Μια διαφορετική Crispy Chic Tortilla μπορεί να σε κάνει να ξεπεράσεις τις «δυσκολίες» της νηστείας

40 SHARES

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που θα ακολουθήσω τη νηστεία της Σαρακοστής και ειλικρινά, ακόμη και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω πως όλο αυτό προέκυψε έπειτα από ένα άτυπο challenge που ξεκινήσαμε με τα παιδιά στο γραφείο. Βλέπεις, οι συνάδελφοί μου γνωρίζουν καλά πως το κρέας έχει την «τιμητική» του στο εβδομαδιαίο μενού μου, οπότε τους φαινόταν τουλάχιστον αστείο πως καυχιόμουν ότι μπορούσα να ολοκληρώσω τη νηστεία, χωρίς να ενδώσω σε κάποια διατροφική ατασθαλία.

Βέβαια, το ίδιο πίστευα και εγώ για τον εαυτό μου, ανεξάρτητα αν αποφάσισα να δεχθώ αυτήν την πρόκληση. Μάλιστα, την ίδια στιγμή που είπα πως «ναι, φέτος θα νηστέψω», ένας καταιγισμός ερωτημάτων κατέκλυσε το μυαλό μου. Πώς θα χόρταινα μόνο με λαχανικά, όσπρια και φρούτα; Από πού θα λάμβανα την πρωτεΐνη που θα μου έδινε ένα λαχταριστό κοκκινιστό μοσχαράκι από τα χεράκια της αγαπημένης μου; Πόσα τραγανά nuggets και ζουμερά burger θα θυσίαζα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, για να αποδείξω πως διαθέτω την ελάχιστη αυτοσυγκράτηση ενός ενήλικα;

Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να θυσιάσω κάτι! Διότι η πρώτη μου απόπειρα να νηστέψω τελικά δεν ήταν τόσο βασανιστική όσο πίστευα, ενώ χάρη στον άνθρωπό μου, δηλαδή τον The Vegetarian Butcher, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτός ο παραδοσιακός κρεοπώλης με τα σύγχρονα «πιστεύω» μου σύστησε το χορτοφαγικό κρέας στην πιο απολαυστική εκδοχή του. Ο λόγος, φυσικά, για τις τραγανές, plant based κοτομπουκιές, που αποτελούν την ιδανική βάση για να δημιουργήσεις την πιο Crispy Chic Tortilla της Σαρακοστής!


Οι δυσκολίες της Σαρακοστής και ένας απολαυστικά unexpected τρόπος αντιμετώπισης 

Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις να αντιμετωπίσεις ακολουθώντας το έθιμο της Σαρακοστής, είναι να μην θυσιάσεις τις αγαπημένες σου γεύσεις, να μην στερήσεις από τον οργανισμό σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και κυρίως, να αισθάνεσαι χορτάτος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αποφεύγεις το άσκοπο τσιμπολόγημα. Πώς θα τα καταφέρεις; Επενδύοντας σε τροφές που είναι νηστίσιμες, νόστιμες και υψηλής θρεπτικής αξίας, όπως τα Lucky Nuggets του The Vegetarian Butcher.

Πρόκειται για ένα χορτοφαγικό προϊόν από σόγια, «πλούσιο» σε πρωτεΐνη, σίδηρο και βιταμίνη Β12, το οποίο διαθέτει την ίδια μοναδική γεύση και υφή με τις κλασικές κοτομπουκιές, με τη διαφορά πως η διαδικασία παραγωγής του δεν περιλαμβάνει τη συμμετοχή ζώων. Όχι, δεν πρόκειται απλώς για ένα υποκατάστατο κρέατος, αλλά για έναν γευστικά αντάξιο «διάδοχό» του, ο οποίος θα σου αποκαλύψει την απολαυστικά unexpected πλευρά της Σαρακοστής! Εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να τον αξιοποιήσεις για να δοκιμάσεις την Crispy Chic Tortilla, δηλαδή το comfort food που με κράτησε χορτάτο και χαρούμενο κατά τη διάρκεια της περσινής Σαρακοστής.


Η συνταγή για τη νηστίσιμη Crispy Chic Tortilla που θα ανακουφίσει το στομάχι σου 

Το lunch break στο γραφείο, το post-workout γεύμα ή το βραδινό σου, θέλεις να περιλαμβάνουν επιλογές που σε ικανοποιούν γευστικά και ανακουφίζουν το στομάχι σου. Ακριβώς για αυτό, την περίοδο της Σαρακοστής μπορείς να εμπλουτίσεις το μενού σου με την Crispy Chic Tortilla, μία σπιτική, αυθεντικά street food επιλογή, η οποία συμβαδίζει απόλυτα με τους διαχρονικούς κανόνες της νηστείας.

Για να πραγματοποιήσεις τη συνταγή για νηστίσιμη Crispy Chic Tortilla, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

• 200 γρ. ρύζι basmati (μαγειρεμένο στον ατμό)

• 360 γρ. The Vegetarian Butcher Lucky Nuggets

• 4 τορτίγιες από αλεύρι 30 εκατοστών

• 1 κόκκινη πιπεριά

• 1 κίτρινη πιπεριά

• 1 πράσινη πιπεριά

• 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι

• 1 πιπεριά chili κόκκινη

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 300 γρ. vegan mayo

• 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο

• 1 μικρή σκελίδα σκόρδο

• Χυμό από μισό λάιμ

• Αλάτι

• Πιπέρι

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, κόβοντας όλα τα λαχανικά σε λωρίδες. Έπειτα, θα ρίξεις λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και θα το τοποθετήσεις σε πολύ δυνατή φωτιά. Θα βάλεις μέσα τα λαχανικά και θα τα σοτάρεις, έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις αλάτι και πιπέρι.


Έπειτα, θα προχωρήσεις με την προετοιμασία της avocado mayo. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, θα χτυπήσεις καλά το αβοκάντο (το οποίο προηγουμένως θα έχεις καθαρίσει) με τη vegan mayo, το σκόρδο, τον χυμό από το λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν το μείγμα σου θα αποκτήσει μία ομοιογενή όψη και υφή, θα είναι έτοιμο.

Στη συνέχεια, θα ετοιμάσεις το ρύζι, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Έπειτα, θα ψήσεις τα Lucky Nuggets. Αν επιλέξεις να τα τηγανίσεις, θα βάλεις το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και θα προσθέσεις μία κουταλιά ελαιόλαδο, ενώ θα τηγανίσεις τα nuggets για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αν επιλέξεις να ψήσεις τα nuggets στον φούρνο, θα προθερμάνεις τη συσκευή στους 200°C και θα ψήσεις τα nuggets για 10 με 12 λεπτά.

Θα μοιράσεις στις τέσσερις τορτίγιες το ρύζι basmati, τα λαχανικά, τα Lucky Nuggets και τη avocado mayo. Έπειτα, θα τυλίξεις με προσοχή τις τορτίγιες, ώστε να αποκτήσουν τo σχήμα ενός burrito και θα τις ψήσεις από κάθε πλευρά, βάζοντάς τες σε ένα καθαρό, αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο θα έχεις τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά.


Αν η παραπάνω συνταγή σου άνοιξε την όρεξη για… νηστεία και κατάνυξη, να θυμάσαι πως με τη βοήθεια του The Vegetarian Butcher θα ζήσεις τη φετινή Σαρακοστή στην πιο απολαυστική εκδοχή της. Έτσι και αλλιώς, δεν θα χρειαστεί να θυσιάσεις κάποιο από τα αγαπημένα σου πιάτα, ούτε τα nuggets, αλλά ούτε και τα burger, αφού οι vegan διάδοχοι του κρέατος, δεν υστερούν σε γεύση και απόλαυση από το κανονικό κρέας, ενώ σε εμπνέουν να αποκτήσεις μία πιο sustainable διατροφή, η οποία δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, τα ζώα και την υγεία σου.

40 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved