάκι. Επιστρέφοντας στο σήμερα, η πλατεία χειμώνα και καλοκαίρι, αποτελεί place to be για απαιτητικούς γευσιγνώστες, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες foodies από κάθε άκρη του κόσμου, οι οποίοι ανυπομονούν να πάρουν μία γεύση από τη νοστιμιά της αυθεντικής κρητικής κουζίνας.

Μην σου προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, που η κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ «αγκυροβόλησε» στην πιο γαστρονομική συνοικία της Κρήτης, καθώς τα πρωτότυπα μενού της περιλάμβαναν πεντανόστιμα πιάτα του σεφ Νίκου Θωμά, τα οποία συσπείρωσαν χορτοφάγους και μη στο ίδιο τραπέζι, σε ένα Τραπέζι Πραγματικά Μαζί, στο οποίο δεν υπήρχε χώρος για smartphones.

 

alfacha3

 

Βλέπεις, όσοι απολαύσαμε αυτό το γεύμα, χρειάστηκε πρώτα να απαρνηθούμε την ψηφιακή μας παρουσία, να την αφήσουμε σε ένα κουτί στην είσοδο της κινητής καντίνας. Έτσι, αφεθήκαμε απόλυτα και απρόσκοπτα στη μοναδική αίσθηση του να μοιραζόμαστε χρόνο, αστεία, γέλια, στιγμές, πιάτα, τσουγκρίσματα, μπύρες και νοστιμιές, με τους δικούς μας ανθρώπους.

Μία διαφορετική γαστρονομική εμπειρία που τη μοιράζεσαι μόνο Πραγματικά Μαζί

Αν αναρωτιέσαι, τι σε περιμένει, φτάνοντας στην κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ, να ξέρεις ότι αρχικά θα χρειαστεί να πεις προσωρινά «αντίο» στο smartphone σου και να συμφιλιωθείς με αυτή την ιδέα. Έτσι και αλλιώς, να είσαι σίγουρος πως αυτό που έπεται, αυτό που θα ζήσεις από τη στιγμή που θα κάτσεις στο τραπέζι με την παρέα, την οικογένεια ή τη σύντροφό σου, θα είναι τόσο απολαυστικό και μοναδικό, που δεν θα χρειάζεσαι κάποια αναμνηστική selfie να στο θυμίσει σε δέκα χρόνια από σήμερα.

 

alfacha2

 

Ναι, ο Νίκος Θωμάς έχει διοχετεύσει όλο το ταλέντο, το μεράκι και τη δημιουργικότητά του, ώστε να ετοιμάσει δύο περίπλοκα και συγχρόνως απλά μενού, τα οποία υπόσχονται να προκαλέσουν αναπάντεχες «εκρήξεις» απόλαυσης στον ουρανίσκο σου. Το αφράτο bao bun κοτόπουλο και η λαδένια με φαλάφελ είναι δύο μόνο από τα πιάτα που θα συνοδεύσεις με μία παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ, τσουγκρίζοντας στην υγειά της λεβεντογέννας Κρήτης και της χαράς του να μοιράζεσαι ένα γεύμα χωρίς περισπασμούς, στην υγειά μίας ανεπιτήδευτης, ζεστής φιλοξενίας, η οποία σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου -ίσως και λίγο καλύτερα.

alfacha1

Τι περιμένεις, λοιπόν, για να εξασφαλίσεις μία θέση στο Τραπέζι Πραγματικά Μαζί; Η κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ θα ταξιδεύει μέχρι και τον Σεπτέμβρη, κάνοντας στάση σε δημοφιλείς foodie γειτονιές της Ελλάδας, όπως το Ηράκλειο Κρήτης, το Αιγάλεω και τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Δήλωσε συμμετοχή μέσα από την ειδική φόρμα, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου, επίλεξε την περιοχή, την ημέρα και την ώρα που σε εξυπηρετεί και απόλαυσε μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ένα γεύμα στο οποίο θα είστε Πραγματικά Μαζί, μία εμπειρία από γευστικές εκπλήξεις που έχουν την υπογραφή του Νίκου Θωμά και τη δροσιά μίας παγωμένης ΑΛΦΑ.

#AlfaBeer #TrapeziPragmatikaMazi #StisStigmesMas



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved