Ρακέτες στην άμμο: Το beach tradition που δεν σπάει ποτέ και λατρεύουν όλοι

Αν οι καλοκαιρινές αναμνήσεις μου είχαν soundtrack, αυτό θα είχε σίγουρα τον chill ρυθμό που δημιουργεί ο επαναλαμβανόμενος ήχος που κάνει ένα κίτρινο μπαλάκι, πέφτοντας με δύναμη από τη ρακέτα μου, σε αυτή του αντιπάλου μου. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, υπήρχε πάντα ένα ζευγάρι ρακέτες και ένα μπαλάκι στην τσάντα θαλάσσης της οικογένειας, ενώ από όταν απέκτησα το δικό μου αυτοκίνητο, το αγαπημένο μου σετ έχει μόνιμα μία θέση στο πορτμπακγάζ, για παν ενδεχόμενο.

 

corona14

 

Δεν θυμάμαι σε ποια ηλικία ακριβώς κόλλησα με το άθλημα, ωστόσο, περισσότερα από 15 χρόνια μετά και ακόμη πολύ κολλημένος, μπορώ να ανακαλέσω την απελευθερωτική αίσθηση που με «πλημμύριζε», καθώς πεταγόμουν, τέντωνα το σώμα μου στον αέρα και με αποφασιστικές, κοφτές κινήσεις αντέκρουα τις πάσες του μεγάλου αδερφού μου. Εκείνος με έμαθε να μην λυγίζω πολύ τον καρπό, πώς να ελίσσομαι και πώς θα τελειοποιήσω την τεχνική μου, εκείνος μου αποκάλυψε το καλοκαίρι της ενηλικίωσής μου πως κάθε νίκη πάνω στην άμμο, πρέπει να γιορτάζεται εθιμοτυπικά, με καλή παρέα, μπίρα Corona και φόντο το ηλιοβασίλεμα.

 

corona15

 

Θυμάμαι τότε πως ο 18χρονος εαυτός μου είχε αποφασίσει και αποφανθεί πως, «ναι, αυτό είναι ζωή». Και όντως, από τότε δεν έχω αναθεωρήσει. Διότι, ξέρω πως όντως, this is living, πως αυτό που χρειάζομαι για να νιώσω ζωντανός, είναι έναν έμπειρο συμπαίκτη, δύο ρακέτες, τον παφλασμό των κυμάτων στα πόδια μου και για «σβήσιμο» μερικές γουλιές από την αγαπημένη μου μεξικάνικη μπίρα.

Απολαμβάνοντας μία έντονη, mindful εμπειρία παιχνιδιού πλάι στο κύμα 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι ρακέτες στην άμμο αποτελούν για εμένα μία προσωπική παράδοση που δεν λέει να «σπάσει» και ούτε πρόκειται. Όχι, δεν παίζω μανιωδώς στα 31 επειδή μεγάλωσα παίζοντας ρακέτες στην άμμο με τον αδερφό μου, αλλά διότι την ώρα που συμμετέχω σε ένα παιχνίδι, ενεργοποιώ το κορμί μου, συντονίζω απόλυτα τις κινήσεις μου με το μυαλό μου και με τη φορά της μπάλας. Όλα αυτά, πλάι στο κύμα και πάνω στην καυτή άμμο. Έτσι, αισθάνομαι συγκεντρωμένος στο τώρα, πιο mindful και πιο μάχιμος από ποτέ. Τι κι αν κουράζομαι ήδη στα πρώτα 40 λεπτά ή «λιώνω» κάτω από τον ήλιο, παίζοντας παρτίδες οι οποίες ξεκινούν νωρίς το μεσημέρι και τελειώνουν αργά το απόγευμα; Ανάμεσα στις πάσες και με τον ιδρώτα να κυλά στο πρόσωπό μου, μία βιαστική βουτιά είναι ό,τι χρειάζομαι για να γεμίσω «μπαταρίες» και συνεχίσω ακούραστα, μέχρι να έρθει η ώρα που θα αράξω πάλι στην πετσέτα, τσουγκρίζοντας ένα μπουκάλι Corona με την παρέα μου.

 

LPR54730 Copy

 

Όταν δύο ρακέτες και ένα μπαλάκι γίνονται αφορμή για τις πιο ζωντανές αναμνήσεις

Ένας ακόμη λόγος που δεν θα σταματήσω ποτέ να παίζω ρακέτες στην άμμο, είναι το γεγονός πως πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο με παρακινεί να πηγαίνω πιο συχνά στην παραλία, να έρχομαι σε επαφή με τη φύση, να γνωρίζω ανθρώπους τους οποίους δεν υπήρχε περίπτωση να γνωρίσω υπό άλλες συνθήκες. Βλέπεις, πέρα από τον αδερφό μου, τη σύντροφο και τους φίλους μου, έχω μοιραστεί αμέτρητες παρτίδες με εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε όποιο μέρος της Ελλάδας έτυχε να κάνω διακοπές. Μοιάζει απίθανο, όμως, έχω τόσες πολλές και δυνατές αναμνήσεις έπειτα από μικρά και μεγάλα τουρνουά, από μία μπαλιά που λοξοδρόμησε προς την πιο λάθος κατεύθυνση, από challenges αγνώστων ρακετιστών που αποδέχθηκα πρόθυμα και τελικά κατέληξαν σε παρεΐστικα ηλιοβασιλέματα, με δυνατή μουσική και προπόσεις με μπίρα. Πράγματι, δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ, όμως, ξέρω σίγουρα πως έτσι θέλω να ζω τα καλοκαίρια μου, ζωντανός, γεμάτος από εμπειρίες οι οποίες έχουν «σφραγιστεί» από τη χαρακτηριστική γεύση της αγαπημένης μου Corona.

 

corona17

 

Κλείνοντας, αν υπάρχει κάτι που θέλω να κρατήσεις από την ιστορία μου και το πάθος μου για τις ρακέτες, είναι πως για να μάθεις τι σημαίνει για εσένα η φράση «this is living», δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ. Αρκεί να αναζητήσεις τις εμπειρίες και τους ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός, που σε εμπνέουν να δημιουργήσεις συναρπαστικές αναμνήσεις, τις οποίες θα αναπολείς με νοσταλγία στο μέλλον. Δεν έχει μεγάλη σημασία αν αυτές οι αναμνήσεις θα περιλαμβάνουν θάλασσες, ρακέτες, σανίδες, SUP, σκηνές, αιώρες ή ό,τι σου κάνει κέφι, αρκεί να γιορτάζονται με τον πιο καλοκαιρινό τρόπο: Ένα παγωμένο μπουκάλι Corona με μία φέτα lime, όπως πάντα. 

This Is Living!

 

Απολαύστε υπεύθυνα



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved