Active summer σημαίνει διαχρονικά beach volley κάτω από τον καυτό ήλιο

Όλοι έχουμε ένα favorite place, μία κουκίδα στον χάρτη, ένα μέρος στο οποίο κάθε φορά που βρισκόμαστε, νιώθουμε ευλογημένοι. Το δικό μου favorite place είναι μία… μυστική παραθαλάσσια περιοχή λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, εκεί όπου βρίσκεται το εξοχικό των γονιών μου. Βλέπεις, στην παραλία αυτού του μικρού οικισμού, σε ένα μικρό, αμμουδερό κόλπο πλαισιωμένο από χαμηλά βράχια, γνώρισα τους κολλητούς μου, την ομάδα με την οποία μεγάλωσα, μαθαίνοντας τι σημαίνει «this is living».

voll2

Η μακροχρόνια φιλία μας αλλά και η αγάπη μου για το beach volley ξεκίνησαν ένα μεσημέρι, σε αυτή την παραλία, όταν ένας από τους σημερινούς κολλητούς μου, με πλησίασε διστακτικά για να με ρωτήσει αν ήξερα beach volley, διότι τους έλειπε ένας ακόμη παίκτης για παίξουν αντίπαλοι με μία άλλη ομάδα παιδιών. Δεν τον γνώριζα, όμως ήθελα πολύ να παίξω μαζί τους και δέχτηκα δίχως δεύτερη σκέψη.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού με βρίσκουν στο ίδιο μέρος, με τους ίδιους ανθρώπους ή έστω, τους πολύ κοντινούς, να παίζουμε ξανά ατέλειωτες ώρες, στέλνοντας μία μπάλα στον αέρα. Τι είναι αυτό που με γυρίζει πάντα εκεί; Η συνειδητοποίηση πως this is living: Να παίζεις beach volley με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως πάντα και στο τέλος να απολαμβάνεις τη νίκη σου, τσουγκρίζοντας μπουκάλια Corona και χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα με τους καλύτερούς σου φίλους.

voll3

 

Μία διαχρονική «ιεροτελεστία» που ξεκινά με σερβίς και καταλήγει σε μπίρες με lime

Το beach volley για μένα δεν είναι μόνο μία active συνήθεια, η οποία με τον καιρό έγινε λατρεία και αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού μου. Κυρίως, είναι μία αφορμή για να μοιραστώ κοινό χρόνο με τους κολλητούς μου, να δημιουργήσω μαζί τους νέες αναμνήσεις, όπως κάνουμε τόσα πολλά χρόνια.

Ναι, μπορεί να μεγαλώσαμε αρκετά για να ξεσηκώνουμε τους υπόλοιπους λουόμενους με τους ξέφρενους πανηγυρισμούς ή τους καυγάδες μας, ωστόσο, δεν έχουμε μεγαλώσει τόσο, ώστε να προδώσουμε τη διαχρονική «ιεροτελεστία» που μας έφερε κάποτε κοντά. Τι επιβάλλει αυτή η «ιεροτελεστία»; Κάποτε περιελάβανε παγωτό χωνάκι ή σουβλάκι, όμως, πλέον την έχουμε τροποποιήσει κάπως.

Αρχικά, ξεκινάμε με έντονο κολύμπι για ζέσταμα. Έπειτα, ακολουθούν ασταμάτητες πάσες και σερβίς κάτω από τον «καυτό» ήλιο με ενδιάμεσα διαλείμματα για αναζωογονητικές βουτιές, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα σχολιάσουμε ξεθεωμένοι τις επιδόσεις μας και θα γελάσουμε με τα λάθη μας, απολαμβάνοντας κλασικά, Corona με lime.

This is living σημαίνει ηλιοβασίλεμα, καλή παρέα και καλοκαιρινές γεύσεις που αγαπάς

Μπορεί να μοιάζει κάπως υπερβολικό, όμως, η ενασχόλησή μου με το beach volley, η οποία οδήγησε στη γνωριμία με τους κολλητούς μου, ήταν αυτή που τελικά καθόρισε και όλα τα καλοκαίρια που ακολούθησαν, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Όχι τόσο επειδή είναι η αφορμή για να μπω στο αυτοκίνητο το απόγευμα της Παρασκευής, να βάλω μπρος και να δραπετεύσω από την Αθήνα, αλλά διότι εξαιτίας του beach volley, ήξερα πάντα πώς και με ποιους θέλω να ζω τις ημέρες του καλοκαιριού μου.

Ναι, ήξερα πως αρκεί να υπάρχει δίχτυ σε μία παραλία, για να περάσω πραγματικά καλά ή και αξέχαστα. Ήξερα πως αν το ηλιοβασίλεμα με βρει με το μαγιό, καθισμένο στην άμμο, έχοντας στο πλάι μου ανθρώπους που με ξέρουν από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, να τρώμε μαζί παγωτό χωνάκι, σουβλάκι ή να πίνουμε μπίρα, η μέρα μου δεν θα είχε πάει χαμένη. Γιατί; Διότι για μία ολόκληρη μέρα, θα είχα ζήσει τη ζωή όπως πρέπει να τη ζεις, υπό τους ήχους των κυμάτων, με την καλύτερη παρέα και τις καλοκαιρινές γεύσεις που πραγματικά αγαπώ, όπως αυτή της αγαπημένης μου μεξικανικής μπίρας από 100% φυσικά συστατικά.

voll4

Αν θέλεις να μάθεις και εσύ, λοιπόν, τι πραγματικά σημαίνει «this is living» και να ζήσεις ένα «ζωντανό» καλοκαίρι που θα σου χαρίσει αναρίθμητες αναμνήσεις, την επόμενη φορά που θα οργανώσετε μία παρεΐστικη εξόρμηση στην παραλία, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου μία μπάλα για να «ξεσκουριάσετε» τις ικανότητές σας στο beach volley. Να είσαι σίγουρος πως μία μικρή παραλία λίγο πιο έξω από την Αθήνα, ένας αγώνας με τους κολλητούς σου, ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και ένα φορητό ψυγειάκι γεμάτο μπίρες Corona, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να αναφωνήσεις στο τέλος της ημέρα, «αυτό είναι ζωή» και να το πιστεύεις!

This Is Living!

 

Απολαύστε υπεύθυνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved