Κι όμως, με το Savoia Americano Rosso μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο σου κοκτέιλ σε 60’’

Αν έχεις επισκεφτεί, έστω και μία φορά στη ζωή σου, κάποια από τις πανέμορφες ιταλικές πόλεις -από τον Βορρά μέχρι τον Νότο- τότε σίγουρα γνωρίζεις ήδη, πως υπάρχει μία αγαπημένη ιταλική συνήθεια ή μάλλον ένα έθιμο, που μετατρέπει τα απογεύματα των Ιταλών, όπου κι αν βρίσκονται, στις πιο ευχάριστες συναθροίσεις μεταξύ φίλων. Ο λόγος για το διάσημο σε όλους aperitivo!

Η ιταλική αυτή συνήθεια έχει τις ρίζες της πολύ πίσω στον χρόνο και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα παντού, φτάνοντας μέχρι και την Ελλάδα. Σήμερα μάλιστα, αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς, μια απολαυστική εμπειρία. Βλέπεις, η σύγχρονη καθημερινότητα που πολλές φορές «τρέχει» ιλιγγιωδώς, κάνει ακόμη πιο επιβεβλημένη την ανάγκη για ένα ευχάριστο διάλειμμα, είτε βρισκόμαστε στο γραφείο, είτε στον δρόμο ή και στη δουλειά.

Κάπου εδώ λοιπόν, ήρθε η στιγμή να σου συστήσουμε ένα ολοκαίνουριο προϊόν, σε μια crossover κατηγορία μεταξύ των ιταλικών πικρών λικέρ και των γλυκών, ερυθρών βερμούτ: Πρόκειται για το Savoia Americano Rosso, ένα γλυκόπικρο vino aperitivo με βάση το κρασί Marsala που έχει ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια από τη Σικελία. Το ερώτημα, που προκύπτει ωστόσο, είναι εάν εκτός από την κομψή και classy φιάλη του, που αναπαριστά το πιο διάσημο ίσως κτίριο του Τορίνο, το La Mole Antoneliana, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να πεις «ναι» στον luxurious χαρακτήρα του Savoia Americano Rosso και να βάλεις και εσύ το Aperitivo time στη ζωή σου!

 

anth1

 

 

#1 Η αυθεντική του προέλευση σε μία φιάλη

Αρκεί μία γουλιά από την αυθεντική γεύση του γλυκόπικρου Savoia Americano Rosso, για να αντιληφθείς πολύ γρήγορα πως «κρύβει» μέσα του τις παραδόσεις ολόκληρης της Ιταλίας, συνδέοντας μάλιστα τρεις εμβληματικές περιοχές σε μία φιάλη. Ο λόγος για το Τορίνο, το Μιλάνο και τη Σικελία.

Αναρωτιέσαι πώς συνέβη αυτό; Μάθε λοιπόν πως, ενώ η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το διάσημο «Bitter di Milano» από τα τέλη του 19ου αιώνα και τον Οίκο της Σαβοΐας -στον οποίο οφείλει το όνομά του και αποτίνει φόρο τιμής- καθοριστικός παράγοντας για τη δημιουργία του, ήταν η Σικελία, από όπου ήρθε στον ιταλικό Βορρά το κρασί Marsala, προκειμένου να ενώσει τις δύο τόσο αντιφατικές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, ακόμη και σήμερα, το Savoia Americano Rosso παράγεται και εμφιαλώνεται σε ένα ιστορικό, αρτιζάνικο αποστακτήριο στο Τορίνο της Ιταλίας, έτσι ώστε να διατηρεί αναλλοίωτη την έμπνευσή του από τις ιστορικές συνταγές των «Bitter di Milano».

#2 Η «υπογραφή» του Giuseppe Gallo

Ποιος ήταν όμως εκείνος που θέλησε να φέρει μία από τις πιο διάσημες, ιταλικές συνταγές του παρελθόντος στο «σήμερα», δημιουργώντας ένα γλυκόπικρο vino aperitivo με βάση το κρασί Marsala; Δημιουργός του Savoia Americano Rosso, λοιπόν, είναι ο περιώνυμος Giuseppe Gallo, ο οποίος -μεταξύ άλλων- είναι δημιουργός του Italicus, αλλά και ένας από τους πιο γνωστούς Ιταλούς mixologist στον κόσμο.  

Η εμπνευσμένη συνταγή από το παρελθόν και τα 20 διαφορετικά βοτανικά στοιχεία, όπως η αψιθιά, η γεντιανή, το νεράντζι, το ραβέντι, το μανταρίνι, η κασσία, το περγαμόντο, το ροζ γκρέιπφρουτ, η αλόη και το τζίντζερ, τα οποία είναι προσφιλή στην παράδοση της ιταλικής ποτοποιίας, ήταν όλα όσα χρειάστηκε ο διάσημος Ιταλός mixologist, για να δημιουργήσει ένα χαμηλό σε αλκοόλ (18,5% αλκοόλ) vino aperitivo για όλους.

anth2

 

#3 Η χρησιμότητά του σε aperitivo cocktails

Φυσικά, το Savoia Americano Rosso είναι πολλά περισσότερα από ένα γλυκόπικρο vino aperitivo, καθώς είναι ένα pre-mixed cocktail, έτοιμο για σερβίρισμα και κατανάλωση μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Ναι καλά διάβασες! Είτε ετοιμάζεις μία καλοκαιρινή μάζωξη στο μπαλκόνι του σπιτιού σου, είτε θέλεις κάτι δροσιστικό και εύκολο για τις καλοκαιρινές βραδιές εντός πόλης, έχοντας στο in house bar σου το Savoia Americano Rosso, μπορείς να δημιουργήσεις τα αγαπημένα cocktails όλων.

Τα «βήματα» είναι απλά: Εάν το ποτό σου είναι το Americano ή το Negroni, αρκεί να προσθέσεις λίγη σόδα ή τζιν, εάν από την άλλη προτιμάς ένα δροσιστικό Savoia Spritz, το μόνο που χρειάζεσαι είναι prosecco και φρέσκο σταφύλι ή φρέσκο χυμό πορτοκαλιού για ένα straight Garibaldi. Όποια και εάν είναι η επιλογή σου, ένα είναι το σίγουρο: Το γοητευτικό, βαθύ πορφυρό χρώμα του Savoia Americano Rosso, για την παραγωγή του οποίου χρησιμοποιούνται τα πιο αρωματικά εσπεριδοειδή, όπως νεράντζι, πορτοκάλι, μανταρίνι και περγαμόντο, θα σε βάλει αμέσως σε aperitivo mood.

anth6

 

Το πιο απολαυστικό aperitivo, χαμηλό σε αλκοόλ, μπορείς να το έχεις στο σπίτι σου στην ανανεωμένη εκδοχή του και να το γεύεσαι κάθε στιγμή που θέλεις. Αρκεί να επιλέξεις το vino aperitivo Savoia Americano Rosso, το οποίο σε περιμένει να το ανακαλύψεις στην CAVA ANTHIDIS. Και κάπως, έτσι θα μπορείς και εσύ να φτιάχνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή τα αγαπημένα cocktails όλης της παρέας, προσκαλώντας τους για… Aperitivo time!

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved