Στη Θεσσαλονίκη ζήσαμε την πιο αυθεντική foodie εμπειρία, πραγματικά μαζί με φίλους

Αρκετοί θεωρούν τη Θεσσαλονίκη ως την πιο ερωτική πόλη της Ελλάδας. Ωστόσο, με τους κολλητούς μου έχουμε διαφορετική άποψη. Βλέπεις, την έχουμε ζήσει λίγο πιο παρεΐστικα και χύμα, με ατελείωτες ποδηλατάδες στο λιμάνι της, με μαγικές βραδιές που ξεκίνησαν σε ένα παγκάκι με θέα τον Θερμαϊκό και παγωμένες μπύρες, με υπαίθριες προβολές σινεφίλ ταινιών στην Α’ Προβλήτα.

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, επιβαλλόταν το σύντομο, καθιερωμένο road trip του Ιουλίου να περιλάμβανε μία διήμερη στάση στη συμπρωτεύουσα, πριν συνεχίσουμε με την παρέα μου για τον τελικό μας προορισμό, δηλαδή τη Χαλκιδική. Αυτή η σύντομη στάση στη Θεσσαλονίκη όμως, θα είχε κάτι το ξεχωριστό. Διότι θα συνδυαζόταν με μία foodie εμπειρία, με ένα ξεχωριστό γεύμα το οποίο μας έκανε να θέλουμε να βάλουμε στο mute την ψηφιακή μας παρουσία, για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Πώς προέκυψε αυτό το γεύμα; Σκέφτηκα πως εφόσον θα βρισκόμασταν στη συμπρωτεύουσα τις ίδιες μέρες με την κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ, θα ήταν μία καλή ευκαιρία να απολαύσουμε τα λαχταριστά πιάτα του σεφ Νίκου Θωμά και να δημιουργήσουμε ανεκτίμητες αναμνήσεις Πραγματικά Μαζί γύρω από ένα «πλούσιο» τραπέζι.

 

alfatrap3

 

Ένα σούρουπο που μας οδήγησε σε ένα Τραπέζι Πραγματικά Μαζί και mobile free

Έπειτα από πολλές ώρες οδήγησης και αφού είχαμε διανύσει 500 χιλιόμετρα, Παρασκευή αργά το απόγευμα παρκάραμε το βανάκι στην Πλατεία Ελευθερίας και ξεκινήσαμε με τα πόδια για την Προβλήτα A’ του λιμανιού. Ο ήλιος είχε αρχίσει να δύει, η Θεσσαλονίκη «βαφόταν» αργά με μοναδικές αποχρώσεις, οι οποίες σταδιακά άλλαζαν τόνο, παρέες πιτσιρικάδων και ζευγαράκια πιασμένα χέρι-χέρι κατέκλυζαν το λιμάνι, μουσικοί του δρόμου «έντυναν» το σούρουπο με γνώριμες μελωδίες, ενώ εμείς δεν βλέπαμε την ώρα να πιούμε μία παγωμένη μπύρα.

Φτάνοντας στο σημείο όπου βρισκόταν η κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ, χρειάστηκε να αφήσουμε όλοι τα smartphone σε ένα ειδικό κουτί και έπειτα, καθίσαμε στο τραπέζι. Ειλικρινά, σήμερα που το σκέφτομαι ξανά, δεν θα με πείραζε καθόλου να κρατούσαν το δικό μου κινητό και απλώς να μου το επέστρεφαν ταχυδρομικώς, όταν θα γύριζα στην Αθήνα. Διότι όταν κάθισα στο Τραπέζι Πραγματικά Μαζί με τους φίλους μου, κατάλαβα και δικαιολόγησα όλους εκείνους τους ανθρώπους που επιμένουν πεισματικά το 2023 να χρησιμοποιούν κινητά τα οποία έχουν πλήκτρα και δεν είναι «έξυπνα».

 

alfatrap2

 

Μία διαφορετική foodie εμπειρία που μας ενθαρρύνει να έρθουμε ακόμη πιο κοντά

Τι διαφορετικό είχε αυτό το γεύμα, λοιπόν; Αρχικά, πραγματοποιήθηκε σε ένα φιλόξενο περιβάλλον που μας βοήθησε να αφουγκραστούμε το vibe της πόλης, να διώξουμε την ένταση του ταξιδιού και να απολαύσουμε μία παγωμένη ΑΛΦΑ, νιώθοντας σαν να ήμασταν στο μπαλκόνι του σπιτιού μας. Επιπλέον, τα πρωτότυπα μενού που είχε επιμεληθεί ο Νίκος Θωμάς, τόσο το vegan, όσο και το classic, ήταν ό,τι καλύτερο δοκιμάσαμε κατά τη διάρκεια του road trip, με το σουβλάκι κουνουπίδι να ξεχωρίζει ως το highlight της βραδιάς.

Παρόλα αυτά, ο βασικός λόγος που ακόμη και σήμερα αναπολώ εκείνο το mobile free γεύμα, ήταν το γεγονός ότι μου έδειξε πώς θα ήθελα να είχαν κυλήσει ιδανικά οι μέρες του road trip μας, δηλαδή χωρίς τις παρεμβολές που προκαλούν τα smartphone ή τα social media, με εμάς μακριά από τον ψηφιακό κόσμο ο οποίος μας απομακρύνει από τον πραγματικό, από την ανεκτίμητη αξία του να υπάρχουμε Πραγματικά Μαζί γύρω από ένα τραπέζι.

Βλέπεις, αν υπάρχει κάτι που κρατάω από αυτό το γεύμα, δεν είναι μόνο οι λαχταριστές γεύσεις του Νίκου Θωμά, τις οποίες δεν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα, αλλά η αίσθηση πως ο χρόνος που μοιράστηκα με τους φίλους μου έπιασε πράγματι «τόπο», μας έφερε ακόμη πιο κοντά μέσω της ίδιας απόλαυσης και μας προετοίμασε για τις υπόλοιπες μέρες που θα περνούσαμε παρέα σε ένα κάμπινγκ της Χαλκιδικής.

 

alfatrap1

 

Το σίγουρο είναι πως αν υπάρχει κάτι που θέλω να κρατήσεις από την εμπειρία μου, είναι ότι μπορείς να τη ζήσεις και εσύ, αρκεί να δεις σε ποιες περιοχές θα κάνει στάση η κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ μέχρι και τον Σεπτέμβρη. Δηλώνοντας το ενδιαφέρον σου μέσα από την ειδική φόρμα συμμετοχής, επιλέγοντας την ημέρα και την ώρα που σε βολεύει να μοιραστείς ένα Τραπέζι Πραγματικά Μαζί με τους φίλους, την οικογένεια ή την αγαπημένη σου, θα έχεις την ευκαιρία να βιώσεις μία απολαυστική, mobile free εμπειρία, η οποία θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση που έχεις με το smartphone σου, αλλά και να δυναμώσεις τη σχέση που σε συνδέει με τους δικούς σου ανθρώπους.

#AlfaBeer #TrapeziPragmatikaMazi #StisStigmesMas



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved