Η κυριακάτικη συνταγή της μαγείας «κρύβεται» στο σιγά-σιγά!

Από το «Σαν ξημερώνει Κυριακή» μέχρι το «Κυριακή, γιορτή και σχόλη»! Θαρρώ πώς δεν έχουν γραφτεί περισσότερα τραγούδια για άλλη μέρα, πέρα από την Κυριακή. Κι αυτό από μόνο του λέει κάτι.

 

syrigos2

 

Η Κυριακή ήταν, είναι και θα είναι αφορμή για γιορτή. Αφορμή για μαζώξεις. Αφορμή για το εμείς! Είναι οι όμορφες στιγμές που γίνονται καλές και αποτελούν τις βάσεις για τις καλύτερες αναμνήσεις. Είναι μυρωδιές και γεύσεις. Είναι το κυριακάτικο τραπέζι. Είναι ο χρόνος που δεν πιέζει, ούτε πιέζεται. Είναι όλα αυτά μαζί και ακόμη περισσότερα. Είναι το διάλειμμα από την έντονη καθημερινότητα και η ευκαιρία να πεις τα νέα της εβδομάδας, να πάρεις και να δώσεις αγκαλιές, να γευτείς την κάθε στιγμή πιο έντονα ή για την ακρίβεια, κανονικά -δηλαδή, χωρίς άγχος, αλλά με ηρεμία και τα αγαπημένα σου πρόσωπα γύρω σου.

Ναι, την Κυριακή έχουμε όλο τον χρόνο να απολαύσουμε στιγμές με την οικογένειά μας ή με τους φίλους μας, να μαγειρέψουμε και να απολαύσουμε σπιτικά γεύματα μαζί με μία παγωμένη Coca-Cola, που δεν λείπει από το παραδοσιακό ελληνικό, κυριακάτικο τραπέζι. Όλες αυτές είναι οι γεύσεις που έχουμε αγαπήσει. Όχι, πες! Έχεις στρώσει ποτέ τραπέζι την Κυριακή και δεν έχεις συνοδεύσει το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, με μία παγωμένη Coca-Cola; «Ποτέ» είπες; Ούτε εγώ!

 

Τι σημαίνει κυριακάτικο τραπέζι για εμένα; Θυμάμαι τη μητέρα μου να σηκώνεται νωρίτερα από τους υπόλοιπους για να βάλει το φαγητό να γίνεται σιγά-σιγά. Για να γίνει πιο νόστιμο. Λες και ο χρόνος που θα του αφιέρωνε, θα του έδινε πίσω σε γεύση -και σε ανάμνηση. Μέχρι τώρα, κάθε Κυριακή έχω στον νου μου αυτήν τη μυρωδιά του φαγητού που ψήνεται. Και αν τύχει και έρθει από κάποιο γειτονικό σπίτι αυτή η μυρωδιά, ξυπνάνε αναμνήσεις και συναισθήματα και οι αισθήσεις μου «ταξιδεύουν». Ωραία που ήταν. Και μετά εγώ, ως μπαμπάς, να ξυπνάω και να ψήνω στο μπάρμπεκιου. Από νωρίς. Σιγά-σιγά. Πάλι αυτό το σιγά-σιγά είναι, τελικά, το «μυστικό» της Κυριακής. Ο χρόνος, η μαγεία του σιγά-σιγά. Αν δεν είναι αυτό αληθινή μαγεία, τότε τι είναι; 

 

syrigos4

 

Αλήθεια, τι σημαίνει για εσένα το κυριακάτικο τραπέζι; Ποιο είναι το τραπέζι της Κυριακής με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, που θυμάσαι περισσότερο, που σου λείπει, που με κάποιον μαγικό τρόπο θα ήθελες να αναβιώσεις; Ποια είναι εκείνη η Κυριακή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, που σας βρίσκει γύρω από ένα τραπέζι με νόστιμο φαγητό, να μιλάτε, να γελάτε, κάνοντας απολαυστικά pauses για μία γουλιά από την παγωμένη σας Coca-Cola;

Όποια και αν είναι η δική σου συνταγή της μαγείας, όποιο και αν είναι εκείνο το κυριακάτικο τραπέζι που η σκέψη του και μόνο σου «ξυπνά» τις πιο όμορφες και γευστικές αναμνήσεις, σου έχω καλά νέα. Διότι τώρα μπορείς να το ζήσεις ξανά, όσα χρόνια και αν έχουν περάσει.

Πώς θα τα καταφέρεις; Μπες στο Instagram της Coca-Cola για να δεις κάτι ακόμα πιο μαγικό! Γιατί μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχεις την ευκαιρία να λάβεις μέρος σε έναν πολύ ξεχωριστό -για την ακρίβεια… μαγικό- διαγωνισμό, αφού αρκεί να μοιραστείς ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο κυριακάτικο τραπέζι και να το δεις να γίνεται πραγματικότητα! 

Για εμένα, η κυριακάτικη συνταγή της μαγείας «κρύβεται» στο σιγά-σιγά. Για εσένα; 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved