Το Woodford Reserve συστήνει την πιο δυνατή του έκφραση

Ένα bourbon με 62.3 αλκοολικούς βαθμούς, σίγουρα αξίζει την προσοχή σου.

Αν υπάρχει ένας γενικός κανόνας για τα αποστάγματα, είναι πως όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τόσο πιο δύσκολα μπορούν να ξεχωρίσουν οι νότες. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως εμφιαλώσεις όπως οι cask strength, είναι ιδιαίτερα προσεγμένες και απαιτούν την αφοσίωση και το ταλέντο του εκάστοτε master distiller να μπορέσει να αναδείξει τις νότες.

wood4batchproof

Η σειρά Master’s Collection της Woodford Reserve έχει εμπειρία από τέτοιες εμφιαλώσεις και το αποδεικνύει και αυτή τη χρονιά με την κυκλοφορία του Batch Proof 124.7, που περιλαμβάνει ένα θριαμβευτικό 62.3 σε αλκοολικούς βαθμούς.  Η περσινή εμφιάλωση άλλωστε είχε φτάσει πολύ κοντά και εκείνη -με τους 59,2 βαθμούς- αλλά οι εκφράσεις παραμένουν αγαπημένες. Μιλάμε δηλαδή για τα κλασσικά αρώματα βανίλιας, μπαχαρικών και ψημένης δρυός που εντοπίζει κανείς στη μύτη και αποτελούν το σήμα κατατεθέν της εμφιάλωσης (όπως και κόκκινα φρούτα τύπου κεράσι), αλλά στην παλέτα υπάρχουν νότες από πεύκο, κάρδαμο και ψημένα αμύγδαλα. Ο κέδρος και η ψημένη βανίλια ολοκληρώνουν την επίγευση.

WRMC 2023 Batch Proof 124.70 Batch V3

Η τιμή του είναι στα 129 δολάρια στην Αμερική, γεγονός που το κάνει αρκετά προσβάσιμο δεδομένου όσων έχει να προσφέρει.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved