Pexels Καταλαβαίνουμε τι άνθρωπος είσαι από το κρασί που πίνεις

Μία ριζοσπαστική έρευνα δείχνει τι είδος ανθρώπους είσαι από τις προτιμήσεις στο αιώνιο ποτό.

Το κρασί είναι ίσως ένα από τα πιο αρχαία και γνωστά ποτά της ανθρωπότητας. Το έπιναν οι Αρχαίοι Έλληνες και μας έμαθαν πως να το φτιάχνουμε, είναι το ποτό του Διονύσου και της Γιορτής, ευφραίνει την καρδιά του ανθρώπου και μαλακώνει το άγχος του. Το αμπέλι, από το οποίο προέρχεται το κρασί έχει σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους, προϊστορία πολλών εκατομμυρίων ετών. Απολιθωμένα κλήματα ηλικίας 60 εκατομμυρίων ετών αποτελούν την αρχαιότερη επιστημονική απόδειξη της ηλικίας της αμπέλου. Πριν ακόμα από την εποχή των παγετώνων ευδοκιμούσε στην πολική ζώνη, κυρίως στην Ισλανδία, στη Βόρεια Ευρώπη αλλά και τη βορειοδυτική Ασία. Οι παγετώνες περιόρισαν σημαντικά την εξάπλωσή του και επέβαλαν κατά κάποιο τρόπο τη γεωγραφική απομόνωση πολλών ποικιλιών, μέρος των οποίων εξελίχθηκαν και σε διαφορετικά είδη.

4 μυστικά για το κρασί ώστε να το απολαύσεις καλύτερα

 
 

Τώρα μία νέα έρευνα έρχεται να μας δείξει τι είδος ανθρώπου είμαστε από το είδος του κρασιού που επιλέγουμε να πιούμε. Ακούγεται λίγο παράξενο αλλά όμως η έρευνα στηρίχτηκε σε έγκυρα στατιστικά στοιχεία.

Μπορούν οι διατροφικές μας επιλογές να μαρτυρήσουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την προσωπικότητά μας; Ναι, απαντούν Ιταλοί ερευνητές, που φέρνουν στο φως ένα αγαπημένο ποτό, το κρασί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τα Πανεπιστήμια της Verona και της Macerata, το κρασί που επιλέγουμε να έρθει στο τραπέζι αντικατοπτρίζει βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας. Τα αποτελέσματά τους δημοσιεύθηκαν στο Food Quality and Preference. Η ομάδα μελέτης εξέτασε τις περιπτώσεις περίπου 1.200 ανθρώπων ηλικίας 18 – 87 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο μετρούσε τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας: Την συγκαταβατικότητα, την ευσυνειδητότητα, την εξωστρέφεια, τον νευρωτισμό και την ειλικρίνεια.

 

 
 

Στη συνέχεια, ζητήθηκε στους συμμετέχοντες να αναφέρουν τα αγαπημένα τους κρασιά. Χρησιμοποιώντας επίσημες περιγραφές των 258 κρασιών που ανέφεραν οι συμμετέχοντες, οι ερευνητές -δύο εκ των οποίων ήταν σομελιέ- δημιούργησαν προφίλ για καθένα από αυτά. Σε αυτά τα προφίλ συμπεριλαμβάνονταν στοιχεία όπως η οξύτητα, η γλυκύτητα, η εμφιάλωση, αλλά και το χρώμα κάθε κρασιού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved