4 εργαλεία που θα απογειώσουν τα BBQ σου

Ο σωστός ο ψήστης ξέρει πως τα χρειάζεται.

Παιδιά το έχουμε ξαναπει: καλώς ή κακώς, όταν αποφασίζεις να πιάσεις την τσιμπίδα και να ασχοληθείς με το BBQ, γνωρίζεις πως έχει τους δικούς του κανόνες. Και τα δικά του εργαλεία. Μίλαμε αυτή τη στιγμή για καταστάσεις όπου απαιτείται να είσαι προετοιμασμένος για να παραδώσεις τον καλύτερο δυνατό μεζέ στους καλεσμένους σου.

Και τα 4 παρακάτω είναι must.

 

1. Καμινάδα οπωσδήποτε

fca0faf90675ff035bd29657620c17c763e5f659

Ό,τι πρέπει για τα κάρβουνα σου αν δεν έχεις χρόνο να χάσεις και θες να ρίξεις γρήγορα τις μπριζόλες στη σχάρα. Ο αέρας απομονώνεται, τα κάρβουνα πυρακτώνουν πιο γρήγορα και η φωτιά σου ανάβει για την πλάκα. Δεν λέμε ότι είναι must για τον ψήστη που ξέρει, αλλά μπορεί να κινήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες του ψησίματος.

2. Η μαεστρία του ξύλου

woodbbq

Μας αρέσει το ήσιμο στα κάρβουνα, αλλά αν μιλήσεις με μάστερ ψήστες θα σου δώσουν αυτό το tip: αν θες το κρέας σου να αποκτήσει μία διακριτική καπνιστή γεύση και πλούσιο άρωμα, βάλε ένα κομμάτι ξύλο στο σημείο που είναι πιο πυρακτωμένα τα κάρβουνα. Μην φορτώσεις την σχάρα όπως θα φόρτωνες το τζάκι. Ένα μικρό κομμάτι αρκεί, ωστόσο φρόντισε πριν το ρίξεις στα κάρβουνα να το ραντίσεις με λίγο νερό.

3. Τα μεταλλικά τα μπολ μην τα φοβάσαι

 1

Ευκαιρία να κάνεις την ψησταριά φούρνο. Δεν είναι το τοπ στο ψήσιμο, αλλά βολεύει πολύ στο να ετοιμαστούν συγκεκριμένα κρέατα όπως τα πουλερικά. Χρειάζεσαι ένα μεταλλικό μεγάλο μπολ περίπου στη διάμετρο της σχάρας. Μετακινείς τα κάρβουνα στη μία πλευρά και αφήνεις το κρέας στην άλλη. Γιατί αυτό; Για να μην καεί. Όταν θα καπακώσεις τη σχάρα με το μπολ, η θερμότητα από τα κάρβουνα που θα είναι ήδη μέσα, θα είναι αρκετή για ένα πλούσιο και ζουμερό σιγομαγείρεμα.

4. Μία υπερυψωμένη σχάρα; Check

1 Star Half Upper Grill Grate med

Eντάξει με τα κρέατα και τις πατάτες, αλλά τι γίνεται με όλα όσα έχουν μικρότερο μέγεθος; Σκέψου θαλασσινά όπως γαρίδες, μικρά ψάρια ή ψιλοκομμένα λαχανικά. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι τα καίνε επειδή τα βάζουν πάνω στη φωτιά. Το σωστό, είναι να αποκτήσουν μία μικρή απόσταση από αυτή. Και ο σύμμαχος σου σε αυτό, είναι μία υπερυψωμένη σχάρα φούρνου – με πόδια δηλαδή. Σου δίνει την κατάλληλη απόσταση από τη φωτιά, έτσι ώστε να μην σερβίρεις τίποτα καρβουνιασμένο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved