French Martini: Ένα classic κοκτέιλ ιδανικό για καλοκαίρι

Η επιστροφή στα vintage κοκτέιλ γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Η οικογένεια των martini έχει πάντα τους δικούς της θερμούς υποστηρικτές. Espresso martini, Αpple martini, Vodka martini αλλά και το French martini. Το τελευταίο ανήκει και αυτό στην κατηγορία με τα ποτά που γίνονται εκ νέου trends. Η διαφορά του σε σχέση με τα άλλα κοκτέιλ της οικογενείας του είναι πως από την εμφάνισή του στη δεκαετία του '90 υπήρξε η επιλογή των πιο απαιτητικών drinkers. Μπορεί να μην ήταν τόσο διαδεδομένο όπως το Appletini, ωστόσο φήμες λένε ότι το εν λόγω ποτό κέρδιζε ακόμη και τον πιο εκλεπτυσμένο ουρανίσκο. Πέρα όμως από αυτά έχει πολύ ωραία γεύση, καλοκαιρινή -έχει χυμό ανανά-και είναι εύκολο να το φτιάξεις σπίτι σου.

Espresso Martini: Το κοκτέιλ που επιμένει να επιστρέφει

Λίγη ιστορία...

Το κοκτέιλ έγινε γνωστό για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν έκανε το ντεμπούτο του στο διάσημο εστιατόριο Balthazar της Νέας Υόρκης. Αποτελεί σημείο αναφοράς για τις γευστικές προτιμήσεις της εποχής, δηλαδή, φρουτώδη και γλυκές γεύσεις. Ο λόγος για τον οποίο αυτό το martini ονομάζεται French είναι ότι περιέχει το λικέρ μαύρου βατόμουρου Chambord, το οποίο παράγεται στη Γαλλία από τον 17ο αιώνα. Το Chambord, μαζί με τον χυμό ανανά είναι και αυτά που προσθέτουν την πλούσια γεύση φρούτων στο ποτό.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, για παράδειγμα μερικοί αντικαθιστούν τη βότκα με τζιν, δίνοντας μια πιο βοτανική νότα. Άλλοι προτιμούν ένα διαφορετικό λικέρ από το Chambord. Ωστόσο, η αρχική συνταγή παραμένει ανέπαφη για έναν λόγο: Είναι εύκολη, έχει υπέροχη γεύση και φαίνεται ωραία στο ποτήρι.

Bloody Mary: Ο αφανής ήρωας της μπάρας


Συνταγή για το σπίτι:
Μπορείς να το φτιάξεις σπίτι για εσένα και για την παρέα σου. Εξάλλου, μόνο τρία τα υλικά θα χρειαστείς.

Υλικά:

50 ml βότκα
15 ml λικέρ raspberry
40 ml χυμός ανανάς
1 raspberry για γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Σε ένα σέικερ βάζεις όλα τα υλικά εκτός από το raspberry και χτυπάς δυνατά μέχρι να γίνει κρύο το μείγμα. Στη συνέχεια, το στραγγίζεις σε ένα ποτήρι martini και γαρνίρεις με ένα raspberry.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved