Τα πέντε καλύτερα bourbon που θα πιείς το 2023

Δώσε βάση και εξόπλισε το μπαρ σου με τις επιλογές που ξεχωρίσαμε για φέτος.

To bourbon είναι μία κατηγορία μόνο του. Δεν χρειάζεται να πίνεις απαραίτητα whisky για να σου αρέσει και δεν είναι καθόλου μικρό το κοινό που τα προτιμά από τα σκωτσέζικα single malt και τα ιρλανδικά blends – πόσο μάλλον όταν αποτελούν βασικό πυλώνα για ένα καλό old fashioned.

Δεν υπάρχουν καλά και κακά bourbons και έχουμε ήδη ξεχωρίσει κάποια που θέλουμε πολύ να βάλουμε στο σπίτι μας και να τα απολαύσουμε. Ακολουθούν πέντε προτάσεις για όσους θέλουν να εντρυφήσουν περισσότερο στο καλό bourbon και σίγουρα δεν πρόκειται να απογοητευτούν.

Διάβασε επίσης: Δεν είναι όλα τα bourbon το whisky που νόμιζες.Διάβασε επίσης: Δεν είναι όλα τα bourbon το whisky που νόμιζες.

 

Booker’s Bourbon Lumberyard Batch

bookerws23

Είναι η δεύτερη ετικέτα που αφιερώνει το αποστακτήριο στον ιδρυτή Booker Noe, o οποίος εκείνη την περίοδο δούλευε σε ξυλουργείο – γιατί όλοι οι μεγάλοι ξεκινούν από κάπου. Δυνατές νότες από καραμέλα, αποξηραμένα φρούτα και κανέλα, με το μπουκάλι να έρχεται κοντά μας τον Ιούλιο.

 

Elijah Craig Barrel Proof Bourbon Batch B523

Elijah craig barrel proof n

Στην Αμερική, η ιστορία του Elijah Craig είναι από εκείνες που διηγείται ο πατέρας στο γιο. Για κάποιους, ο Elijah Craig θεωρείται ο ανεπίσημος πατέρας του μπέρμπον όταν αποφάσισε να αφήσει το ουίσκι από καλαμπόκι να ωριμάσει σε καψαλισμένα βαρέλια (charred). Μέχρι και σήμερα, κάθε παρτίδα Elijah Craig είναι ελάχιστα διαφοροποιημένη από την προηγούμενη και με το νέο batch να κυκλοφορεί κάποια στιγμή μέσα στο Μάιο, περιμένουμε τα καλύτερα. Παρότι είναι όλες uncut, αφιλστράριστες και barrel-proof, κάθε φορά ανακαλύπτεις νέες νότες και αρώματα.

 

Bardstown Kentucky Straight Bourbon

bardstown bourbon

Γνωστό για το 36% σε περιεχόμενο rye και έξι χρόνια ωρίμανση σε καψαλισμένα αμερικανικά βαρέλια, το αποτέλεσμα του Bardstown είναι μία μίξη καραμέλας με δυνατά μπαχαρικά και κανέλα. Ακούγεται βαρύ για καλοκαίρι, αλλά η ιδιαίτερη γεύση του το κάνει αγαπημένο και ειδικά όταν σερβίρεται με ελάχιστο νερό.

 

Old Elk Cognac Cask Bourbon

oldelk

Ανήκει στην οικογένεια των blended straight bourbon και η νέα ετικέτα έχει κάτι από Γαλλία. Ωριμάζει για δέκα επιπλέον μήνες σε βαρέλια κονιάκ, με αποτέλεσμα σε νότες που θυμίζουν ξηρά φρούτα, καραμέλα βουτύρου και απαλά μπαχαρικά. Από τις πολύ ενδιαφέρουσες εμφιαλώσεις.

Barrel Bourbon Batch 034

barrelbourb

Από τα bourbon που οι Αμερικάνοι ονομάζουν top-shelf και για καλό λόγο. Το batch 034 που κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα, είναι ένα blend από έξι, δέκα και δεκαπέντε έτη από Kentucky straight bourbon, που η απόσταξη και η ωρίμανση γίνεται στην Ιντιάνα. Το blending των διαφορετικών mash bills, έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύπλοκο bourbon που ξεχωρίζει το μαύρο πιπέρι, η καραμέλα, η ψημένη βανίλια και φυσικά το ξύλο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved