Πόσο κοστίζει το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο;

Τι νόημα έχει να σου πω να εκτιμήσεις την κάθε κουταλιά, αφού δεν θα το φας;

Μέχρι που θα έφτανες για να δοκιμάσεις ένα παγωτό; Σίγουρα όχι στο να δώσεις 6.000 ευρώ. Όπως και να ’χει να σου πούμε ότι στη μακρινή Ιαπωνία δημιουργήθηκε το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο. Λοιπόν, μια μερίδα από το παγωτό «byakuya» («λευκή νύχτα» στα ιαπωνικά) κοστίζει 880.000 γιεν, δηλαδή, 5.900 ευρώ ή 6.380 δολάρια. Έτσι, με αυτή την τιμή γίνεται επίσημα το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο, σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες.

Ο λόγος που είναι τόσο ακριβό είναι πως το βασικό του συστατικό είναι η λευκή τρούφα από την Άλμπα της Ιταλίας που μόνο του κοστίζει μέχρι 13.500 ευρώ / κιλό. Στα υπόλοιπα συστατικά βρίσκουμε: γάλα, αυγά, παρμεζάνα, sake kasu και βρώσιμα φύλλα χρυσού.

Τελικά το παγωτό μας κάνει καλό ή όχι;

Η λευκή τρούφα, η παρμεζάνα και η πάστα sake kasu είναι τα υλικά που κάνουν το παγωτό τόσο ξεχωριστό. «Μας πήρε 1,5 χρόνο να το πετύχουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη μέχρι να βρούμε τη σωστή γεύση», δήλωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας Cellato που το παράγει. Στόχος ήταν ο συνδυασμός ιαπωνικής και ευρωπαϊκής κουζίνας, καθιστώντας υπεύθυνο για τη δημιουργία του παγωτού τοσεφ του εστιατορίου RiVi της Οσάκα γνωστό για την γαλλο-ιαπωνική fusion κουζίνα του.

Παγωτό σε σχήμα γιαπωνέζικου ξίφους, έτσι χωρίς λόγο!

Στο site της Cellato θα βρεις το παγωτό, όπου η εταιρεία συστήνει σε όσους το αγοράσουν να το αφήσουν να μαλακώσει πριν το περιχύσουν με το λάδι λευκής τρούφας που έχει η συσκευασία, μαζί με ένα ειδικό, χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι. Ακόμη, προτείνει να το απολαύσουν με σάκε ή λευκό γαλλικό κρασί. Η Cellato, που επίσης διαθέτει παγωτό βασισμένο σε μαύρη τρούφα, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στις επόμενες γεύσεις της σαμπάνια και μαύρο χαβιάρι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved