Spicy Margarita: Ένα twist που δεν αλλοιώνει τον χαρακτήρα κλασικού κοκτέιλ

Ένα από τα ελάχιστα twists που κατέκτησαν επάξια μια θέση δίπλα στα αυθεντικά κλασικά, ιδανικό ένα ζεστό απόγευμα, ακόμα και στο μπαλκόνι.

Πόσες φορές δεν έχεις πει: «Ας δοκιμάσω το αγαπημένο μου κλασικό κοκτέιλ στην παραλλαγή που μου προτείνουν»; Τις περισσότερες φορές το αποτελεσμα δεν δικαιώνει τις προσδοκίες και το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το ότι μπορεί να μην είναι νόστιμο, αλλά το ότι το twist αυτό υπερισχύει του χαρακτήρα του αρχικού κοκτέιλ και τελικά πίνεις κάτι που μπορεί να είναι καλό, αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει το όνομά του. 

Γιατί το Gin & Tonic δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τη μόδα 

Μια από τις φωτεινές εξαιρέσεις είναι η spicy εκδοχή της μαργαρίτας και αυτό είναι πολύ εύκολα κατανοητό. Η αψάδα που δίνει η πιπεριά jalapenos και ταιριάζει με το μεξικάνικο προφίλ του κοκτέιλ σαν υλικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν σπάει τον συνδυασμό γλυκού, ξινού και earthy που χαρακτηρίζει το γευστικό προφίλ της μαργαρίτας. 

 

 

Η λευκή τεκίλα, η πιο φρέσκια και αναλλοίωτη από χρόνο, βαρέλια και παλαιώσεις παραμένει χωρίς καμία αμφιβολία πρωταγωνίστρια και λειτουργεί σαν συνεκτικός κρίκος υλικών και γεύσεων, ακόμα και της καυτερής προσθήκης. Οι πιπεριές jalapenos είναι η μία και μοναδική διαφορά με την κλασική. Μυστικό δεν υπάρχει, δύο φέτες χωρίς σπόρια είναι αρκετές, αλλά αν το λέει η ψυχούλα σας, προσθέστε μια δύο ακόμα, μην πάει τζάμπα η πιπεριά. 

Τι ακριβώς είναι το French Martini και γιατί είναι τώρα η εποχή του;

Στο σέικερ είναι και το πρώτο υλικό που μπαίνει και πιέζουμε ελαφρά για να βγουν τα έλαια και στη συνέχεια προσθέτουμε 60ml λευκής τεκίλας, 30ml χυμό λάιμ, 15ml Cointreau και 15ml σιρόπι αγάυης. Χτυπάμε καλά με άθφονο πάγο και σουρώνουμε στο κατάλληλο ποτήρι.

Για κάποιον λόγο που δεν είναι γνωστός, υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι η Spicy Margarita δεν θέλει coupe ή κάποιο άλλο κολωνάτο ποτήρι, αλλά ένα πιο απλό χαμηλό, ίσως γιατί είναι και λιγότερο ανεπιτήδευτη σαν πρόταση για ποτό. Έτσι με ένα λάιμ περνάμε το χείλος ενός χαμηλού ποτηριού και το αλατίζουμε (mporo;yme n, αυτή η παράδοση δεν αλλάζει, γεμίζουμε με πάγο και μετά στραγγίζουμε το κοκτέιλ μας. Φυσικά και γαρνίρουμε με μία ακόμα φέτα jalapenos, μια γαρνιτούρα που τρώγεται κιόλας. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved