H νέα foodie εμμονή του TikTok είναι γαλλοϊταλική και πανεύκολη εργένικη συνταγή

Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα πιάτο μακαρόνια ή μια γαλλική κρεμμυδόσουπα; Ναι, ένα πιάτο που να τα συνδυάζει.

Η fusion κουζίνα είναι ένας από τους πιο πολύπαθους γαστρονομικούς όρους κι αυτό γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος δαιμόνιος θα σκεφτεί ότι μπορεί να πατήσει σε δύο βάρκες για να βάλει σε ένα concept δύο ασυνδύαστα πράγματα για να πιάσει όσο τον δυνατόν μεγαλύτερο κοινό. Ευτυχώς δεν έχουμε δει σε κάποιο νησί ακόμα σεβίτσε σε πιτόγυρο, αλλά μερικοί fusion συνδυασμοί βγάζουν νόημα, ακόμα κι αν είναι καινοφανείς ιδέες. 

Η φριτάτα είναι ένας ακόμα πιο εύκολος τρόπος για να εντυπωσιάσει ο εργένης 

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα ζυμαρικά που αρέσουν σε όλους, σε όλες τις εποχές. Ο υδατάνθρακας ζεσταίνει τις καρδιές μας τον χειμώνα καλύτερα κι από κεντρική θέρμανση επί ΠΑΣΟΚ που την άναβαν 20 ώρες τη μέρα, ενώ το καλοκαίρι προκαλεί τέτοια ευφορία, που δεν μας νοιάζει το πώς θα βγούμε στις παραλίες. Εστιάζοντας στο κρύο, το μοναδικό που μπορεί να ζεστάνει το είναι μας σε μια κρύα νύχτα είναι μια σούπα και ειδικά μια κρεμμυδόσουπα σε γαλλικό στυλ.

 

 

Άρα ο συνδυασμός αυτών των δύο δεν είναι τόσο αταίριαστος και μια νέα μόδα στο TikTok το αποδεικνύει. Οκ, μπορεί να έχεις γκώσει στα σκουπίδια που κατακλύζουν το αγαπημένο social της νέας γενιάς (αν είσαι άνω των 30 δεν ανήκεις σε αυτή, συγγνώμη που το μαθαίνεις από εμάς), αλλά κατά καιρούς βρίσκουμε διαμαντάκια, όπως αυτόν τον viral και fusion συνδυασμό. H French Onion Pasta κατάφερε να μπει ακόμα και στις σελίδες της σοβαρής Washington Post, άρα δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα χαζοχαρούμενο trend, εδώ μιλάμε σοβαρά.   

Έτσι θα κρατήσεις καθαρό το σπίτι σου σαν εργένης 

Όλοι μιλάνε για το νέο baked feta pasta, και δεν έχουν άδικο γιατί ό,τι έχει ζυμαρικό και τυρί είναι συνταγή επιτυχίας. Όπως όλες οι εύκολες εργένικες συνταγές, είναι one pot, άρα δεν χρειάζονται τσουμπλέκια, ούτε τρομερές μαγειρικές δυνατότητες. Επίσης επειδή μιλάμε για σούπα και ζυμαρικά, η συνταγή παίρνει πολύ προσωπική πρωτοβουλία, αρκεί να κρατήσουμε τις αναλογίες στα υγρά και να μην παραβράσει το ζυμαρικό μας.

 

@carolbeecooks If you tried my One Pot French Onion Pasta and can’t get enough of that French Onion Soup flavor then you definitely need to try my One Pan French Onion Orzo! ? #frenchonionpasta #orzo #pasta #frenchonion ♬ Boy's a liar Pt. 2 - PinkPantheress & Ice Spice

 

Για αρχή ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα σκεύος σαν γάστρα, dutch oven όπως τη λένε τώρα οι νέοι, δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε δύο κίτρινα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με ελάχιστο αλάτι, ανακατεύουμε ελάχιστα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν με κλειστό καπάκι για ένα πεντάλεπτο. Στη συνέχεια συνεχίζουμε το μαγείρεμα των κρεμμυδιών για άλλα 20 λεπτά με ανοιχτό καπάκι ανακατεύοντας σταδιακά, μέχρι να σκουρύνουν και να αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο της γάστρας.

Στη συνέχεια σβήνουμε τα κρεμμύδια με ¼ της κούπας κόκκινο κρασί για να ξεκολλήσουν και όσα κρεμμύδια έχουν κολλήσει στον πάτο και συνεχίζουμε με τρεις κούπες ζωμού, κοτόπουλου ή λαχανικών, ό,τι μας αρέσει. Μαζί προσθέτουμε και μισό πακέτο κοντού ζυμαρικού, κοχυλάκια, φιογκάκια, κλπ. και φυσικά θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση. 

 

 

Αυξάνουμε την ένταση σαν να βράζουμε μακαρόνια για ένα λεπτό λιγότερο από όσο λέει το πακέτο και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Όσο βράζει το φαγητό ανακατεύουμε κατά διαστήματα και όταν απομακρύνουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μισή κούπα τριμμένης γραβιέρας και ανακατεύουμε για μία τελευταία φορά μέχρι να λιώσει το τυρί.  

Οι μεγαλύτερες απολαύσεις της εργένικης ζωής

Αυτή η εκδοχή της γαλλικής κρεμμυδόσουπας είναι τόσο comfort που δεν χρειάζεται γκραντινάρισμα και άλλα τέτοια εντυπωσιοθηρικά, αλλά τρώγεται όπως είναι και χωρίς την ανάγκη φρυγανισμένης μπαγκέτας γιατί υπάρχει το ζυμαρικό. Ο πιο εύκολος τρόπος να την εντυπωσιάσεις σε μια κρύα, ή και όχι τόσο κρύα νύχτα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved