Λιγουρευτική Πίτσα με γεύση αληθινού Μπάρμπεκιου;

Δε μας χάλασε!

Η συγκεκριμένη συνταγή μας έφερε στο μυαλό μια φανταστική σκηνή από ένα φανταστικό γουέστερν: ο κουρασμένος καουμπόης σκάει στο ράντσο του έπειτα από μία εξουθενωτική μέρα για να βρει τους φίλους του αγκαζέ με έναν ιταλό μυστακοφόρο να ψήνουν πίτσες σε πέτρινους φούρνους, αρπάζει τότε ένα κομμάτι από την πίτσα με γεύση αμερικάνικου μπάρμπεκιου και χαμογελάει ευτυχισμένος στην κάμερα.

Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο, όμως το βίντεο που ακολουθεί μας έκανε να τρέξουν τα σάλια μας κανονικά σε σημείο που είχαμε foodporn φαντασιώσεις.

giphy pizza bbq

Ισχύει πως είναι ΤΟΣΟ αμερικάνικη η σύλληψη που είναι κομματάκι δύσκολο να την φτιάξεις εντός των ελληνικών συνόρων, αφού δε μιλάμε απλά για μία πίτσα με ετοιματζίδικη σος μπάρμπεκιου αλλά όπως θα έλεγαν κι οι Γιάνκηδες «the real thing».

Μπορείς παρόλα αυτά, αν σε πωρώσει πραγματικά, να το προσπαθήσεις. Πέρα από τα υλικά που θα χρειαστείς για την πίτσα, είναι απαραίτητο και να ψήσεις ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινό κατά τον αμερικάνικο πατροπαράδοτο τρόπο –όπως ακριβώς σου δείχνει το βίντεο δηλαδή, έστω σε έναν κανονικό φούρνο, αφού λίγο δύσκολο να έχεις smoker στο σπίτι.

Για το μαρινάρισμα του κρέατος θα χρειαστείς: καστανή ζάχαρη, καπνιστή πάπρικα, χοντρό αλάτι, λίγη κανέλα, πιπέρι καγιέν, σκόρδο σε σκόνη, μπούκοβο, κρεμμύδι σε σκόνη και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ενώ για τη σάλτσα μπάρμπεκιου: μπέικον, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, liguid smoke και μελάσα (μπορείς να τα βρεις σε εξειδικευμένα μαγαζιά), καστανή ζάχαρη, μουστάρδα, μέλι, σος τσίλι, λίγη κέτσαπ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εμπρός λοιπόν φτωχέ και μόνε καουμπόη, αφιέρωσε το επόμενο μπάρμπεκιου σου στην πιο αμερικάνικη πίτσα που φτιάχτηκε ποτέ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved