Associated Press Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να παραγγέλνεις ποτέ σύμφωνα με τον Gordοn Ramsey

Πάρε ό,τι θέλεις, εκτός από αυτό.

Ο Gordοn Ramsey σε προειδοποιεί: πάρε ό,τι θέλεις σε ένα εστιατόριο αλλά σε παρακαλώ, μην τολμήσεις να παραγγείλεις ένα πράγμα. Ποιο είναι αυτό; Θα μάθεις σε πολύ λίγο. Ο διάσημος σεφ έχει κάνει μεγάλη καριέρα ερευνώντας εστιατόρια που αποτυγχάνουν, αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά και τα ελαττώματα τους. Εκείνη την εποχή είχε δει σχεδόν κάθε πιάτο που υπάρχει κάτω από τον ήλιο, από μπουγιαμπέζ μέχρι μπλανμάνζ και κις μέχρι κινόα. Έχει επίσης αφιερώσει πολύ χρόνο για να κάνει πράξη μερικές από τις πιο περίεργες μαγειρικές με δημοφιλή πιάτα, αν και μερικές από τις δημιουργίες του έχουν επίσης δεχθεί κριτική για την εμφάνισή τους.

Ευτυχώς όμως ξέρει πολύ καλά το μοναδικό πράγμα που μπορείτε να πάρετε από σχεδόν κάθε εστιατόριο αλλά που θα πρέπει να το αποφύγετε πάση θυσία. Δεν μιλάμε για τους εφιάλτες της κουζίνας όπως π.χ. όταν αποικία αρουραίων που μολύνει το ντουλάπι ή τα λαχανικά που είναι περισσότερο μούχλα παρά φαγητό, αυτό είναι κάτι που είναι πολύ πιο πιθανό να συναντήσετε σε ένα κανονικό εστιατόριο.

Αλήθεια, εσύ θα διακινδύνευες για το καλό φαγητό, όπως ο Gordon Ramsay;

 
 

Ο Ramsay μίλησε στην Daily Mail για τους τρεις χρυσούς κανόνες του για το φαγητό σε ένα εστιατόριο, λέγοντας στους πελάτες ότι θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί με κάθε μέρος που πετάει «ύποπτα σχόλια» για την ποιότητα του φαγητού τους. Επίθετα όπως «διάσημος» ή «καλύτερος στη χώρα» χωρίς άλλα στοιχεία που να τα υποστηρίζουν χτύπησαν τον κώδωνα του κινδύνου του σεφ καθώς πάντα τον έκανε να αναρωτιέται: "Ποιος το είπε αυτό; Ποιος το ονόμασε;"

 

 
 

Ο σεφ είχε επίσης ένα ειδικό κόλπο για να πάρει τα καλύτερα μπουκάλια κρασιού σε τιμή ευκαιρίας, λέγοντας ότι πρέπει να ζητήσετε τη λίστα «bin end» που αποτελείται από μπουκάλια με γδαρμένες ετικέτες ή σοδειές που δεν έχουν πουληθεί καλά.

Πρότεινε να ζητήσετε ένα μπουκάλι που προτείνεται για όχι περισσότερο από 30 ευρώ, καθώς προφανώς αυτός μπορεί να είναι ένας μυστικός τρόπος για να φέρετε μια καλή πίτσα στο τραπέζι σας χωρίς να κοστίσει πολύ το σύνολο. Ωστόσο, η κορυφαία συμβουλή του Ramsay αφορούσε το ένα πιάτο που δεν πρέπει να επιλέξετε όταν ο σερβιτόρος εμφανιστεί και σας ζητήσει να κάνετε την παραγγελία σας.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ramsay προειδοποιεί τους επισκέπτες να μην πάρουν τα σπέσιαλ πιάτα σε ένα εστιατόριο, καθώς έχει ένα συγκεκριμένο βοδινό κρέας σε μερικά από τα μέρη που φτιάχνουν σούπα ημέρας. Οπότε αυτό που μας λέει είναι να προσέξουμε πολύ τη σούπα ημέρας μιας και πολλές φορές εκεί βάζουν ό,τι έχει απομείνει από την χθεσινή ημέρα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved