Οι νοστιμιές του Νίκου Θωμά που φέρνουν Πραγματικά Μαζί vegan και μη σε ένα τραπέζι

Τι χρειάζεται να περιλαμβάνει ένα τραπέζι, για να μας κάνει να νιώθουμε πως είμαστε πραγματικά μαζί με όσους το μοιραζόμαστε; Τι δεν πρέπει να λείπει από ένα γεύμα για να θεωρείται επιτυχημένο; Κι όμως, η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα «κρύβεται» κυρίως στο μενού που θα απολαύσουμε.

Διότι, όταν το μενού δεν κάνει διακρίσεις, είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να μην αφήνει κανέναν απ’ έξω και φέρνει γύρω από το ίδιο τραπέζι τους vegan με τους pescatarian και τους flexitarian με τους κρεατοφάγους να τσουγκρίζουν χορτάτοι την μπύρα ΑΛΦΑ τους, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως κάτι έγινε σωστά.

Από την άλλη πλευρά, αρκούν τα υλικά, τα αρώματα και οι γεύσεις των πιάτων για να απολαύσουμε ένα γεύμα, με συντροφιά μία παγωμένη μπύρα και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, νιώθοντας πως είμαστε πραγματικά μαζί τους στο ίδιο τραπέζι; Όχι, εκτός αν πάρουμε την απόφαση να βάλουμε λίγο σε «pause» την ψηφιακή μας παρουσία.

Ναι, να ξεχάσουμε πως έχουμε smartphone και να κλείσουμε τραπέζι στην κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ που σερβίρει λαχταριστά street food εδέσματα, vegan και μη, τα οποία φέρουν την «υπογραφή» του δημοφιλούς σεφ Νίκου Θωμά. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε ένα Τραπέζι Πραγματικά Μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, εξαργυρώνοντας τον χρόνο που περνάμε mobile free!

Ανατρεπτικά πιάτα μας φέρνουν Πραγματικά Μαζί στο ίδιο τραπέζι

Το φαγητό δεν είναι ποτέ ο λόγος για να δώσουμε ραντεβού με τους κολλητούς μας, όσο πολλά υποσχόμενο και αν είναι. Ένα καλό γεύμα είναι η αφορμή που ουσιαστικά μας δίνει «τροφή» για συζητήσεις, κοινό χρόνο, γέλια και στιγμές. Ακριβώς για αυτό, έχει σημασία αυτό το γεύμα ή καλύτερα, το μενού ενός γεύματος, να είναι ευρηματικό και απρόβλεπτο, να μας κάνει να λαχταράμε το επόμενο πιάτο, ώστε να μας κρατά προσηλωμένους στην εμπειρία.

Μάλιστα, δύο προτάσεις για ένα τέτοιο ανατρεπτικό γεύμα έχει ετοιμάσει ο Νίκος Θωμάς στην ταξιδιάρικη καντίνα της ΑΛΦΑ. Αναβαθμίζοντας την έννοια του food pairing, «δένει» αρμονικά ετερόκλητες γεύσεις και μας φέρνει Πραγματικά Μαζί στο ίδιο τραπέζι, είτε είμαστε χορτοφάγοι, είτε όχι.

Μπορεί το κουνουπίδι να γίνει σουβλάκι ή μια λαδένια να συνδυαστεί με φαλάφελ; Φυσικά, ο Νίκος Θωμάς γνωρίζει τον τρόπο πώς ποιοτικές πρώτες ύλες που μοιάζουν… ασυμβίβαστες μεταξύ τους να συνδυαστούν μοναδικά και απολαυστικά, ώστε να μας φέρουν πιο κοντά, ανεξάρτητα από τις διατροφικές μας συνήθειες. Έτσι και αλλιώς, όταν το φαγητό συνοδεύεται από μία παγωμένη ΑΛΦΑ, η μία γεύση συμπληρώνει με μοναδικό τρόπο την άλλη.

Και όπως η μία γεύση συμπληρώνει την άλλη, έτσι τα πιρούνια… χορεύουν από πιάτο σε πιάτο, οι προπόσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ο χρόνος κυλά γρήγορα και ευχάριστα, αλλά όχι άσκοπα. Διότι ο χρόνος κυλά και ερχόμαστε πιο κοντά, μοιραζόμαστε γεύσεις, όνειρα, εμπειρίες, όλα αυτά που θα γίνουν οι αυριανές αναμνήσεις μας.

alfa1

 

Απολαμβάνοντας κοινό χρόνο και καλό φαγητό με όσους αγαπάμε

Πράγματι, αρκεί να φανταστούμε τους εαυτούς μας καθισμένους σε ένα Τραπέζι Πραγματικά Μαζί, για να αρχίσουμε να ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα δοκιμάσουμε την πρώτη μπουκιά από τα πιάτα του Νίκου Θωμά. Τι χρειάζεται να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε μία θέση και να γευτούμε τις twisted δημιουργίες του;

Μέχρι και τον Σεπτέμβρη, η καντίνα της ΑΛΦΑ θα κάνει στάση σε κεντρικές πλατείες πόλεων όλης της Ελλάδας - συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης. Αφού δούμε ποιες ημερομηνίες θα βρίσκεται η καντίνα της ΑΛΦΑ στην περιοχή μας μας, θα συμπληρώσουμε την ειδική φόρμα, δηλώνοντας συμμετοχή για την ημέρα και την ώρα που μας εξυπηρετεί.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπούμε στην κλήρωση για ένα Τραπέζι Πραγματικά Μαζί, για ένα γεύμα που έχει επιμεληθεί με αγάπη και μεράκι ο Νίκος Θωμάς και το οποίο θα απολαύσουμε, χωρίς να μας αποσυντονίζουν οι παρεμβολές των smartphone μας. Άλλωστε, για όσο θα διαρκέσει το γεύμα μας, οι συσκευές μας θα βρίσκονται σε έναν άλλο χώρο.

 

 


Αν θέλουμε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε ξανά την απόλαυση που μας προσφέρει ένα γεύμα στο οποίο είμαστε Πραγματικά Μαζί με όσους το μοιραζόμαστε, αρκεί φέτος το καλοκαίρι να αναζητήσουμε την κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ. Δηλώνοντας συμμετοχή και λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση, θα έχουμε την ευκαιρία να παραστήσουμε για λίγο πως ζούμε σε μία άλλη εποχή, σε μία εποχή χωρίς smartphone, βιώνοντας μία νόστιμη, foodie εμπειρία, συντροφιά με μία παγωμένη ΑΛΦΑ.  

 

#AlfaBeer #TrapeziPragmatikaMazi #StisStigmesMas



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved