Ξεχάστε τα ανήλιαγα κελάρια, αυτό το bourbon ωριμάζει στο διάστημα

Το Mystic Galactic πέρασε τρία χρόνια μέσα σε βαρέλια στη Γη και τώρα ετοιμάζεται να περάσει ακόμα ένα σε τροχιά γύρω από αυτή.

Μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι το πιο παράξενο μέρος που μπορεί να ωριμάσει ένα ποτό είναι η θάλασσα με τα περίφημα κρασιά και ουίσκι που μένουν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα κλεισμένα μέσα σε υγρό και σκοτεινό περιβάλλον, αλλά η Mystic Farm & Distillery από τη Βόρεια Καρολίνα ετοιμάζει ένα εξίσου σκοτεινό, αλλά πιο ξηρό περιβάλλον για το bourbon της. 

Το Galactic έχει ήδη ωριμάσει 3 χρόνια στη Γη και σε αυτή τη μορφή θα παραχθεί η έκδοση με το όνομα Ground Control, ενώ το περιεχόμενο 1.000 φιαλών θα συνεχίσει να ωριμάζει για ακόμα ένα χρόνο σε τροχιά γύρω από τη Γη.   

 

 

Για το πείραμα αυτό, το αποστακτήριο έχει συνεργαστεί με κάτι μεγαθήρια του κόσμου των επιχειρήσεων όπως η SpaceX, η Rocketlab και η Bank of America και παρά τη στήριξη αυτή, κάθε ένα από τα διαστημικά μπουκάλια των 750ml θα κοστίζει 75.000$. Καταβάλλοντας αυτό το ποσό, εκτός από τη φιάλη αυτή, έρχεται μαζί και μία μινιατούρα 50ml του ίδιου bourbon, ένα κομμάτι ξύλου από το βαρέλι που θα τεθεί σε τροχιά, καθώς και πρόσβαση σε δύο διαφορετικά event, ένα με την εκτόξευση του πυραύλου κι ένα με την προσγείωση. Επίσης θα υπάρχει κι ένα app που θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο το ακριβές σημείο του βαρελιού όσο αυτό ωριμάζει στα ουράνια, μαζί με διάφορες άλλες πληροφορίες για τη διαδικασία, ένα NFT σαν τίτλο ιδιοκτησίας του μπουκαλιού και μία πρόσκληση για την παραλαβή του μπουκαλιού, η οποία μπορεί να γίνει μόνο αυτοπροσώπως. 

 

gala3

 

Επειδή είναι ένα πείραμα που δεν έχει ξαναγίνει, όπως όλοι ξέρουμε τα διαστημικά πειράματα έχουν αρκετά μεγάλο περιθώριο αποτυχίας ολοκλήρωσης, η Mystic Farm & Distillery υπόσχεται ότι θα επιστρέψει στο ακέραιο τις προκαταβολές που έχει εισπράξει από τους ευκατάστατους πότες, άρα αυτοί δεν έχουν και πολλά πράγματα να χάσουν. Αλλά τελικά το διαστημικό ουίσκι βγάζει κάποιο νόημα ή είναι απλά μια μπαρούφα για πλούσιους;

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε ολους τους φίλους του bourbon 

Η ωρίμανση ουίσκι στο διάστημα δεν είναι εντελώς νέα ιδέα. Έχουν προηγηθεί δύο μικρής έκτασης και διάρκειας πειράματα στον διεθνή διαστημικό σταθμό, ένα μάλιστα από την Ardbeg, αλλά αυτό θα είναι το πρώτο που θα ωριμάσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα σε κίνηση γύρω από τη Γη. Αυτό σημαίνει ότι μια σειρά από παράγοντες θερμοδυναμικής, ρευστομηχανικής και άλλων εννοιών που σχετίζονται με τη θέση σε τροχιά, θα επηρεάσουν με άγνωστο τρόπο την ωρίμανση του αποστάγματος. Αν βγει καλό λέτε να δούμε κι άλλα διαστημικά ουίσκι;  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved