Τα 8 καλύτερα παγωτά της Αθήνας είναι εδώ!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από ένα φρέσκο, βελούδινο, αρωματικό και πληθωρικό παγωτό (ειδικά αν είναι χειροποίητο), ειδικά όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Παρακάτω θα βρεις τα 8 κορυφαία παγωτά της Αθήνας!

 

Φιστίκι, κεράσι, passion fruit ή σοκολάτα με αλμυρή καραμέλα, βανίλια Μαδαγασκάρης, sorbet φράουλα ή εξωτικό μάνγκο, ό,τι τύπος και αν είσαι, πάντα υπάρχει ένα παγωτό που… μιλάει απευθείας στην καρδιά σου. Gourmet ή παραδοσιακά, απλά ή σύνθετα, πολύχρωμα, με toppings ή με λαχταριστά σιρόπια, παρακάτω θα βρεις τα ice cream joints που φτιάχνουν καθημερινά μικρά παγωμένα θαύματα και συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους με τις πρωτότυπες γεύσεις τους, τα αγνά και φρέσκα υλικά τους, και φυσικά την αστείρευτη φαντασία των ice cream experts τους.

Bufala Gelato: Το φρέσκο βουβαλινό παγωτό συναντά τη φρεσκοψημένη bubble βάφλα

Το παγωτό στο Bufala Gelato δεν είναι απλό παγωτό, είναι εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Εδώ συναντούμε φρέσκο βουβαλινό παγωτό που φτιάχνεται καθημερινά με τις καλύτερες πρώτες ύλες σε κάθε ένα κατάστημα και παντρεύεται με bubble βάφλα, αλλά και σοκολάτες, ξηρούς καρπούς, σιρόπια, καραμελάκια, τρούφες, φρέσκα φρούτα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς για την πιο διασκεδαστική εμπειρία απόλαυσης! Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας επιλέγουμε ανάμεσα στις αγαπημένες μας Bufala γεύσεις από 100% φρέσκο ελληνικό βουβαλινό γάλα, όπως NY Cheesecake και Belgian Choco Noir, σε Gelato παγωτό από φρέσκο αγελαδινό γάλα, όπως Rose Delight (μπισκοτολούκουμο) και Reesees Peanut Butter, ενώ κανείς δεν μένει παραπονεμένος, αφού οι Vegan και οι Sorbet προτάσεις είναι εξίσου πλούσιες και απολαυστικές.

Φωτογραφίες: George Xanthinakis

Στα καταστήματα Bufala Gelato το παγωτό σερβίρεται με πολλούς και απολαυστικούς τρόπους, ενώ μπορούμε να το γευτούμε στο κατάστημα ή πολύ απλά να το πάρουμε στο χέρι μας και να συνεχίσουμε τη βόλτα μας, χάρη στο πιο υπέροχο street food dessert concept που έρχεται σε original legendary Buffle Cone ή σε Buffle Pops,Pancakes, Κρέπα. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το φρεσκοψημένο χειροποίητο χωνάκι. Στα 10 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα μεταφερόμαστε στον πιο bufalicious κόσμο της απόλυτης εμπειρίας gelato & dessert.

Info: www.bufalagelato.com IG @bufalagelato.official FB @Bufala Gelato

Fatto a Mano: Το ice cream joint όπου όλη η Αθήνα τρώει παγωτό ρακόμελο -και όχι μόνο!

Ο Γιάννης Νύκταρης, ο άνθρωπος πίσω από το Fatto a Mano, πιστεύει πως το παγωτό δεν είναι γλυκό, είναι μαγεία, και ως μαγεία το αντιμετωπίζει, μαγεύοντας συνάμα και όλους εμάς με τις απίθανες γεύσεις του. Παγωτό ρακόμελο, παγωτό ανθότυρο Κρήτης με θυμαρίσιο μέλι, παγωτό με λουκούμι, περγαμόντο και φιστίκι Αιγίνης ΠΟΠ είναι μερικές μόνο από τις viral γεύσεις που θα βρεις εδώ, χωρίς φυσικά να λείπουν οι κλασσικές αγαπημένες, όπως αληθινό φιστίκι, σοκολάτα Valhrona, φουντούκι, φράουλα κλπ. Οι άνθρωποι εδώ αγαπούν και στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα, ιδίως από το νησί της Κρήτης, τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη, και γι’ αυτό δημιουργούν τα λαχταριστά παγωτά τους από 100% φυσικές και φρέσκιες πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά, βελτιωτικά, πρόσθετες χρωστικές και αρωματικά.

Highlight στο Fatto a Mano, πέρα από τις ανατρεπτικές γεύσεις, συναντούμε και τα διάσημα sorbet, που φτιάχνονται αποκλειστικά από φρέσκα φρούτα εποχής και μόνο, και αυτά με πρωτότυπες συνταγές, όπως το sorbet ταχίνι, το sorbet ανανάς, αλλά και το εξόχως δροσερό sorbet λεμόνι με βασιλικό. Σήμερα μπορούμε να απολαύσουμε το χειροποίητο αυτό παγωτό και σε νέα spots, αφού πλέον το Fatto a Mano βρίσκεται και εκτός Αθηνών, και συγκεκριμένα στην Τήνο και τη Θεσσαλονίκη.

Info: www.fattoamano.gr IG @fatto_a_mano_gelato FB @Fatto a mano

Kayak Ice Cream: Το brand που έκανε το παγωτό gourmet απόλαυση

Είναι αλήθεια πως, όταν κάπου δεις το χαρακτηριστικό λογότυπο της Kayak, ξέρεις πως δεν θα δοκιμάσεις μία από τα ίδια. Το brand που ξεκίνησε πριν τρεις δεκαετίες αποφασισμένο να αλλάξει την αντίληψη που είχαμε μέχρι τότε για το παγωτό, σίγουρα πλέον αποτελεί το απόλυτο συνώνυμο της gourmet παγωμένης απόλαυσης, αφού στο δικό του κυπελάκι δοκιμάσαμε πρώτη φορά γεύσεις που δεν είχαμε φανταστεί πως υπάρχουν. Όλα τα παγωτά Kayak παράγονται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα και αληθινή κρέμα γάλακτος, με αληθινά φρούτα και κορυφαίας ποιότητας ξηρούς καρπούς, αλλά και τις καλύτερες σοκολάτες που μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά.

Εκτός από το iconic φιστίκι, την απίθανη στρατσιατέλα, το θρυλικό τιραμισού και το banoffee, εδώ γνωρίσαμε και παθιαστήκαμε με τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το μαντολάτο με γεύση Ιονίου, το ταχίνι μέλι, σοκολάτα με χουρμά και το λεμόνι μαρέγκα. Φέτος όμως το brand που μας έχει συνηθίσει στις πιο απολαυστικές εκπλήξεις έρχεται να μας συναρπάσει και με δύο νέες γεύσεις: το Cheesecake με κατίκι και σμέουρο και το Affogato με άρωμα baileys, που είναι σίγουρο πως θα γίνουν τα αγαπημένα μας. Άλλωστε η πλούσια, γεμάτη και αληθινή γεύση των παγωτών Kayak θα μας κερδίζει πάντα από την πρώτη κουταλιά.

Info: www.kayak.gr IG @kayak.gr FB @kayakicecream

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Maraboo Ice Cream: Το πιο φυσικό παγωτό μας περιμένει στο Παγκράτι

Φωτογραφίες: Alina Lefa

Το Μαραμπού έγινε talk of the town με το που άνοιξε στο Παγκράτι, αφού ταυτίστηκε με την έννοια του «φυσικού» παγωτού, που φτιάχνει καθημερινά και με μανία στο υπερσύγχρονο εργαστήριό του. Τι σημαίνει όμως φυσικό παγωτό; Σημαίνει πως εδώ δεν χρησιμοποιούν έτοιμες βάσεις παγωτού, αφού τα πάντα γίνονται από τους ίδιους τους ανθρώπους του Mαραμπού από το μηδέν. Οι ίδιοι δημιουργούν τις συνταγές που θέλουν, ώστε να είναι απολύτως ισορροπημένες από πλευράς πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπαρών, ενώ δεν χρησιμοποιούν καθόλου συνθετικά αρώματα, χρώματα και υδρογονωμένα λιπαρά.

Εδώ δεν θα βρούμε κάθε μέρα τις ίδιες γεύσεις, αφού μόλις τέσσερις είναι σταθερές, και πιο συγκεκριμένα το ανθόγαλο, η καραμέλα & αλάτι, η σοκολάτα γάλακτος και η μαύρη σοκολάτα sorbet, ενώ όλες οι υπόλοιπες -από τις μόλις 10-12 που συναντούμε στο κουκλίστικο Μαραμπού- εναλλάσσονται καθημερινά ανάλογα με την εποχή και τις καλύτερες πρώτες ύλες που θα βρουν τα παιδιά στην αγορά. Μερικά παραδείγματα, για να σου βάλουμε τις πιο γλυκιές ιδέες, είναι το sorbet φιστίκι, το παγωτό αβοκάντο στρατσιατέλα, η καρύδα γιασεμί και πολλά ακόμη. Υπ’ όψιν πως εδώ βρίσκουμε και παγωτό ξυλάκι για σκύλους με μπανάνα και φιστικοβούτυρο, για να μην απολαμβάνουμε μόνοι μας, αλλά παρέα με το αγαπημένο μας κατοικίδιο.

Info: Αρχελάου 17 Παγκράτι, 2107247037, IG @marabooicecream, FB Maraboo Ice Cream

Plan(e)t Ice Cream: Η πιο απολαυστική εξέλιξη του παγωτού είναι 100% planet friendly και plant based

Τα παγωτά plan(e)t είναι πολύ πιθανό να τα γνωρίζεις ήδη, μιας και είναι διαθέσιμα σε χάρτινα κύπελλα 480ml σε περισσότερα από 700 supermarkets και online markets σε όλη την Ελλάδα. Τι τα κάνει να διαφέρουν; Εκτός από 100% απολαυστικά είναι 100% plant based και πανομοιότυπα σε υφή, γεύση και εμπειρία με τα κλασικά παγωτά από ζωικό γάλα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επιλέγοντας παγωτά plan(e)t εκτός από το προφανές καλό στη ζωή σου, κάνεις καλό και στον πλανήτη, μιας και είναι τα πιο planet friendly παγωτά που υπάρχουν, έχοντας αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα αφού αντισταθμίζουν κατά 110% τις εκπομπές CO2 που προκύπτουν από την παραγωγή τους.

Πλέον απέκτησαν και το πρώτο φυσικό τους κατάστημα το Plan(e)t Ice Cream παγωτοπωλείο τους στο Μοναστηράκι (Ερμού 86). Εκεί θα βρεις πάνω από 15 ιδιαίτερες γεύσεις, μεταξύ αυτών Pistachio Αιγίνης, Holy Bueno, Strawberry Cheesecake χωρίς ζάχαρη, Caramelised Lotus Biscuit και τη νέα επική γεύση Γιαούρτι χωρίς ζάχαρη και με βιολογικό νέκταρ αγαύης. Σε λίγες μέρες μαθαίνουμε ότι λανσάρουν και ένα νέο μοναδικό concept παγωτού μηχανής σε άλλο επίπεδο με επιλογές toppings και πραλίνες. Τα παγωτά είναι χειροποίητα και φρέσκα, φτιάχνονται καθημερινά στο στρατηγείο-εργαστήριο τους στο Μεταξουργείο, με πρώτες ύλες της καλύτερης ποιότητας και 100% φυσικά συστατικά.

Bonus: Το σερβίρισμα γίνεται με τον πιο waste free τρόπο, μιας και όχι μόνο τα κυπελλάκια τους είναι βαφλάκια, αλλά ακόμα και τα -άκουσον άκουσον- κουταλάκια τους είναι vegan και φαγώσιμα. Δηλαδή αφού απολαύσεις το παγωτό σου, μπορείς να φας και το κουταλάκι, ή να το πετάξεις και σύντομα θα εξαφανιστεί, μιας και είναι μπισκοτένιο!

Info: www.planetfoods.eu IG @planetfoodseu FB @planetfoods

Solo Gelato: Ένα βραβευμένο παγωτό με ιστορία τριών γενεών

Το παγωτό του Solo Gelato, πέρα από απίθανη γεύση, έχει και μία υπέροχη ιστορία, αφού οι άνθρωποι πίσω από την άκρως επιτυχημένη εταιρεία είναι ζαχαροπλάστες 3ης γενιάς, με το flagship κατάστημα του Χαλανδρίου να στέκεται εκεί από το 1951. Σήμερα μπορούμε να βρούμε τα λαχταριστά παγωτά του Solo Gelato, που έχουν βραβευτεί ως τα καλύτερα παγωτά της Ευρώπης στον Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγωτού στο Βερολίνο πριν κάποια χρόνια, σε 14 σημεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά ένα πράγμα παραμένει το ίδιο: Το αδιαπραγμάτευτο πάθος για την κορυφαία ποιότητα.

Το εμβληματικό καϊμάκι, που φτιάχνεται με την ίδια συνταγή εδώ και τρεις γενιές, τα υπέροχα sorbet φρούτων, αποκλειστικά με φρέσκα φρούτα εποχής και τίποτα άλλο, η διάσημη κρέμα Solo Gelato και το αληθινό παγωτό φιστίκι ανταγωνίζονται επάξια τις νέες και πιο ιδιαίτερες γεύσεις, όπως τη σοκολάτα vogue noir με τρεις γαλλικές μονοποικιλιακές σοκολάτες ή τη λευκή σοκολάτα με ξύσμα από λεμόνι, και νικητής βγαίνει πάντα η απόλαυση. Μία μικρή ποικιλία από χειροποίητα γλυκά προστίθεται στις επιλογές μας σε κάποια καταστήματα, όπως και ο ποιοτικός καφές, αλλά πρωταγωνιστής παραμένει πάντα το αληθινό, αυθεντικό, κρεμώδες παγωτό, που φτιάχνεται καθημερινά στα καταστήματα μόνο με ελληνικό φρέσκο γάλα και τα καλύτερα υλικά, μερικά από τα οποία έρχονται σε αποκλειστική εισαγωγή μόνο για τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Info: www.sologelato.gr IG @solo_gelato FB @Solo Gelato gelateria

Zuccherino Gelato: Εκεί όπου το παγωτό δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά αληθινή αγάπη

Το Zuccherino δεν είναι απλό παγωτό, είναι πάθος για δημιουργία και αγάπη για αληθινή γεύση. Εδώ το παγωτό φτιάχνεται αποκλειστικά από ελληνικό φρέσκο γάλα και κορυφαίες πρώτες ύλες, που επιλέγονται καθημερινά μέσα από μία σχολαστική διαδικασία, ενώ τα συντηρητικά, οι χρωστικές και οι περιττές θερμίδες είναι λέξεις άγνωστες στα εργαστήρια του brand. Οι gelato masters δεν σταματούν ποτέ να εμπνέονται και να δημιουργούν τις ήδη αγαπημένες μας, αλλά και τις νέες γεύσεις που μας εκπλήσσουν κάθε σεζόν.

Πλούσια καραμελωμένη σοκολάτα γάλακτος με αλμυρή καραμέλα, καθηλωτικό φιστίκι από 100% original Sicilian pistachio και διαχρονικό καϊμάκι συναντούν συναρπαστικές γεύσεις, όπως το death by chocolate και τα best-sellers cookies και banoffee, ενώ φέτος το καλοκαίρι ερωτευόμαστε τις τέσσερις νέες επιλογές, την τραγανή caramel cookie crunch, την exotic harmony, την gianduja tropical και τη midnight delight, που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε. Όποια όμως και να είναι η αγαπημένη μας γεύση, μπορούμε να την απολαύσουμε σε χωνάκι ή κυπελλάκι αλλά και συνοδευόμενη από αφράτα βαφλάκια και pancakes. Στο Zuccherino μπορείς να απολαύσεις και ιδιαίτερα ροφήματα τα οποία δίνουν το tempo για μία ολοκληρωμένη εμπειρία στους μοντέρνους και family friendly χώρους των τεσσάρων καταστημάτων του. Σε περίπτωση όμως που θέλεις να τα απολαύσεις στο σπίτι ή στο γραφείο, υπάρχουν και σε οικογενειακές συσκευασίες οι οποίες είναι ένα κλικ μακριά.

Info: Info: www.zuccherino.gr, Eshop: https://eshop.zuccherino.gr/ IG @zuccherino.gr FB @Zuccherino Ζαχαροπλαστείο

Zillions: Το αγαπημένο παγωτό της Κηφισιάς τώρα και στο Παγκράτι

Με πάνω από 15 χρόνια παρουσίας στην foodie σκηνή της Κηφισιάς, το Zillion’s είναι ένα μαγαζί που πλέον θεωρείται χωρίς αμφιβολία αγαπημένο στέκι, αφού εκεί δίνουμε όλοι ραντεβού για να απολαύσουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο το διάσημο Italian-style παγωτό του, όσο και όλες τις άλλες λαχταριστές και χειροποίητες προτάσεις του σε γλυκά και αλμυρά, αλλά και έναν από τους πιο ποιοτικούς καφέδες της πόλης. Τώρα όμως το μυστικό της απόλαυσης δεν αποτελεί πλέον αποκλειστικά «προνόμιο» των βορείων προαστίων, με το νέο κουκλίστικο Zillion’s στο Παγκράτι να έχει γίνει talk of the town στο λίγο διάστημα που έχει κάνει την εμφάνισή του.

Εδώ περνάμε, ή κάνουμε μία μικρή στάση στα χαριτωμένα τραπεζάκια, για το επικό παγωτό φιστίκι από το Bronte της Σικελίας, το βελούδινο red velvet με ζουμερά κομμάτια χειροποίητου κέικ, το ονειρικό berry mascarpone, αλλά και την ιδιαίτερη γεύση καφέ από ποικιλία arabica. Φυσικά ο καφές δεν υπάρχει μόνο σε παγωτό, αφού εδώ ερχόμαστε και για τον άριστο ιταλικό espresso. Πλέον όμως το καλύτερο παγωτό της πόλης, το βρίσκουμε, μέσω της νέας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής του brand, και στα ψυγεία των μεγάλων σουπερμάρκετ και σε καφέ, ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια όλης της Ελλάδας.

Info: www.zillions.gr IG @zillions_greece FB @Zillion’s

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Πηγή: Queen.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved