Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα: Σου έχουμε μία must επιλογή από το Red Selection του efood

Το Λοστρέ Κουζίνα είναι μόνο ένα από τα δημοφιλή καταστήματα με τις γευστικές επιλογές, που θα ανακαλύψεις μέσα από το efood app

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια, κάποια «ψαγμένα» γαστρονομικά στέκια, που έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου. Ίσως γιατί σε αυτά γιορτάσατε με την παρέα από τη σχολή την αποφοίτησή σας, ίσως γιατί εκεί κέρασες τους κολλητούς μετά την πρώτη αύξηση που πήρες στο γραφείο, ίσως γιατί εκεί δίνεται το καθιερωμένο κυριακάτικο ραντεβού με τους φίλους, ίσως γιατί απλώς κάθε φορά που σκέφτεσαι τα πιάτα τους, οι αισθήσεις σου μεταφέρονται αυτόματα σε ένα από τα τραπέζια τους. 

Για εμένα, λοιπόν, αυτό το εστιατόριο είναι το Λοστρέ Κουζίνα, ένα αγαπημένο spot για τους καλοφαγάδες της Αθήνας, οι οποίοι εκτιμούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία foodie σχέση που ξεκίνησε κάπως τυχαία, πριν από περίπου μία δεκαετία. 

Βλέπεις, τα τελευταία χρόνια που ζω στην Αθήνα, οι Κυριακές μου ξεκινούν συνήθως με έναν μεγάλο περίπατο γύρω από την Ακρόπολη. Κάποιες φορές φτάνω μέχρι την Πλάκα. Άλλες πάλι, ανεβοκατεβαίνω τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με έναν κολλητό. Πολλές φορές όμως, απλώς περπατώ με αφετηρία τον Σταθμό του μετρό «Ακρόπολη» και… όπου με βγάλει. Ένα κυριακάτικο μεσημέρι, λοιπόν, ο δρόμος μου με έβγαλε στον Νέο Κόσμο. Και οι μυρωδιές από το λαχταριστό φαγητό που ετοιμαζόταν κάπου τριγύρω, με οδήγησαν στον γραφικό πεζόδρομο της Πυθέου, εκεί όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα το νοσταλγικά παραδοσιακό, αλλά σύγχρονο εστιατόριο Λοστρέ Κουζίνα.

Έκτοτε, μετά τον περίπατο στα πέριξ της Ακρόπολης, οι Κυριακές μου ολοκληρώνονταν με ένα γευστικό ραντεβού στο Λοστρέ Κουζίνα. Μες στην εβδομάδα, μπορεί να έψαχνα να βρω νέες γευστικές προτάσεις στην πόλη, όπως κάνει κάθε foodie που σέβεται τον εαυτό του και τον ουρανίσκο του, αλλά η πρώτη μου επιλογή για κυριακάτικο comfort food ραντεβού βρισκόταν σε εκείνον τον «κρυφό» πεζόδρομο. 

 

efood2

 

Η ζωή μας πάντα θα αλλάζει, αλλά κάποιες συνήθειες θα μένουν ίδιες 

Τα τελευταία χρόνια οι κολλητοί με τους οποίους «χτίσαμε» αυτήν την κυριακάτικη foodie συνήθεια, βέβαια, δεν είναι πάντα διαθέσιμοι για να «τηρήσουν» το άλλοτε καθιερωμένο ραντεβού μας. Άλλος έκανε οικογένεια, άλλος πήγε στο εξωτερικό, ενώ αρκετοί, απλώς μετακόμισαν από τη μία άκρη της Αθήνας στην άλλη. Κάπως έτσι, τα ραντεβού άρχισαν να αραιώνουν. 

Την περασμένη Κυριακή, λοιπόν, όταν έπειτα από τον περίπατό μου στο κέντρο της Αθήνας επέστρεψα στο σπίτι πεινασμένος, πήρα στα χέρια μου το κινητό και μπήκα στο efood για να παραγγείλω το γεύμα μου. Και επειδή ήταν Κυριακή και ήθελα κάτι πιο special, είπα να ψάξω για κάτι καλό μέσα από το Red Selection, τη νέα λίστα του efood με τα δημοφιλή εστιατόρια, τις πιο γευστικές επιλογές της πόλης, αλλά και τα πιο ξεχωριστά καταστήματα τροφίμων.

Και εκεί, ανάμεσα στα must-try εστιατόρια της περιοχής μου, είδα το Λοστρέ Κουζίνα.

 

efood3

 

Ανακαλύπτοντας με ένα άγγιγμα τα γαστρονομικά hidden gems 

Κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα και μυρωδικά, κριθαρότο με σύγκλινο Μάνης και λευκή σάλτσα θυμάρι, σαγανάκι φέτας περιτυλιγμένο με φύλλο, μέλι και σουσάμι, κριτσίνια κοτόπουλου παναρισμένα σε σουσάμι και παρμεζάνα, ζεστή σαλάτα με ψητά ντοματίνια, κρητικά παξιμάδια και τυρί μαστέλο στη σχάρα, παπαρδέλες με λευκή σάλτσα δυόσμου και φρεσκοκομμένο prosciutto. 

 

efood4

 

Για ακόμη μία φορά, κοιτώντας το μενού του Λοστρέ Κουζίνα, δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Αυτήν τη φορά, βέβαια, το μενού «ξεδιπλωνόταν» μπροστά μου με τον πιο γευστικό και digital τρόπο, καθώς σκρόλαρα στο κινητό μου. Και έπειτα από μερικά αγγίγματα στην οθόνη του κινητού μου και σε περίπου μισή μόλις, το Λοστρέ Κουζίνα ήρθε στην πόρτα μου. 

 

efood5

 

Οφείλω να ομολογήσω πως αμέσως μόλις οι μυρωδιές από τα αγαπημένα μου πιάτα «πλημμύρισαν» το σπίτι και όταν δοκίμασα την πρώτη μπουκιά από τη ζεστή μου σαλάτα, το μεσημέρι της Κυριακής μου, πήρε μία άλλη, πιο comfort και απολαυστική διάσταση, εύκολα και άμεσα. Κάτι έλειπε όμως. Έστρωσα το τραπέζι με τα καλούδια από το Λοστρέ Κουζίνα, τοποθέτησα το κινητό σε μία καλή θέση και κάλεσα τον κολλητό μου, που εκείνη τη στιγμή, μόλις ξυπνούσε στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο. Και αυτή η βιντεοκλήση ήταν σίγουρα αρκετή για να τον κάνει να «τσεκάρει» στη στιγμή αεροπορικά για Αθήνα. 

 

efood6

 

Αν είσαι και εσύ, λοιπόν, ένας αθεράπευτος foodie, αν σου αρέσει να ανακαλύπτεις συνεχώς νέες, γευστικές επιλογές ή αν απλώς θέλεις να απολαμβάνεις, όπου και αν βρίσκεσαι, τα πιάτα του αγαπημένου σου εστιατορίου, δοκίμασε το Red Selection -και θα με θυμηθείς.

Μέσα από το efood app θα ανακαλύψεις στη στιγμή τις πιο γευστικές επιλογές και τα πιο δημοφιλή καταστήματα με φαγητό που βρίσκονται κοντά σου, είτε ζεις στην Αθήνα και τον Πειραιά, είτε στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα. Και αν ακόμη δεν έχεις ανακαλύψει το δικό σου must-visit και αγαπημένο cool spot της πόλης για φαγητό, να είσαι σίγουρος πως μέσα από τη δυναμική λίστα του Red Selection, με τα δημοφιλή εστιατόρια και τα καταστήματα τροφίμων που ξεχωρίζουν και βρίσκονται διαθέσιμα μέσα από το efood app, θα τα καταφέρεις -ακόμη και από την άνεση του καναπέ σου! 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved