Ένα κείμενο για εσένα που θέλεις να τολμήσεις το πρώτο βήμα με πάθος, αλλά διστάζεις

Τετάρτη απόγευμα και η επιστροφή από το γραφείο στο σπίτι με βρίσκει στο αυτοκίνητο, «κολλημένο» κάπου στην Κηφισίας. Προτού χαλαρώσω στον καναπέ μου, πρέπει οπωσδήποτε να πάω στο σούπερ μάρκετ και να μαγειρέψω για την επόμενη μέρα. 

Συχνά, σκέφτομαι ότι είναι σα να ζω σε μία ατέρμονη λούπα. Σε μία καθημερινότητα όπου περιμένω τα ίδια και τα ίδια, ακόμη και αν μέσα μου ξέρω ότι θέλω να φτάσω παραπέρα. Και κάπου εδώ είναι που έρχονται αυτές οι φωνές στο κεφάλι μου.

«Αφού δεν περνάς καλά, τόλμησέ το, φύγε…», μου λέει η μία. «Καλά είσαι στη ρουτίνα σου, θα τα χάσεις όλα αν ρισκάρεις…», μου λέει η άλλη. Ακόμη και αν η πρώτη φωνή μένει ασίγαστη και επανέρχεται, συνήθως κερδίζει η δεύτερη.

Ξέρεις κάτι όμως; Όταν μία σκέψη που σε παθιάζει γεννηθεί στον νου, το πρώτο βήμα είναι να τολμήσεις. Βλέπεις, όλοι έχουμε στον νου μας φωνές ασίγαστες πριν κάνουμε το πρώτο, μεγάλο βήμα. Αυτές οι φωνές μάς παρακινούν να τολμήσουμε και μας ωθούν να εξερευνήσουμε, αυτό που μέσα μας ζυμώνεται. Υπάρχουν όμως και οι άλλες φωνές, εκείνες που μας καθηλώνουν. Το ζήτημα είναι, λοιπόν, ποιες φωνές θα ακολουθήσουμε εμείς -και αν είδες και εσύ πρόσφατα τη νέα ταινία της μπύρα ΜΑΜΟΣ, ξέρεις καλά τι εννοώ! 

 

Untitled2

 

Μήπως νιώθεις και εσύ ότι κάτι μέσα σου ζυμώνεται;

Είμαι σίγουρος πως αυτές οι σκέψεις, αυτές οι ασίγαστες φωνές έχουν περάσει πολλές φορές από τον νου σου. Ήταν τότε που ονειρεύτηκες να αφήσεις την απασχόλησή σου, για να γράψεις το βιβλίο που σκαρώνεις χρόνια. Ήταν τότε που σκέφτηκες να σπουδάσεις ξανά, αλλά αυτή τη φορά υποκριτική.

Γιατί δεν τολμάς; Γιατί δεν αψηφάς τις φωνές που σε μπλοκάρουν; Γιατί δεν ακούς τη φωνή που σου λέει μπορείς. Τόλμησέ το! Γιατί δεν κάνεις την αρχή; Αυτά τα ερωτήματα έθεσα στον εαυτό μου, παρακολουθώντας την ταινία που δημιούργησε η μπύρα ΜΑΜΟΣ

Και είμαι σίγουρος, ότι αν δεις και εσύ την ταινία που ακολουθεί, θα μπεις σε σκέψεις και για την ακρίβεια, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι πιο «ζεστά» το ενδεχόμενο να τολμήσεις εκείνο το πρώτο, βήμα! 

 

 

Το «κλειδί» είναι να κάνεις την αρχή και να τολμήσεις το πρώτο βήμα με πάθος

Σίγουρα, υπάρχουν πολλές φωνές που σε κρατούν μακριά από το να κυνηγήσεις το πάθος σου. Μπορεί να είναι η ηλικία, τα χρήματα, οι αντοχές, ο χρόνος. Τα καλά νέα είναι ότι για κάθε φωνή που σου λέει να μείνεις στο comfort zone σου, υπάρχει πάντα μία που σε οδηγεί μπροστά. 

Με λίγα λόγια, στο πρώτο βήμα, μη διστάσεις. Σκέψου, άλλωστε, ότι αν ο Πέτρος Μάμος δεν είχε κάνει την αρχή και δεν είχε τολμήσει να σπουδάσει στη Ζυθοποιητική Ακαδημία το 1901 και να γίνει ο πρώτος Έλληνας διπλωματούχος ζυθοποιός, δε θα απολαμβάναμε σήμερα το όνειρό του ατόφιο στο ποτήρι μας! 

 

Untitled3

 

Μην ξεχνάς, λοιπόν, ότι όπως μας θυμίζει και η μπύρα ΜΑΜΟΣ μέσα από τη νέα της ταινία, φωνές ασίγαστες όλοι έχουμε μέσα στον νου, πριν κάνουμε το πρώτο βήμα και όλοι έχουμε νιώσει να μας μουδιάζει ο φόβος, η ανασφάλεια, το άγχος, η αμφιβολία λίγο πριν ανοίξουμε πανιά. Όμως για κάθε φωνή που μας κρατά πίσω, υπάρχει πάντα μία που θα μας οδηγεί μπροστά!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved